روزنامه آرمان ملی
1400/05/14
کليد طلايي تهران در دست بيتجربهها
آرمان ملی- مطهره شفیعی: انتخاب شهردار تهران به معضلی برای اصولگرایان تبدیل شده و آنهایی که شورای شهر پنجم را به دلیل تاخیر در انتخاب شهردار ملامت و سرزنش میکردند حال که در شورای ششم روی کار آمدهاند خود در انتخابات شهردار دچار اختلاف شدهاند. هر چند با وجود اعلام شورای شهر ششم مبنی بر انتخاب و اعلام نام شهردار تهران در هفته آینده؛ عصر روز گذشته رسانههای اصولگرایان خبری را مبنی بر انتخاب علیرضا زاکانی که با کاندیداتوری خود در انتخابات ریاست جمهوری حواشی را رقم زد به عنوان شهردار تهران بر روی خروجیهای خود قرار دادند. البته اینکه شورا بر اساس جناح خود شهردار را برگزیند ایرادی در آن نیست و حق فاتحان خیابان بهشت، همین است. اما اگر این انتخاب رنگ واقعیت بگیرد حاشیه آفرین خواهد شد. چند نکته را درباره زاکانی از نباید فراموش کرد. نخستین آن تخصص و سابقه در امور شهری است. هرچه به رزومه بعضا پرحاشیه او نیز نگاهی بیندازیم اثری از تحصیلات و یا امور اجرایی مرتبط با شهرداری و مدیریت شهری در آن نمیبینیم. این در حالی است که چهرهایی مانند پیروزحناچی ازجنس مدیریت شهری، شهرسازی و معماری بود. از سویی دیگر اینکه اساسا چرا زاکانیکه هم اکنون وظیفه مهمی در ردای نمایندگی دارد و البته رئیس مرکز پژوهشهای مجلس است، در میانه راه میخواهد پارلمان را ترک کند و شهردار شود؟ مگر نه اینکه یکی از توصیهها، خالی نکردن جایگاه نمایندگی و رفتن به جایی دیگر بود؟چگونه است که نمایندگانی چون او به جای توجه بیشتر به مطالبات مردم و تحقق خواستههای آنها مرتب به قسمتهای مختلف قدرت سرک میکشند و یکبار ریاست جمهوری و یکبار تلاش برای وزارت و حالا هم که ظاهرا به هیچ یک نرسیدهاند، شهرداری تهران را دنبال میکنند. رفتن زاکانی به شهرداری عملا پشت کردن به مردم قم هم تلقی خواهد شد که به او رای دادند. هر چند که نسبت به جمعیت استان قم و واجدین شرایط، تعداد آرای او کم است. نکته بعدی آنکه با توجه به ویژگی از این قدرت به آن قدرت پریدن زاکانی که برایش نمایندگی و ریاست جمهوری و وزارت و شهرداری مدام تغییر میکند، چه تضمینی است که اگر چنین پستی یعنی شهرداری به او میرسد آن را هم نصفه و نیمه رها نکند و برود جایی بهتر و اسم و رسم دارتر یا مانند شهردار قبلی سوادی پاستور به سرش بزند؟ اداره شهر تهران توسط پیروز حناچی فارغ از بازیهای سیاسی و به صورت علمی بود و حال اگر این انتخاب درست باشد، شهرداری پایتخت به روال سابق باز خواهد گشت. هر چند مهدی چمران که از او به عنوان رئیس شورای ششم نام میبرند، ادعا کرد که انتخاب زاکانی را تایید نمیکنم. وی در این خصوص که شهردار تهران امروز در مراسم تحلیف مشخص خواهد شد، گفت: بعید است و روز یکشنبه هفته آینده شهردار مشخص می شود.» حتی برخی رسانههاتعداد آرای زاکانی را 12 رای از 21 رای اعضای ششم شورا اعلام کردند.هدف از انتشار گزارش تخریبی
گزارشهای منتشر شده در رسانههای دلواپس درباره عملکرد شورای شهر اصلاحطلب پنجم را میتوان دارای چند هدف دانست. نخستین هدف را میتوان دلگرمی به اعضای اصولگرای شورای شهر ششم دانست بدین نحو که میخواهند القا کنند شورای پنجم هیچ اقدامی برای مردم تهران انجام نداده بنابراین کوچکترین تصمیمی از سوی شورای ششم در تاریخ ثبت خواهد شد! هدف دوم هم میتواند سیاه نمایی از عملکرد اصلاحطلبان باشد که اینگونه اقدامات سبقه طولانی در رسانههای دلواپس دارد. اما مشخص نیست بهرغم روسیاه شدن در هر پروژه تخریبی، باز هم به راه خود ادامه میدهند. هدف دیگر تخریب عملکرد شورای پنجم را میتوان مرتبط باشورای ششم دانست و لازم است به قبل از شورای شهر پنجم یعنی تخلفات شورای شهر چهارم بازگشت. به نظر میرسد برخی که هنوز اتهام تخلف در شورای شهر در پرونده آنها وجود دارد، باانتشار چنین گزارشهای سعی در انحراف افکار عمومی دارند. در نهایت هم شاید انتشار چنین گزارشهایی نوعی خوشامد گویی به اعضای شورای شهر ششم باشد.
ناتوانی در انتخاب شهردار
نکته قابل تامل اینجاست که حواشی عملکردی شورای شهر ششم پیش از آغاز فعالیتهای رسمی این شورا شروع شده است مانند انتخاب شهردار. مشرق در گزارش تخریبی خود نوشت:« مشکل اصلی شورای شهر تهران در دوره پنجم انتخاب شهردار تهران بود. وقتی «محمد علی نجفی» که سرنوشتش به زندان ختم شد، انتخاب شد. بسیاری از کارشناسان خصوصا رسانههای اصلاحطلب وی را فردی غیر کارآمد توصیف میکردند و نام «آقایاستعفا» را بر وی نهاده بودند. پایان کار وی نیز با استعفا زودهنگام تمام شد. «محمدعلی افشانی» شهردار دوم نیز به علت بازنشستگی و قانون عدم بکارگیری بازنشستگان مجبور به ترک پست خود شد و شهردار سوم یعنی «پیروز حناچی» نیز با همه تبلیغاتی برای وی شد و از آوردن مدیر خارجی صحبت کرد عملکرد ضعیفی از خود به نمایش گذاشت و امروز با انتقادات زیادی روبهروست.» شهردار باید از سوی اعضای شورای شهر انتخاب شود اما ظاهرا اصولگرایان غیرشورایی خود را دارای اختیار در انتخاب شهردار میدانند و هر روز گزینهای را معرفی میکنند و جالب آنکه بخش دیگر این جریان به تخریب گزینههای طرف دیگر جریان اصولگرایی میپردازد. اعضای شورای شهر ششم هم در قبال این اقدامات سکوت اختیار کرده و از حوزه اختیارات خود دفاع نمیکنند. به عنوان نمونه علیرضا زاکانی گزینهای بود که یک بخش جریان اصولگرایی بر لزوم جلوسش بر کرسی شهردار تهران تاکید داشته و دارند. اما شورای هماهنگی اصولگرایان استان قم از علیرضا زاکانی نماینده شهر قم به خاطر کاندیدا شدن و ارائه برنامه برای حضور در شهرداری تهران انتقاد کرد. در نامه این شورا خطاب به زاکانی آماده است:«آیا اکنون در مملکت برای پست شهرداری تهران قحط الرجال است که حضرتعالی برای این کار برنامه دادهاید؟ آیا به اهمیت جایگاهی که درآن واقع شدهاید یعنی نمایندگی مرکز جهان تشیع واقف نیستید که به چنین فکری افتادهاید؟ توقع از حضرتعالی این بود که حتی پیشنهاد این پست را هم نپذیرید، نه این که برنامه هم بدهید و منتظر بمانید که آیا شما را میپذیرند یا نمیپذیرند! » باید توجه داشت که زکاتی که هیچ سابقه اجرایی ندارد. از طرفی هم حضورش به عنوان رئیس مرکز پژوهشهای مجلس انتقاد بسیاری از نمایندگان مجلس را به دنبال داشته مانند محمد باقری بنابی نماینده بناب در مجلس که با انتقاد از عملکرد زاکانی در مرکز پژوهشها گفت: «مرکز پژوهش ها به جای اینکه کارهای پژوهشی انجام دهد، تبدیل به مرکز سیاسی شده است.». او یک سیاستمدار رادیکال است که مواضع تند و دو آتشهاش همواره حاشیه ساز بوده است،آنچنان که او را به اولین متهم دادگاه سیاسی بدل کرد. به نظر میرسد بین جریانهای اصولگرایی در خصوص انتخاب شهردارتهران، اختلافات بالا گرفته است.
سایر اخبار این روزنامه
شرطِ«نشـد» گذاشتيد
دولت رئيسی با برجام راه را بر کاسبان تحريم ببندد
2 وزیر روحانی سهم دولت رئیسی
سرنوشت اصلاحطلبان در عصر رئیسی!
اقليم خشن؛ از سيل تا آتش سوزي
آمریکا درصدد برخورد نظامي نيست
سعیدمعروف در مسیر علی دایی!
فاجعــه در راه است، هنـوز...
کليد طلايي تهران در دست بيتجربهها
تولید رانت؛ تنها مزیت قیمتگذاری دستوری
اولویتهای دولت سیزدهم
یک قدم تا شکست کادر درمان
روحانی؛ تنهاترین سیاستمدار تاریخ ایران بعد از ریاستجمهوری
حکمرانانِ کشورساز و کشورسوز!