«علیرضا زاکانی» شهردار تهران شد


علیرضا زاکانی که پیش از این به صورت غیر رسمی به عنوان شهردار جدید تهران مطرح شده بود در جلسه دیروز شورای شهر گزارشی از برنامه‌های خود برای شهرداری ارائه و به سؤالات اعضای شورای شهر پاسخ داد.
در نهایت با رای‌گیری از اعضای شورای ششم شهر تهران، علیرضا زاکانی با ۱۸ رای از مجموع 21 رای رسماً شهردار تهران شد.
تشکیل قرارگاه اجتماعی در شهرداری تهران


شهردار منتخب ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه هفته آینده استعفایش از مجلس مورد بررسی قرار خواهد گرفت از تشکیل قرارگاه اجتماعی در مجموعه شهرداری تهران خبر داد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، علیرضا زاکانی در پایان دومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در دوره ششم در جمع خبرنگاران درخصوص بدهی‌های شهرداری تهران گفت: شهرداری تهران حدود ۶۶ هزار میلیارد تومان بدهی دارد و در نقطه مقابل ۵۷ هزار میلیارد تومان مطالبه دارد؛ لذا زمانی که صحبت از بدهی‌های شهرداری تهران می‌شود باید مطالبات این مجموعه نیز در نظر گرفته شود.
زاکانی افزود: بودجه امسال شهرداری تهران ۴۸ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده که باید برای اداره این شهر به این بودجه توجه داشته باشیم. بی‌تردید باید علاوه‌بر اداره شهر به صورت سالیانه بخشی از بدهی‌ها را نیز پرداخت کنید. برای پرداخت بدهی‌ها باید نگاه تامین منابع مالی بخشی از محل مطالبات، بخشی از محل ایجاد رونق، بخشی از محل استفاده از ظرفیت‌های قانونی و مطالبات از دولت شامل سهم دولت در بلیت و تامین مالی برای خرید اتوبوس و بخشی نیز از طریق اوراق مشارکت تامین شود.
وی ادامه داد: بخشی از بدهی‌ها می‌تواند از محل تکمیل ۴۸۴ پروژه ناتمام تامین شود که هر یک ظرفیتی برای شهر محسوب می‌شود. بی‌تردید اداره شهر سخت است اما شدنی است و با لطف خدا با به میدان آوردن مردم و با ایجاد تفاهم حاکمیت و حکومت ان‌شاء الله در آینده شهر خوبی خواهیم داشت.
شهردار جدید تهران درخصوص مطالبه اعضای شورای شهر در هنگام ارائه برنامه‌هایش گفت: تعامل دولت به نظر فرصت طلایی است که با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی به عنوان رئیس‌جمهور و آقای قالیباف به عنوان ریاست مجلس شورای اسلامی فراهم شده و امکانپذیر است. به این ترتیب بخش زیادی از مجوزها می‌تواند در جهت جهش شهر با وجود این ارتباط و تعامل صادر شود.
زاکانی تاکید کرد: پروژه‌های شهر تهران تنها پروژه‌های عمرانی نیست و باید به کلان پروژه‌های اجتماعی و اقتصادی نیز که ظرفیت‌های بی‌نظیری را فراهم می‌کند توجه داشته باشیم.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به ایجاد قرارگاه اجتماعی در شهرداری تهران افزود: با ایجاد این قرارگاه در شهرداری تهران همه دستگاه‌های دخیل در امر آسیب‌های اجتماعی پای کار خواهند آمد و موضوعاتی چون تکدی‌گری، معتادین متجاهر و کودکان کار در این قرارگاه مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرند تا راهکارهایی برای حل و فصل آن انتخاب شود.
شهردار منتخب ششمین دوره شورای شهر تهران درخصوص مدرک تحصیلی مرتبط با سمت شهردار تهران، گفت: آئین نامه‌ای در سال ۱۳۹۷ تنظیم شده که شرایط احراز شهردار در آن ذکر شده اما نواقصی در آن وجود دارد از جمله اینکه بخشی از تخصص‌ها در آن نیامده از جمله تخصص‌های حوزه پزشکی. علاوه‌بر این موضوع هر فردی که قرار است در حوزه مدیریتی قرار بگیرد باید ویژگی‌های مدیریتی فرد نیز مورد بررسی قرار گیرد. من در این حوزه باید ۴۲ سال عقبه‌ای که دارم مورد بررسی قرار گیرد. کسی که مدیر شهری شود باید مدیر اجرایی باشد و فهم مسائل شهر را داشته باشد، باید تدبیر کند و از دیگرانی که تخصص‌های مختلف دارند در حوزه‌های مختلف استفاده کند.
زاکانی درخصوص موضوع استعفای خود از مجلس نیز گفت: پس از رأی استمزاجی که اعضای شورا به من دادند این پیام داده شد که بنده برای این کار انتخاب شدم. بر همین اساس استعفای خود از مجلس را تقدیم آقای قالیباف کردم که طبق آئین نامه داخلی مجلس این استعفا در اولین جلسه قرائت و در جلسه هفته بعد مورد بررسی قرار می‌گیرد. به این ترتیب امروز استعفای من اعلام وصول می‌شود و هفته دیگر مورد بررسی قرار می‌گیرد.
گفتنی است، تا قبل از قبول استعفای زاکانی در مجلس شورای اسلامی و صدور حکم شهردار از سوی وزارت کشور، با تصمیم دیروز اعضای شورای شهر، علیرضا جاوید به عنوان سرپرست شهرداری تهران انتخاب شد.