روزنامه ابتکار
1400/05/13
ماجرای چمنخوابی اطراف بیمارستانهای کرونایی چه بود؟ «لامبدا» بیخ گوش ایران
دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ ضمن هشدار نسبت به افزایش مرگهای کرونایی درصورت عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی، گفت: اگر مراقب نباشیم و پروتکلها را رعایت نکنیم، لامبدا میتواند موج بعدی ما باشد.به گزارش ایسنا، عاطفه عابدینی درباره وضعیت نمودارهای پیک پنجم کرونا در کشور، گفت: اولا باید توجه کرد که هنوز به اوج و قله پیک پنجم نرسیدهایم. با توجه به اینکه نمودارهای همه استانها هم با یکدیگر همخوانی ندارند. به عنوان مثال در جنوب در استان سیستان و بلوچستان بیماری کنترل شده، اما در مناطقی مانند بوشهر همچنان شرایط بیماری بد است. همچنین موارد بیماری در تهران همچنان رو به افزایش است و از سویی هم یکسری از استانهای شمالیمان نیز رو به افزایش است و همچنان روندمان افزایشی است و به قله پیک نرسیدهایم.
افزایش موارد ابتلا و بستری در مشهد
وی افزود: در حال حاضر همان موجی را که تا چند هفته قبل در سیستان و بلوچستان بود، اکنون در استان خراسان رضوی داریم. در عین حال در استانهای گلستان و خراسان جنوبی، قبلا همزمان با سیستان و بلوچستان موج را داشتیم، اما خراسان رضوی اکنون مواردش رو به افزایش است. به طوری که میزان مراجعه سرپایی و به تبع آن بستری و مرگ و میر در این استان بسیار افزایش یافته است.
عابدینی درباره وضعیت تهران نیز گفت: در تهران شیب افزایشیمان کاهش یافته است، اما همچنان موارد رو به افزایش است.
پروتکلها را رعایت نکنید، مرگ و میر بالا میرود
وی درباره وضعیت رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور، گفت: اگر نمودار میزان مبتلایان را نگاه کنید، اکنون تعداد افراد مثبت و درگیرمان بسیار زیاد است و نسبت به اردیبهشت ماه و حتی نسبت به پیک چهارممان این میزان افزایش یافته و میزان بستریهایمان هم افزایش یافته است. البته خوشبختانه درصد مرگ و میر نسبت به میزان بستری افزایش نیافته است که به دلیل مداخلاتی بوده که در درمان انجام شده مانند آغاز سریعتر درمان و واکسینه کردن برخی افراد و … اما واقعیت این است که اگر پروتکلها رعایت نشود و وضعیت به همین منوال که همه جا باز است و هیچ کس برایش رعایت پروتکلها مهم نیست و تمام مراکز خرید و رستوران و ... باز است که شرایط مناسبی را برای شیوع عفونت و انتقال ویروس به ویژه در نوع دلتا که سرایتپذیری بالایی دارد، فراهم میکند، ادامه دهند، ممکن است که افزایش درصد مرگ و میرها را هم داشته باشیم.
احتمال طولانی شدن پیک پنجم
وی تاکید کرد: البته پیک پنجم بسیار شدید است و شاید تعداد روزهایی که در پیک به سر میبریم، نسبت به پیک چهارم افزایش یابد، اما در مجموع اگر بخواهیم تعداد مبتلایان و مرگ و میر را کمتر کنیم، مردم باید رعایت پروتکلها را جدی بگیرند. در غیر این صورت اگر به همین منوال افزایش مراجعه سرپایی و بستری را داشته باشیم، میتوانیم انتظار افزایش مرگ و میر را هم داشته باشیم.
افزایش انتقال مساوی با احتمال افزایش جهش
عابدینی درباره افزایش احتمال جهش کرونا با افزایش ابتلا و انتقال، گفت: باید توجه کرد که ویروس کرونا هر روز تغییر میکند و این تغییرات میتواند باعث شود که هم سرایتپذیری و هم دوره عفونتزایی بیشتر شود و هم کسانی که دچار ابتلای مجدد میشوند، افزایش یافته، لود ویروس بالا رفته و بیماری شدیدتر شود. حال هرچه تغییرات این ویروس بیشتر شود، اثرات واکسنها روی آن کمتر میشود. بنابراین برای اینکه بتوانیم اثر واکسیناسیون را تقویت کنیم، رعایت پروتکلها جزو اساسی و اصلی است.
«لامبدا» بیخ گوش ایران
وی گفت: هرچه لود ویروس در جامعه بیشتر باشد، امکان جهش ویروس در جامعه بیشتر است. در عین حال در صورت عدم رعایت، جهشهای جدیدی مانند لامبدا هم میتواند وارد کشور شود. البته هنوز در ایران این جهش را نداشتیم، اما در دنیا در کشورهایی مانند آمریکا داشتیم که مواردی گزارش شده و یک نفر در ترکیه گزارش شده است و اگر مراقب نباشیم و پروتکلها را رعایت نکنیم، لامبدا میتواند موج بعدی ما باشد.
ماجرای چمنخوابی در اطراف بیمارستانهای کرونایی
وی درباره انتشار یکسری تصاویر درباره چمنخوابی بیماران مبتلا به کرونا در تهران و مشهد و کمبود دارو و اکسیژن گفت: ما هم آن تصاویر فضای مجازی در مشهد را دیدیم، اما یکی از همکاران مشهد توضیح داد که این همراهان بیماران هستند که روی چمن دراز کشیدند، نه خود بیماران. البته فکر میکنم با مداخلاتی که وزارت بهداشت برای تزریق رمدسیویر سرپایی انجام داده و در عین حال ایجاد کمیتههای ترخیص، اکسیژن و تنفس، نباید در جایی از کشور چنین شرایطی برای بیماران داشته باشیم. در عین حال میدانم که بیمارستانها کاملا پر است و اگر قرار باشد بیماری بستری شود، باید یکسری از بیماران ترخیص شوند و سپس بیمار جدید بستری شود و چنین شرایطی وجود دارد.
عابدینی درباره نیاز به راهاندازی بیمارستانهای صحرایی نیز گفت: در حال حاضر برای ایجاد بیمارستان صحرایی برنامه جدیدی اعلام نشده است، اما ممکن است که در برخی مناطق کلینیکهای تزریق رمدسیویر داخل یکسری کانکس و... ایجاد کرده باشند، اما اینطور نیست که بیماران به صورت دائم در آنجا بستری شوند.
خیلی از کروناییها روی برانکارد در اورژانس بستری هستند
از سوی دیگر علاوهبر حواشی ماجرای چمنخوابی رئیس بیمارستان شهید لواسانی از بستری شدن خیلی از بیماران کرونایی روی «برانکارد اورژانس» در شرایط نامناسب خبر داد.
بر اساس گزارشی از ایلنا، سید علی جمالیان رئیس بیمارستان شهید لواسانی با اشاره به وضعیت شیوع کرونا در تهران گفت: در تهران حدود ۸۰۰۰ بیمار بستری داریم که خیلی از آنها شرایطشان به صورتی است که روی تختهای موقت برانکارد در اورژانسها بستری هستند و شرایط مناسبی ندارند، اگر این اتفاق ادامه پیدا کند قطعاً نمیشود این مشکل را جمع کرد.
رئیس بیمارستان شهید لواسانی گفت: با تداوم این شرایط با کمبود دارو، تخت اکسیژن و تجهیزات دیگر رو به رو میشویم و خیلی بحرانها بیشتر خواهد شد.
جمالیان ادامه داد: با این وجود استدعای من این است که رسانهها از هر راه که میتوانند برای اطلاعرسانی استفاده کنند و هموطنان را به رعایت پروتکلها دعوت کنند، چون الان رعایت پروتکلها ۶۰ درصد شده و این باعث بحران و دامن زدن به این شرایط خواهد شد.
وی ادامه داد: در کنار این شرایط، محرم و مراسمهای عزاداری طبق سنتهایی که داریم در پیش است و فکر میکنم با این شرایطی که الان داریم اگر پروتکلها را رعایت نکنیم و آن مسائل مربوط به برگزاری مراسم محرم را داشته باشیم قطعاً یک بحران غیر قابل پیشبینی و عجیب و غریب برای کشور اتفاق میافتد.
او با اشاره به خطر برگزاری مراسمهای ماه محرم و عدم کنترل رعایت پروتکلها در این مراسمها و تاثیر آن بر گسترش ابتلا به کرونا بیان کرد: با توجه به وضعیت پیش گفته خواهش من از رسانه این است که حتما اطلاعرسانی کنند، اگر مثل گذشته ایام محرم و برگزاری مراسمها و هیئتها را داشته باشیم، این بحران غیرقابل کنترل خواهد شد.
رئیس بیمارستان شهید لواسانی بیان کرد: وضعیت کرونا در این پیک بیسابقه است و در هیچ یک از پیکهای قبل ما چنین بحرانی به خصوص در بیمارستانها حس نکردیم.
وی با اشاره به محدودیت توان کادر درمان گفت: اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، کادر درمان خستهتر از آنچه که تا الان بوده، میشود و اگر پروتکلها رعایت نشود واقعا در یک کلمه فاجعه رخ میدهد.
جمالیان با اشاره به خطر جهشهای ویروس و بیاثر شدن پلتفرمهای واکسن ادامه داد: همین الان هم این اتفاق افتاده و اکثر افرادی که واکسینه شدهاند، در برابر ویروس دلتا ایمنی کامل ندارند، ممکن است از مرگ و میر و خطرات پیشرفتهی آن جلوگیری کنند، اما جلوی ابتلا را نمیگیرد و درصد قابل توجهی از بیماران کرونایی بخش ویژهی ما افرادی هستند که واکسینهی کامل شدند.
وی افزود: اگر در محرم پروتکلها را رعایت نکنیم قطعاً موج بعدی را خواهیم داشت و توجه کنید موج بعدی خطر بیشتری نسبت به موج پنجم خواهد داشت چون ویروس در حال تغییر است.
جمالیان گفت: در این صورت داروها کارساز نخواهد بود، بدنها ضعیفتر میشود و جهشها قویتر، در این شرایط خیلی از داروهای موجود دیگر روی فرد اثر نمیگذارد و فکر میکنم خیلی این موضوع تهدیدکننده زندگی مردم باشد.
تعطیلی سراسری کشور!
بر اساس گزارشها روزانه بیش از ۳۵ هزار نفر به کرونا مبتلا میشوند، تعداد کشتهها به ۴۰۰ نفر در روز رسیده و معاون وزیر بهداشت هشدار داده تا یک ماه و نیم آینده آمار رسمی قربانیان کرونا به ۶۰۰ نفر در روز هم میرسد. در پی وخیم شدن شرایط وزیر بهداشت در نامهای به مقام معظم رهبری درخواست تعطیلی دو هفتهای کشور را داده بود و روز دوشنبه ایشان از رئیسجمهور خواستند این موضوع در ستاد ملی کرونا بررسی شود. حالا وزیر بهداشت درخواست تعطیلی دو هفتهای کشور را داده است.
سایر اخبار این روزنامه
مسئولان چقدر به فراهم کردن تجهیزات بدلکاران بها میدهد؟
بدلی برای حفظ جان سینما
محمدرضا ستاری
خداحافظ نمکی!
دلار به بالای ۳۰ هزار تومان میرود؟
موجسواری دلالان در بازار ارز
در بیانیهای تصریح شد
کسی مسئولیت حادثه واژگونی اتوبوس خبرنگاران را نمیپذیرد
ماجرای چمنخوابی اطراف بیمارستانهای کرونایی چه بود؟
«لامبدا» بیخ گوش ایران
«ابتکار» در گفتوگو با ابراهیم نکو چالشهای پیش روی دولت سیزدهم را بررسی میکند
مسیر ناهموار اقتصاد پیش روی دولت جدید
با حکم رهبر انقلاب صورت گرفت
آغاز ریاست ابراهیم رئیسی
همراهی ناتو با ادعاها علیه ایران درباره نفتکش اسرائیلی
قدرت نمایی شاگرد محمد بنا در رده بندی المپیک توکیو
طلسم 10 روزه شکست؛ برنز بر گردن هادی ساروی
آیا وزیر خارجه دولت رئیسی میتواند برای ایران «پول» بیاورد؟
«آدرس غلط» در ناکامی«دیپلماسی اقتصادی» ایران
پمپئو:
ادامه مذاکرات با ایران دیوانگی است