روزنامه ایران
1400/05/10
روایت دوگانهسازیهای خطرناک کرونایی
حجتالاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری، روز گذشته در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا که آخرین جلسه این ستاد در دولت دوازدهم بود، ضمن تشریح فرایند شکلگیری و تأسیس ستاد، تشریح فرایندهای تصمیمگیری و نیز اقدامات انجام شده در زمینه مقابله با کرونا، تأکید کرد که تصمیمات این ستاد همواره بر پایه خرد جمعی بود و در یک روند کارشناسی در چند مرحله بررسی شده و نهایی میشد.به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، روحانی از برگزاری 78 جلسه این ستاد و تصویب 573 مصوبه خبرداد که همگی آنها به صورت کامل و دقیق اجرایی و عملیاتی شد.
رئیس جمهوری، ستاد ملی مقابله با کرونا را بالاترین مرجع تصمیمگیری درمورد این بیماری و یک نهاد تصمیمساز توصیف کرد که با تصویب شورای عالی امنیت ملی و تأیید مقام معظم رهبری تشکیل شد و تأکید کرد: تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا همواره برپایه خرد جمعی بوده است. در راه اجرای مصوبات ستاد نیز با دوگانگیهای مختلفی روبهرو بودیم که مقام معظم رهبری با بیان و عمل خود دوگانگیها درمورد کرونا را از بین بردند و همراهی مراجع عظام تقلید و علما در این زمینه نیز به اجرای دستورالعملها بسیار کمک کرد.
روحانی با اشاره به برگزاری جلسات ستاد ملی مقابله با کرونا با حضور همه استانداران و رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور به شکل ویدئوکنفرانس، این امر را زمینهساز ایجاد هماهنگی در سراسر کشور برای مقابله با این ویروس خطرناک کرونا دانست.
او با بیان اینکه تشکیل ستاد ملی مقابله با کرونا از جمله نهادسازیهای جمهوری اسلامی بود، گفت: این ستاد تنها متشکل از دستگاههای اجرایی نبود بلکه نمایندگان قوای دیگر و نیروهای مسلح نیز در آن عضو بودند. رئیس سازمان صدا و سیما نیز در این ستاد عضو بود. این ستاد تنها چند روز پس از مشخص شدن ورود ویروس کرونا به کشور و بسیار درست، بموقع، دقیق و سریع ایجاد شد.
روحانی با تشکر از همه کسانی که در جلسات ستاد ملی و یا کمیتههای تخصصی زیرمجموعه ستاد برای مقابله با کرونا تلاش کردند، به فرایندهای دشوار این مسیر در ابتدای راه اشاره کرد و افزود: در روزهای آغازین شیوع جهانی این بیماری هیچ کس به دیگری کمک نمیکرد و در چنین شرایطی با توجه به تحریمها هیچ کشوری حاضر نبود به ایران کمکی کند، لذا برای تأمین تمام تجهیزات و داروهای مورد نیاز مجبور بودیم صرفاً بر توان داخلی خود تکیه کنیم.
رئیس جمهوری با بیان اینکه همه دستگاهها به میدان آمدند تا توانستیم در یک تلاش همگانی همه نیازها را در داخل کشور تأمین کنیم، درباره نقش صداوسیما گفت: صدا و سیما هم باید تصمیمات اتخاذ شده را اعلام میکرد، هم آنها را تبیین میکرد، هم مردم را به رعایت دستورالعملها تشویق میکرد و هم باید در برابر حرفهای ناروا برای تشویش اذهان مردم فعالیت میکرد که تلاش مؤثری نیز در این زمینهها داشت.
روحانی درعین حال، یکی از مشکلات موجود بر سر راه مقابله با شیوع بیماری کرونا را ایجاد دوگانههای مختلف مانند دوگانه علم و دین دانست و گفت: عده معدودی سعی داشتند در مسیر مقابله با کرونا آموزههای دینی را در برابر آموزههای علمی قرار دهند. مقام معظم رهبری و مراجع و علما در مسیر رفع این دوگانه بسیار کمک کردند.
رئیس جمهوری، سلامت و معیشت را دو گانه بعدی عنوان کرد که ستاد ملی مقابله با کرونا با تصمیمگیری دقیق و ایجاد یک راه بینابینی هم اجازه تعطیلی کسب و کار مردم و تولید و معیشت را نداد و هم با تدوین دستورالعملهای دقیق مانع از گسترش بیماری شد.
روحانی افزود: دوگانه کرونا و مناسک مذهبی، دوگانه دیگری بود که سعی کردند ایجاد کنند، اما تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا مانع ایجاد این دوگانه نیز شد.
او با بیان اینکه دوگانه بعدی درباره خرید یا نخریدن واکسن از خارج ایجاد شد، تصریح کرد: در این زمینه نیز ستاد ملی مقابله با کرونا، وزارت بهداشت را به عنوان مرجع تشخیص تعیین کرد و بر اساس بررسیها و تصمیمات وزارت بهداشت اقدام به خرید واکسن از خارج کردیم. همچنین با یک فاصله حدود 7 ماهه واکسن داخلی نیز با لحاظ کردن شرایط اضطرار آماده تزریق شد. ممکن است واکسنهایی که امروز تزریق می شوند گاهی نقص و عیبی هم داشته باشند، ولی در مجموع واکسن زدن با نزدن قابل مقایسه نیست.
رئیس جمهوری، یکی از موفقیتهای دولت دوازدهم را تأمین و تزریق واکسن کرونا و پیشی گرفتن از پیشبینیها در زمینه واکسیناسیون را از دیگر افتخارات دولت دوازدهم دانست و گفت: در حالی که وعده کرده بودیم تا پیش از پایان این دولت تمام افراد بالای 65 سال و افراد دارای بیماری زمینهای واکسینه شوند، امروز افراد بالای 55 و در برخی استانها بالای 50 سال و نیز افراد دارای مشاغل پرخطر مثل معلمان و اساتید دانشگاه و رانندگان در حال واکسینه شدن هستند.
روحانی با بیان اینکه با تلاشهای انجام شده، تا امروز مشکل کمبود تخت بیمارستانی نداشتیم، اظهار کرد: دولت دوازدهم در یک سال و نیم گذشته از شیوع کرونا با وجود محدودیتهای مالی شدید و گرفتاری در موضوع مقابله با کرونا، بیش از 13 هزار تخت جدید بیمارستانی بستری و مراقبتهای ویژه افتتاح کرده که کار عظیم و بینظیری است.
رئیس جمهوری همچنین با تشکر از مردم برای همراهی با توصیهها و دستورالعملهای بهداشتی مقابله با کرونا تأکید کرد: حتی اگر همه مردم کشور نیز واکسن کرونا تزریق کنند، تا این روند در همه کشورهای جهان انجام نشود، رعایت نکردن پروتکلها میتواند باعث اوجگیری دوباره بیماری و حتی شیوع سویههای خطرناکتر شود.
روحانی با اشاره به اینکه دولت در زمینه حمایت از افرادی که از شیوع کرونا آسیب دیدند، در حد توان خود اقدام کرد، اظهار کرد: باید از کمکهای مؤمنانه در مقاطع مختلف نیز تشکر و قدردانی کنم. دولت دوازدهم در زمینه مقابله با کرونا آنچه در توان داشت به کار گرفت و ستاد ملی مقابله با کرونا در دولت سیزدهم نیز به فعالیت خود در مسیر مقابله و مهار بیماری کرونا ادامه خواهد داد.
دیروز همچنین رئیس جمهور در هشتادوهفتمین برنامه افتتاح طرحهای ملی طرحی از طرحهای بیمارستانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را جهت بهرهبرداری افتتاح کرد. این طرح شامل ۷ بیمارستان با ۱۴۴۳ تخت بیمارستانی در استانهای سیستان و بلوچستان، آذربایجان شرقی، مازندران، کهگیلویه و بویر احمد و سمنان است.
سایر اخبار این روزنامه
موافقت رهبرمعظم انقلاب با عفو یا تخفیف مجازات تعدادی از محکومان
داستان ادامهدار قهرمانی
انحصارها را میشکنیم
29 استان در محاصره دلتا کرونا
روایت دوگانهسازیهای خطرناک کرونایی
جلال ستاری اسطورهشناس درگذشت
بازارمسکن، خریداران را به حاشیه برد
جهانگیری: نمی توان با فناوری و مردم مبارزه کرد
عملکرد وزارت صمت در اجرای مزایده شش هزار محدوده معدنی
تالاب ها را به نام دو سازمان محیط زیست و جنگل ها سند می زنند
تصور نکنیم بهشت از آن ماست
تهران و ریاض روی مدار مذاکره
سلام ایران