بغض برای افغانستان

آفتاب یزد- گروه شبکه: خرید واکسن کرونا و واکسیناسیون مردم مطالبه‌ای است که مدت هاست مردم درخواست آن را از مسئولان دارند اما آنقدر مسئولان واکسن نخریدند یا همین‌هایی هم که دارند به کندی به مردم تزریق می‌کنند که شاهد مرگ بسیاری از افراد جامعه هستیم که هنرمندان هم از آن مستثنی نیستند. به تازگی نیز علی سلیمانی بازیگر کشورمان را به خاطر همین ویروس لعنتی از دست داده ایم. مرگ او و بسیار دیگری از هم وطنانمان گواه این است که هنوز مسئولان امر عمق فاجعه را درک نکرده‌اند که در روند واکسیناسیون مردم تعلل می‌کنند. معلوم نیست چه تعداد دیگری از مردم یا هنرمندان کشورمان را به خاطر کرونا باید از دست بدهیم تا شاهد تسریع واکسیناسیون باشیم. حال فوت علی سلیمانی فارغ از آنکه ناراحتی همکارانش را در پی داشته باشد انتقادهای آن‌ها را هم نسبت به مسئولان در خصوص تهیه واکسن در پی داشته است. به خصوص آنکه هنرمندان دیگری از کشورمان هم اکنون درگیر بیماری کرونا هستند. این ماجرا را می‌توان از پیام‌هایشان بعد از فوت علی سلیمانی دید.
> مسئولین هنرمندان به ویژه بازیگران را واکسینه کنند
مثلا رامین راستاد بازیگر کشورمان در صفحه اینستاگرام خود آورده است: «کرونای منحوس جان علی سلیمانی نازنین را هم گرفت، تسلیت به خانواده محترم ایشان و اهالی سینما. آقای نمکی دقیقاً کدام کشورهای اروپا از شما برای مهار کرونا کمک خواستند؟»
میرطاهر مظلومی دیگر بازیگر کشورمان گفته است: «بسیار دیگری از بازیگران به کرونا مبتلا شده‌اند و این روزها حال خوبی ندارند از جمله آن‌ها سحر ولدبیگی و حمید لولایی هستند که روزهای سختی را پشت سر می‌گذارند. متاسفانه علی عزیز که در بیمارستان بستری بود و حالش رو به بهبود بود ناگهان با وضعیت بدی مواجه شد و در نهایت با افت شدید اکسیژن خون درگذشت. از مسئولین بخواهید هنرمندان به ویژه بازیگران را واکسینه کنند ما بیشتر از هر قشر دیگری در خطر هستیم»


شبنم مقدمی دیگر بازیگر کشورمان هم در این باره نوشت: «ما داریم تمام می‌شویم! و این بساطِ مرگ جمع نمی‌شود که نمی‌شود! علی ... واکسن گران بود، نخریدند... جان من و تو اما ارزان است... به هیچ می‌انگارندش! روانت آرام و روشن رفیق خوش‌اخلاق و خوش خنده و مهربان...جایت
تا همیشه خالی».
> آیا هنرمندان جزء مشاغل پرخطر نیستند؟
اما عصر ایران در این خصوص طی یادداشتی به قلم کاوه معین‌فر می‌نویسد: «خبر کوچ ابدی علی سلیمانی بر اثر کرونا یک غم و حسرت دیگر بر دل جامعه گذاشته اما واقعیت این است که بسیاری از هنرمندان دیگر هم با کرونا درگیرند و هر که به گونه‌ای در حال مبارزه با این کابوس تلخ بشری قرن بیست ویکم است. شقایق دهقان (بازیگر) هفته گذشته اعلام کرد برای بار سوم به کرونا مبتلا شده و میرطاهر مظلومی، بازیگر تلویزیون گفت: «شمار دیگری از بازیگران نیز به کرونا مبتلا شده‌اند و این روزها حال خوبی ندارند از جمله آن‌ها سحر ولدبیگی و حمید لولایی که روزهای سختی را پشت سر می‌گذارند.» متاسفانه تا سخن از هنرمندان به میان می‌آید تنها اسامی و چهره کمتر از ۲۰ نفر سلبریتی در ذهن متبادر می‌شود که در موقعیت‌های خاص و عام همواره خود را به رخ می‌کشند حال آن که شمار فراوانی از هنرمندان رشته‌های مختلف هم در استودیوهای صدابرداری، پلاتوها، سر صحنه فیلم‌برداری و... مشغول به کارند و حجم زیادی از تولید محتوای صوتی و تصویری بر عهده آنان است اما چنان که باید و شاید نه به حفظ سلامت آن‌ها پرداخته شده و نه کسی به فکرشان است. هنرمندانی جان خود را کف دست گذاشته و به هر دلیل ناگزیر از انجام و ادامه کارند و قادر به حفظ تمام پروتکل‌های بهداشتی و رعایت همه آن‌ها نیستند. فرزاد خوشدست (مستندساز) در هفته گذشته در مصاحبه‌ای با خبرگزاری میزان به صراحت گفت: «وقتی شما به استودیو که دو اتاق تودرتوست می‌روید و معمولا چهار پنج نفر آدم مشغول کارند و برای ضبط نریشن (گفتار متن) مجبورید در و پنجره را ببندید و تهویه و کولر را هم خاموش کنید و طبیعتا اکسیژن هم کم است. ضبط نریشن زمان بالایی را می‌طلبد و ماسک هم جواب نمی‌دهد و طبیعتا شخصی که نریشن می‌خواند هم نباید ماسک داشته باشد. همین چند وقت پیش گوینده جوانی به دلیل کرونا فوت کرد و این خانم تنها به استودیو رفت‌وآمد داشته است. نمی‌دانید چه استرسی به گروه ما وارد شده و چه بار روانی وحشتناکی را تحمل می‌کنیم. رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای عوامل و سازندگان چیزی شبیه شوخی است و عملا غیر ممکن است. وقتی فیلمبردار پشت دوربین است می‌توانید بگویید پروتکل‌ها را رعایت کند؟ وقتی بازیگر نفس به نفس گریمور است می‌توانید از او انتظار رعایت پروتکل‌ها را داشته باشید؟ تعداد زیادی از هنرمندان هستند که هیچ وقت جلوی دوربینی نیامده و کسی اسم و چهره آن‌ها را نمی‌شناسد، اما به شکل مستقیم در صف اول ابتلا به کرونا قرار دارند، گروه‌هایی مانند: فیلمبرداران، صدابرداران، گریمورها، تولید، تدارکات، حمل و نقل، گروه‌های صحنه‌پردازی و... یا مثلا ابتلا همزمان به کرونا ۱۷ نفر از گروه برنامه خندوانه و...
به دلیل موقعیت خاص هنرمندان و ناگزیر بودن آن‌ها از ارتباط واقعا باید فکر اساسی برای واکسن آن‌ها کرد، در چند روز گذشته هنرمندان این نکته را بارها تکرار کردند و هشدار دادند اما متاسفانه انگار این هشدارها اساسا شنیده نمی‌شود و از بدشانسی همراه شدن با پایان دولت روحانی و شروع دولت رئیسی فعلا کسی خود را مخاطب این سخنان نمی‌داند! آیا شغل هنرمندان جزء مشاغل پرخطر نیست؟ امیدوارم تا قبل از سونامی کرونای هنرمندان یک فکری بکنید. در نهایت یادآوری این نکته ضروری است که بدون هیچ تبعیضی همه مردم ایران باید از امکاناتی چون تزریق واکسن بهره‌مند شوند فقط بر اساس اولویت‌بندی کنونی بی‌توجهی به هنرمندان عجیب است!»