وضعیت کرونایی وخیم است تعطیلی موثر یعنی «لاک داون» واقعی

فرمانده عملیات مقابله با کرونا در تهران با اشاره به ویژگی‌های موثر برای تعطیلی یا لاک‌داون موقت در کشور، گفت: به نظر می‌رسد با توجه به اینکه در جلسه قرارگاه کرونا در روز سه‌شنبه ۱۲ مرداد ماه که با درخواست تعطیلی موافقت نشد، اهمیت این موضوع هنوز خیلی درک نشده است؛ درحالی که فشار زیادی بر کادر درمان وارد است و تاب آوری آنها را تحت تاثیر قرار داده است.
به گزارش ایسنا، علیرضا زالی درباره شروط موثر در تعطیلی دو هفته‌ای کشور برای مهار کرونا، گفت: تعطیلی موثر از نظر ما یعنی لاک‌داون و هرنوع تعطیلی غیر از این عملا اثربخشی ندارد. در واقع تعطیلی موقتی یا ناقص اصلا اثربخشی نخواهد داشت. لاک داون به معنای واقعی مدنظر ما است.
وی افزود: لاک داون به معنای تعطیلی کامل است و باید همه‌ شهر تعطیل شده و فعالیت‌های اجتماعی به حداقل برسد و جز مشاغل بسیار ضروری مانند تامین غذا، دارو و امدادی سایر مشاغل باید تعطیل شوند. حتی حمل و نقل عمومی هم در لاک داونی که مدنظر ما است باید تعطیل شود.
زالی با تاکید بر اینکه آنچه در فضای گفتمان شهری وجود دارد با لاک داون فاصله دارد، اظهار کرد: لاک داون تصمیم تلخی است که مانند مُسکن عمل می‌کند و تنها جنبه تسکینی دارد و همانگونه که در اصطلاح جهانی از لاک داون یاد می‌شود، این اصطلاح یعنی سرعت‌گیر و یک تصمیم مقطعی و گذرا خواهد بود که وقتی اثربخشی کافی دارد که در کنار آن کارهای بنیادی‌تری انجام شود.


به گفته وی، ردیابی بیماران، بیماریابی سریع، افزایش تست غربالگری، بالابردن پوشش واکسیناسیون، حمایت از گروه‌های پرخطر، تامین بسته‌های معیشتی برای گروه‌های آسیب پذیر، ایجاد حمایت اقتصادی و مدنی برای گروه‌هایی از مشاغل که در تعطیلی آسیب می‌بینند و... ملاحظاتی است که باید برای لاک‌داون موثر عملی شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ادامه داد: اگر تعطیلی اعمال شود اما هیچ‌ بسته حمایتی از مردم نداشته باشیم، همراهی آنها را نخواهیم داشت. لاک داون نیاز به اقناع افکار عمومی دارد تا همراهی کنند. دادن بسته‌های کمک معیشتی به اقشار فرودست در لاک داون بسیار ضروری است.
وی افزود: به نظر می‌رسد با توجه به اینکه در جلسه قرارگاه کرونا در روز سه‌شنبه ۱۲ مرداد ماه که با درخواست تعطیلی موافقت نشد، اهمیت این موضوع هنوز خیلی درک نشده است درحالی که فشار زیادی بر کادر درمان وارد است و تاب‌آوری آنها را تحت تاثیر قرار داده است.
زالی گفت: بیماری کرونا مزمن است و شرایط فرسایشی را رقم می‌زند و مهمترین کار اقناع سازی مردم و بالا بردن میزان اعتماد عمومی است که اگر این کار درست انجام نشود، اثربخشی تعطیلی عمومی هم کافی نخواهد بود. برای تحقق مضامین بهداشتی نیازمند همکاری مردم هستیم که این موضوع با تحلیل درست واقعیت‌ها رخ می‌دهد.
تعطیلی ۲ هفته‌ای تاثیر چندانی در کنترل کرونا ندارد
از سوی دیگر یک استاد ویروس شناسی با اشاره به اینکه تعطیلی دو هفته‌ای کشور تنها می‌تواند به شکل موقت فشار بیماری بر دوش کادر درمان را کاهش دهد در عین حال بر لزوم تسریع واکسیناسیون تاکید کرد و قوت گرفتن آن را راهی برای کاهش تلفات کرونا دانست.
بر اساس گزارش دیگری از ایسنا، حسین کیوانی با تاکید بر اینکه همه مردم ایران باید در قبال شیوع موج پنجم کرونا پاسخ‌گو باشند، گفت: تعطیلی دو هفته‌ای کشور میزان شیوع کرونا را کاهش نمی‌دهد و به نظر من تاثیر چندانی در کنترل بیماری ندارد. درواقع تعطیلی‌های مقطعی به طور موقت بار فشار بیماری بر کادر درمان را کاهش می‌دهند.
وی با تاکید بر اینکه با مسافرت افرادی که در شهرهای قرمز ساکن هستند به سایر شهرهای ایران فاجعه‌ی کرونا مورد تشدید قرار می‌گیرد، اظهار کرد: در حال حاضر بسیاری از مردم به دلیل رفع نیازهای روزمره مجبور می‌شوند به اداره‌ها یا سازمان‌ها دولتی مراجعه‌ حضوری داشته باشند درحالی که دولت باید کسب و کارهای مختلف را با کمک‌های بلاعوض مورد حمایت قرار دهد و تا جای ممکن تسهیلات متعددی را ارائه دهد.
وی با بیان این که بانک‌ها باید موعد اخذ اقساط تسهیلات را به تعویق اندازند، ادامه داد: ما نمی‌توانیم به دلیل کوتاهی‌های دولت در زمینه تامین واکسن، کسب و کار مردم را تعطیل کنیم.
کیوانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که شیوع موج پنجم کرونا قابل پیش‌بینی بود، گفت: تا زمانی که ویروس کرونا در جامعه می‌چرخد، ما باید منتظر جهش‌های جدید کرونا باشیم. هر موجود زنده در مسیر زندگی خود به جهش‌های جدیدی روی می‌آورد. در حالی که به تناسب کاهش تعداد افراد مبتلا به بیماری کرونا، تعداد جهش‌های این ویروس کاهش پیدا می‌کند.
وی با اشاره به این که واکسیناسیون بیشتر میزان تلفات را کاهش می‌دهد، عنوان کرد: البته واکسن به طور کامل نمی‌تواند بیماری کرونا از روی زمین ریشه‌کن کند.
این ویروس‌شناس با اشاره به این که مسئولین کنترل کرونا نمی‌توانند همه مردم را تک به تک کنترل کنند، بیان کرد: مسئولان پروتکل‌های بهداشتی را ابلاغ می‌کنند و رعایت آن‌ها بر عهده مردم است.
کیوانی در پایان با اشاره به این که قرار بود اکثر مردم ایران تا اردیبهشت ماه امسال واکسن کرونا را دریافت کنند، تصریح کرد: امیدوارم تا پایان سال ۱۴۰۰ عموم مردم ایران مورد واکسیناسیون حداکثری قرار بگیرند.
وضعیت اسفناک بیمارستان‌ها و نبودن تخت خالی
در حالی اما و اگرها درخصوص تعطیلی کشور زیاد شده است که روز به روز وضعیت کرونا بیشتر برای شهروندان و کادر درمان اسفناک می‌شود. یک فوق تخصص بیماری‌های عفونی، وضعیت فعلی بیمارستان‌ها را در پیک پنجم کرونا اسفناک دانست و گفت: باید توجه کرد که تا زمانیکه ورودی بیمارستان‌ها در حال افزایش است، مرگ و میر هم متاسفانه افزایش می‌یابد.
مسعود مردانی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت کرونا در کشور، گفت: در حال حاضر در پیک پنجم کووید-19 هستیم و وضعیت بیمارستان‌ها اسفناک است. یعنی تخت خالی گیر نمی‌آید و با سختی پیدا می‌شود. آی‌سی‌یوها و ظرفیت پذیرش پر است.
وی با بیان اینکه میزان مراجعه‌کنندگان در این پیک بسیار زیاد است، گفت: بر همین اساس هم متاسفانه میزان مرگ و میر هم همانطور که در آمارها می‌بینید رو به افزایش است. باید توجه کرد که تا زمانیکه ورودی بیمارستان‌ها در حال افزایش است، مرگ و میر هم متاسفانه افزایش می‌یابد.
مردانی درباره تعطیلی موثری که می‌تواند از سرعت شیوع کرونا در کشور پیشگیری کند، گفت: اگر قرار باشد تعطیلی مانند شش روزی باشد که اخیرا تعطیل بود، حتی یک ریال هم ارزش ندارد و نه تنها سرعت انتقال بیماری را کاهش نمی‌دهد، بلکه حتی میزان انتقال بیماری را افزایش هم می‌دهد؛ چرا که همه جا باز است و جاده‌ها نیز باز هستند و مسافرت‌ها انجام می‌شود.
وی تاکید کرد: لاک‌داون به این معنی است که همه چیز در جامعه باید به صورت واقعی تعطیل باشد. در صورت تعطیلی باید قوانین جدی و سخت، اعمال شود.
مردانی با اشاره به نزدیکی ایام محرم و احتمال برخی تجمعات در عزاداری‌ها نیز گفت: امیدوارم عزاداری همه عزیزان در ایام محرم مورد قبول درگاه خداوند واقع شود، اما باید در این ایام حتما دستورالعمل‌های وزارت بهداشت رعایت شوند. در چنین شرایطی، تجمع و برگزاری هیات عزاداری و برپایی دسته‌های عزاداری نباید اتفاق بیفتد. همچنین ایستگاه‌های صلواتی نباید برپا شوند.
وی تاکید کرد: توصیه ما این است که مردم عزاداری‌هایشان را به صورت مجازی برگزار کرده یا از تلویزیون مشاهده کنند تا بیماری گسترش نیابد.
سایر اخبار این روزنامه
طلا در ثانیه‌های پایانی از چنگ یزدانی پرید! تو شاید ببازی اما هرگز شکست نخواهی خورد محمدعلی وکیلی سرنوشت روحانی در پساریاست‌جمهوری؟ دو نرخی بودن ارز باعث ایجاد رانت می‌شود حذف ارز ترجیحی، تزریق تورم به سفره‌ها؟ رژیم صهیونیستی دوباره تهدید کرد پاسخ قاطع ایران به هرگونه اقدام احمقانه خبرها حاکی از قطعی شدن زاکانی به عنوان شهردار تهران است شهردار شدن با تهدید؟ بررسی گزینه‌های احتمالی تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صندلی خالی وزارت ارشاد به چه کسی می‌رسد؟ وضعیت کرونایی وخیم است تعطیلی موثر یعنی «لاک داون» واقعی حاشیه های مراسم تحلیف از غیبت لاریجانی ها تا دست دادن متفاوت روحانی با قالیباف سوگند رئیسی در خانه ملت قالیباف در دیدار با رئیس اتحادیه جهانی بین‌المجالس: IPU باید مقابله یک جانبه گرایی آمریکا بایستد فرمانده نیروی دریایی سپاه: در خلیج فارس و تنگه هرمز امنیت کامل برقرار است پایان کار کشتی آزاد ایران با یک نقره و یک برنز نقش مدال ارزشمند برنز المپیک بر سینه زارع نمایندگان کاراته ایران حریفان خود را شناختند تحلیل آسیا‌تایمز از سمت و سوی سیاست خارجی دولتِ ابراهیم رئیسی سیاستِ جدید ایران رئیسی در دیدار فرستاده ویژه امارات متحده عربی: اراده جدی و صمیمانه ایران توسعه روابط با امارات است