روزنامه شرق
1400/05/10
نبرد روحانی با دوگانهسازیهای کرونایی
نبرد روحانی با دوگانهسازیهای کرونایی نبرد روحانی با دوگانهسازیهای کرونایی شرق: از چهارم اسفند سال 98، یعنی روزی که رئیسجمهور در حکمی وزیر بهداشت را مأمور تشکیل «ستاد ملی مبارزه با کرونا» کرد، کمی بیش از 17 ماه گذشته و روز گذشته، هفتادوهشتمین یا به عبارتی آخرین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا در دولت دوازدهم به ریاست حسن روحانی برگزار شد. این ستاد با مصوبه شورای عالی امنیت ملی تشکیل شد و تمام تصمیمات درباره اقدامات ضروری درخصوص مقابله با کرونا در آن گرفته میشود. حسن روحانی در این جلسه به کمکهای برگزاری این جلسات در طول شیوع کرونا برای تصمیمگیری در زمینه مقابله با این ویروس پرداخت و گفت: «ما در هر هفته تصمیماتی که احساس میکردیم ضروری است در این جلسه اتخاذ میکردیم و ۵۷۳ مصوبه داشتیم که برای همه آنها اجرائیشدن را در نظر گرفتیم».ماسک را روی هوا میزدند
او همچنین گفت هماهنگی و همفکری که بین سه قوه و نهادهای نظامی در این ستاد شکل گرفت به شورای عالی امنیت ملی شباهت داشت. روحانی ادامه داد: «تصمیمات ما همواره بر پایه خرد جمعی بوده است. بحث و بررسی و بعد تصمیمگیری انجام شده و در سه یا چهار سطح این مسائل مورد بحث قرار میگرفته است تا تصمیمات پختهای باشد و همه این تصمیمات را نگاه کنیم موردی نمیبینیم که مخالف اصول علمی و بیتوجه به تجربه جهانی باشد». رئیسجمهور اما از عدم کمک کشورهای دیگر نیز گفت: «ما که در اوایل شیوع کرونا تحریم بودیم ولی سایر کشورها هم کسی به کسی کمک نمیکرد و ماسک را روی هوا از هم میزدند. کسی حاضر نبود که به ما کمک کند و ما روی توان داخلی خود از جمله در زمینههای پروتکلی مثل تأمین ماسک و مواد ضدعفونیکننده تکیه کردیم».
دوگانهسازی کرونایی
نکتهای که رئیسجمهور در این یکسالونیم بارها به آن اشاره کرد، دوگانهسازیهایی بود که درباره کرونا ایجاد شد. او در این خصوص توضیح داد: «اولین دوگانه که از سوی خارجنشینها مطرح شد و هرچند تعدادشان زیاد نبود اما اصل آن دوگانهسازی خطرناک بود، دوگانه علم و دین بود که در گام اول رهبری با آن به مقابله پرداخت و بعد نیز تمامی مراجع تقلید و علمای طراز اول با این امر همراهی کردند، مگر یکسری افراد در سطوح پایین که حرفهایی میزدند اما در مجموع اصلا اجازه شکلگیری این دوگانهسازی را ندادیم».
روحانی ادامه داد: «دومین دوگانهسازی معیشت و سلامت مردم بود که ما کوشیدیم با توجه به شرایط اقتصادی جامعه و دستهبندی مشاغل و اصناف و توجه به شرایط شیوع کرونا به شکلی عمل کنیم که از این دوگانهسازی عبور کنیم و خدا را شکر که همینطور شد.
او همچنین به دوگانه واکسن داخلی و خارجی نیز اشاره کرد: «ما در این زمینه هم دوگانهها را کنار زدیم و گفتیم در خارج به هر کجا که اعتماد کردیم آن را وارد میکنیم و در کنار آن واکسن داخلی را هم پیگیری میکنیم. روند کار ما هم برای تولید واکسن در کشور از دنیا چندان عقب نبود، باید بدانیم که واکسنسازی کار یک روز و شش ماه نیست و در نهایت ما این دوگانه را هم رفع کردیم».
روحانی در این جلسه گفت آن قولی که به مردم برای واکسیناسیون سنهای بالاتر و نیز مشاغل پرخطر داده بودیم امروز به طور کامل در حال اجراست اما به این نکته اشاره نکرد در حالی که در پیک پنجم کرونا به سر میبریم اما هنوز درصد کمی از مردم در کشور واکسینه شدهاند.
رئیسجمهوری البته همچنان به مردم یادآوری کرد که عامل اصلی ابتلا به ویروس کرونا رعایت پروتکلهای بهداشتی است و تا زمانی که 75 درصد از جامعه واکسن نزده باشند همچنان امکان ابتلا وجود دارد. او همچنین ابراز امیدواری کرد که مسئولان دولت سیزدهم کار این ستاد را ادامه دهد و همین روند طی شود. باید دید ابراهیم رئیسی بهعنوان رئیسجمهور جدید در هفتادونهمین جلسه ستاد مبارزه با کرونا، راه آمده دولت روحانی را ادامه میدهد یا طرحی نو درخواهد انداخت.
سایر اخبار این روزنامه
پاشنهآشیل طرح صیانت از فضای مجازی
نبرد روحانی با دوگانهسازیهای کرونایی
عفو یا تخفیف مجازات تعدادی از محکومان
از گروه تروریستی طالبان نمیشود دولت ساخت
پایان راه اصلاحطلبان و روحانی ؟
درخواست حزب اتحاد ملت برای مجوز تجمع اعتراضی
پرسپولیس چه چیزی دارد که بقیه ندارند؟
به بهانه ۸۰سالگی مسعود کیمیایی
ايمان از سر نترس ميآيد
ایدئولوژی تصویری و ویرانی سازمان قدرت
دسترسی به فضای مجازی، حق بنیادین
اصل ۸۵؛ پنهانکاری یا ضرورت؟
لزوم برخورد با قاچاقچیان انسان