لاکداون موقت کشور باید واقعی باشد
شهروندآنلاین:فرمانده عملیات مقابله با کرونا در تهران با اشاره به ویژگیهای موثر برای تعطیلی یا لاکداون موقت در کشور گفت: «به نظر میرسد با توجه به اینکه در جلسه قرارگاه کرونا در روز سهشنبه، دوازدهم مرداد که با درخواست تعطیلی موافقت نشد، اهمیت این موضوع هنوز خیلی درک نشده است؛ در حالی که فشار زیادی بر کادر درمان وارد است و تابآوری آنها را تحت تأثیر قرار داده است.»علیرضا زالی درباره شروط موثر در تعطیلی دو هفتهای کشور برای مهار کرونا گفت: «تعطیلی موثر از نظر ما یعنی لاکداون و هرنوع تعطیلی غیر از این عملا اثربخشی ندارد. در واقع تعطیلی موقتی یا ناقص اصلا اثربخشی نخواهد داشت. لاکداون به معنای واقعی مدنظر ماست.»
او افزود: «لاکداون به معنای تعطیلی کامل است و باید همه شهر تعطیل شده و فعالیتهای اجتماعی به حداقل برسد و جز مشاغل بسیار ضروری مانند تأمین غذا، دارو و امدادی سایر مشاغل باید تعطیل شوند. حتی حملونقل عمومی هم در لاکداونی که مد نظر ماست باید تعطیل شود.»
زالی با تأکید بر اینکه آنچه در فضای گفتمان شهری وجود دارد با لاکداون فاصله دارد، اظهار کرد: «لاکداون تصمیم تلخی است که مانند مُسکن عمل میکند و تنها جنبه تسکینی دارد و همان گونه که در اصطلاح جهانی از لاکداون یاد میشود، این اصطلاح یعنی سرعتگیر و یک تصمیم مقطعی و گذرا خواهد بود که وقتی اثربخشی کافی دارد که در کنار آن کارهای بنیادیتری انجام شود.»
به گفته او، ردیابی بیماران، بیماریابی سریع، افزایش تست غربالگری، بالابردن پوشش واکسیناسیون، حمایت از گروههای پرخطر، تأمین بستههای معیشتی برای گروههای آسیبپذیر، ایجاد حمایت اقتصادی و مدنی برای گروههایی از مشاغل که در تعطیلی آسیب میبینند و… ملاحظاتی است که باید برای لاکداون موثر عملی شود.»
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: «اگر تعطیلی اعمال شود اما هیچ بسته حمایتی برای مردم نداشته باشیم، همراهی آنها را نخواهیم داشت. لاکداون نیاز به اقناع افکار عمومی دارد تا همراهی کنند. دادن بستههای کمک معیشتی به اقشار فرودست در لاکداون بسیار ضروری است.»
او افزود: «به نظر میرسد با توجه به اینکه در جلسه قرارگاه کرونا در روز سهشنبه، دوازدهم مرداد که با درخواست تعطیلی موافقت نشد، اهمیت این موضوع هنوز خیلی درک نشده است درحالی که فشار زیادی بر کادر درمان وارد است و تابآوری آنها را تحت تأثیر قرار داده است.»
زالی گفت: «بیماری کرونا مزمن است و شرایط فرسایشی را رقم میزند و مهمترین کار اقناعسازی مردم و بالابردن میزان اعتماد عمومی است که اگر این کار درست انجام نشود، اثربخشی تعطیلی عمومی هم کافی نخواهد بود. برای تحقق مضامین بهداشتی نیازمند همکاری مردم هستیم که این موضوع با تحلیل درست واقعیتها رخ میدهد.»