روزنامه آفتاب یزد
1400/05/31
در مجلس چه گذشت؟
آفتاب یزد: جلسه علنی مجلس شورای اسلامی روز گذشته جهت بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم به ریاست محمد باقر قالیباف و با حضور سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور برگزار شد.رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از سخنان رئیس جمهور در جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی در نطق میان دستور گفت: یکایک وزرای پیشنهادی در همه کمیسیونها مجلس حضور پیدا کردند و طی بیش از ۲۷۰ جلسه در کمیسیونها به صورت فشرده، با انتظارات نمایندگان آشنا شدند.
>فشارهای سیاسی و حزبی در انتخاب وزرا تاثیر نداشت
پس از آن حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی به دفاع از کابینه پیشنهادی خود پرداخت که در ادامه گزیدهای از آن را میخوانید.
ابراهیم رئیسی گفت: من ابتدا لازم میدانم قبل از ورود به بحث وزرای پیشنهادی به شاخصهایی که مورد توجه ما بوده اشاره کنم؛ داشتن تخصص و دانش در حوزه کاری، روحیه کاری، روحیه فسادستیزی و مردمی بودن مورد تاکید بود. باید عرض کنم در کابینه تلاش شد که ترکیبی از جوانگرایی و تجربه بتواند در کنار هم قرار گیرد و مجموعهای متخصص و متعهد کارها را پیش ببرد و از این نتیجه یک کارآمدی بسازد.
وی تصریح کرد: روش انتخاب همکاران اینگونه بود که ابتدا ما یک فراخوان در سایت داشتیم و مردم، نخبگان، احزاب، گروهها و دستههای مختلف فعال شدند و چهرههای بسیاری معرفی شدند. این مشارکت مردم بسیار برای دولت موثر بود. وزرای پیشنهادی غیر از دو وزیر محترمی که اواخر نهایی شدند، بقیه دهها بار اسمشان در این سامانه تکرار شد. بعد از آن اسامی به ۹ کارگروه کارشناسی معرفی شدند، استعلام از مراجع ذیصلاح دستگاههای نظارتی در داخل و خارج دولت و از دستگاه قضائی یکی از کارهایی بود که انجام شد. برای هر وزارتخانه کارگروههایی مشخص شدند هم کارنامه عزیزان را و هم برنامه آنها را بررسی کردند، در هر کارگروه ۵ نفر مورد ارزیابی قرار گرفتند و نظرات را ارائه دادند البته هیچکدام از اعضای کارگروه از نظر فرد دیگر اطلاع نداشت، یعنی نظرات هم جداگانه دریافت و هم جداگانه جمعبندی شد.
رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود در دفاع از کابینه پیشنهادی اظهار داشت: تلاش شد سراغ نیروهایی که خیلیهایشان در ذهن شماست برویم، اما طبیعتا ممکن است هر دعوتی مواجه شود با یکسری از مسائلی یا معذوریتی دارند. گاهی برخی دوستانی که در مجلس هستند ترجیحشان مجلس بود مانند آقای نیکزاد یا آقای امیرآبادی یا دوستان دیگر یا برخی ترجیحشان همان شغلی که اکنون دارند، بود.
وی با رد هرگونه فشار سیاسی در روند چینش کابینه، بیان کرد: مطلقا فشارهای سیاسی و حزبی در انتخاب وزرا تاثیر نداشته است، من را میشناسید چنین چیزی اصلا در روحیه من نیست البته معرفی کردند اما در انتخاب تحت تاثیر یک جریان خاصی نبودم. ممکن است برخی بگویند چرا این ترکیب؟ خب وزرای پیشنهادی را یک حزب انتخاب نکرده که همگی یکدست باشند. نکته دیگر این بوده که در بررسی صلاحیت وزرا حقیقتا تلاش شده به این محورهایی که همواره مورد تاکید رهبر معظم است از جمله مردمی بودن، جوان بودن و فسادستیزی دقت شود.
پس از سخنان رئیس جمهور ۴ مخالف و ۴ موافق به اظهار نظر در زمینه کلیات کابینه معرفی شده پرداختند که در ادامه صحبتهای آنها را به اختصار میخوانید.
>حسینزاده بحرینی: توقع ما ارائه برنامه جامع و منسجم از سوی دولت بود
حجت الاسلام محمدحسین حسینزاده بحرینی نماینده مردم مشهد عنوان اولین مخالف کلیات برنامه پیشنهادی دولت سیزدهم گفت: آنچه از دولت توقع داشتیم یک برنامه جامع و منسجم بود که هر یک از وزرا اجرای بخشی از آن را برعهده بگیرد. ما امروز مسائل مهمی در کشور داریم که فراوزارتخانهای میباشد، اما در برنامه وزرای پیشنهادی نیز دیده نشده است، چرا که به حوزه کاری وزرا باز نمیگردد. اما مسائل روز کشور است.
>حسینی: رای بالا به کابینه رئیسی یعنی قدرت و نشانه اقتدار این نظام
سید کریم حسینی نماینده مردم اهواز، باوی و حمیدیه به عنوان موافق کلیات برنامه پیشنهادی دولت سیزدهم گفت: رای بالا به کابینه رئیسی یعنی قدرت و نشانه اقتدار این نظام.
>نوروزی: وزرای پیشنهادی در رابطه با مبارزه با فساد چقدر میخواهند کار کنند؟
حسن نوروزی نایب رئیس کمیسیون قضائی مجلس شورای اسلامی به عنوان مخالف کابینه دولت سیزدهم گفت: وزرای پیشنهادی در رابطه با مبارزه با فساد چقدر میخواهند کار کنند؟ آیا بناست بانک اسلامی و بدون ربا داشته باشیم یا همچنان وضعیت کنونی را ادامه میدهند؟
>بابایی کارنامی: با چه برنامهای میخواهید تورم بالای ۴۵ درصد را کنترل کنید؟
علی بابایی کارنامی نماینده مردم ساری به عنوان مخالف کلیات برنامه پیشنهادی دولت سیزدهم بیان کرد: مخالفتم با برنامه شما از باب این است که مشکلات مردم دنبال شود وگرنه همانطور که در انتخابات ارادت خود به شما را اثبات کردم همچنان به شما و روحیه شما اعتقاد دارم. امروز نگرانی مردم از باب گرانی است، مردم از ما میپرسند که تورم بالای ۴۵ درصد کِی و براساس چه مدلی قرار است مهار شود؟
>ایزدپناه: امروز همه باید در جهت رفع مشکلات اساسی کشور گام بردارند
عبدالله ایزدپناه به عنوان موافق کلیات برنامه پیشنهادی دولت سیزدهم گفت: امروز در چنین شرایط سخت و دشواری باید آحاد ملت، نخبگان جامعه و مجلس انقلابی همدل و همراه در جهت رفع مشکلات اساسی کشور و تحقق شعار ایران قوی گام بردارند.
>مخالفت صریح رئیس فراکسیون اهل سنت مجلس با کابینه دولت سیزدهم
جلال محمودزاده رئیس فراکسیون اهل سنت مجلس یازدهم به عنوان مخالف صریح کابینه دولت سیزدهم خطاب به رئیسی اظهار کرد: چه کسی در لیست فعلی وزراء از جناحهای مخالف است که بگوییم فراجناحی انتخاب کردید؟ با این تیم اقتصادی که فقط از دوستان نزدیک خود انتخاب کردهاید، نمیتوانید به جنگ مشکلات اقتصادی بروید.
>انتقاد محمدیاری از استفاده نشدن از ظرفیت بانوان در کابینه
حسن محمدیاری نماینده توالش و رضوانشهر به عنوان مخالف برنامه پیشنهادی دولت سیزدهم از استفاده نشدن از ظرفیت بانوان در کابینه انتقاد کرد و گفت که بانوان بخش زیادی از جامعه را تشکیل میدهند و در کابینه دولت سیزدهم به آنها توجه نشده است.
>سعیدی: نبود زنان در کابینه رئیسی تاسف بار است
معین الدین سعیدی نماینده مردم چابهار به عنوان مخالف کلیات برنامه پیشنهادی دولت سیزدهم گفت: انصافا در کنار برخی وزرای کارآمد و متناسب با بیانیه گام دوم حضرت آقا، ایرادهای جدی بر چینش کابینه وارد است، آنچه حیرتآور و بلکه تاسف بار است عدم استفاده از ظرفیت بیبدیل بانوان در کابینه حضرتعالی میباشد، نمیتوان شعار
شایسته سالاری داد ولی چشمها را بر این ظرفیت بیبدیل بست.
>ورناصری: دولت از ظرفیت جوانان و بانوان استفاده کند
علیرضا ورناصری نماینده مسجدسلیمان به عنوان موافق برنامه پیشنهادی دولت سیزدهم گفت: نخبگان بزرگی در سطح کشور و در بین جوانان و بانوان حضور دارند که انتظار میرود از آنها برای حل مشکلات کشور استفاده شود.
>زارع: تا کی میخواهیم به سیکل باطل جابجایی مدیران پیر ادامه دهیم؟
رحیم زارع نماینده مردم آباده به عنوان موافق کلیات برنامه پیشنهادی دولت سیزدهم گفت: از نمایندگانی که در خصوص جوان گرایی در چینش کابینه انتقاد میکنند تعجب میکنم؛ وضعیت امروز کشور در حوزههای مختلف نتایج عملکرد مدیران پیر است. تا کی میخواهیم به سیکل باطل جابجایی مدیران پیر ادامه دهیم؟
>میر تاجالدینی: رفع تحریمهای ظالمانه باید اولویت اول وزارت امور خارجه باشد
حجت الاسلام سید محمدرضا میر تاج الدینی نماینده مردم تبریز به عنوان موافق کلیات برنامه پیشنهادی دولت سیزدهم گفت: اصلاح نظام یارانهای و گمرکی، رفع موانع تولید، رفع خود تحریمیها در برنامه دولت شما باید مورد تاکید قرار گیرد.
>سند تحول در دولت مشروحتر و متنوعتر است
پس از آن و در آغاز در جلسه عصر بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم ابراهیم رئیسی گفت: اگر کسی تصور میکند که این وعدهها برای هیجان ایجاد کردن در انتخابات بوده است، باید گفت خیر این چنین نبوده است.آنچه که من تقدیم مجلس کردم، عزیزان فرمودند خلاصه باشد بنابراین همه برنامه من این چند صفحهای که به مجلس ارائه کردم، نبود. برنامه کوتاهمدت داریم که حدود ۶۰ تا ۶۵ صفحه است که برنامه آنی و کوتاهمدت است با محوریت مسائل پیش روی دولت مانند بازار سرمایه، کرونا و کسری بودجه که در محضر مقام معظم رهبری نیز عرض کردم که آن یک برنامه فوری و کوتاهمدت است. برنامه دولت سیزدهم با سی مسئله کشور که برخی از این مسائل بخشی نیست؛ هم مسائل درست روشن شده و هم راهکارهای برون رفت از این مشکلات احصا شده است. بنابراین قرار نبود در این مختصر به آنچه که باید، پرداخته شود. برنامه کامل به زودی ارائه خواهد شد و در جریان قرار خواهید گرفت.
وی افزود: سند تحول در دولت مشروحتر و متنوعتر است که گستره دولت را در بر میگیرد. مسئله بعد مسئله مسئولیت هر کدام از اعضای دولت و تیم اقتصادی است. هرکسی دارای مسئولیتی است و باید نسبت به مسئولیت خود پاسخگو باشد. وزیر، بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و صمت همه مسئولیت دارند اما این جمع یک همکاری و هماهنگی نیازمندند. بنابراین نسبت به سفره مردم همه دولت مسئولیت دارد نه یک فرد خاص. به دلیل انجام هماهنگی بین تیم اقتصادی ما یک کار هماهنگی کنار کار اقتصادی تعریف کردیم و یک همکاری و همافزایی را رقم خواهیم زد.
رئیسجمهور درخصوص حضور بانوان در دولت بیان کرد: مسئله حضور بانوان و استفاده از این ظرفیت ارزشمندی که وجود دارد حتما دولت این را مورد توجه قرار خواهد داد و استفاده از ظرفیت بانوان که نقشآفرینی آنها در دولت میتواند برای دولت کارساز باشد، امری است که از آن غفلت نکردیم و نخواهیم کرد. استفاده از حضور بانوان به وزرا یا حضور در کابینه خلاصه نخواهد شد بلکه در جای جای کشور به عنوان زنان نقشآفرین نقش خواهند داشت.
رئیسی پس از سخنرانی درباره برنامههای دولت و حمایت از وزرای پیشنهادی جلسه علنی را ترک کرد و نمایندگان مجلس بعد از پایان بررسی کلیات برنامه دولت سیزدهم وارد بررسی صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی شدند.
>مخالفت کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با باغگلی
رضا حاجی پور سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از مخالفت این کمیسیون با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش خبر داد و نظر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره حسین باغگلی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش را قرائت کرد.
>رشیدی کوچی: انتظار بود فردی با تجربه برای آموزش و پرورش معرفی شود
جلال رشیدی کوچی، سخنگوی فراکسیون شفافیت مجلس در مخالفت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش تاکید کرد: مشکلات آموزش و پرورش مشکلات بزرگی است، انتظار بود برای رفع این مشکلات فردی بزرگ و با تجربه و با تخصص کافی و لازم در حیطه آموزش و پرورش معرفی شود که متاسفانه این انفاق رخ نداد.
>راستی: مجلس انقلابی گل به دروازه خودی نزند
جعفر راستی نماینده شبستر در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، جوان بودن وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش را یک امتیاز برای این وزارتخانه خواند و گفت که باغگلی میتواند در وزارت آموزش و پرورش تحول آفرینی ایجاد کند.
>نماینده اردبیل: نباید آموزش و پرورش را به محل آزمون و خطا تبدیل کنیم
صدیف بدری نماینده مردم اردبیل در مجلس در مخالفت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: سوابق محدود حسین باغگلی با جایگاه حساس تعلیم و تربیت در کشور تناسب ندارد. ایشان سابقه مدیریت خرده دولتی هم ندارند. نباید آموزش و پرورش را به محل آزمون و خطا تبدیل کنیم.
>نوباوه: عملیات گسترده روانی علیه باغگلی صورت گرفته است
بیژن نوباوه عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت که بعد از معرفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش عملیات گسترده روانی رسانهای علیه او صورت گرفت که باید به این موضوع توجه شود.
>دلخوش: برای فرهنگ و آموزش کشور باید در هیئت دولت جایگاه ویژهای باز شود
سید کاظم دلخوش سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس در مخالفت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: خانواده آموزش و پرورش ۵۰ میلیون نفر است و نزدیک به ۱۵ میلیون دانشآموز، ۲ میلیون معلم و فرهنگی فرهیخته که شامل بازنشسته و شاغلین است در آموزش و پرورش کار میکنند. لااقل ۵۰ میلیون مردم ما چشمشان به این جایگاه است. حرف ما این است که برای فرهنگ و آموزش کشور در هیئت دولت باید جایگاه ویژهای باز شود. مگر میشود آموزش و پرورش با این همه افرادی که دارد جایگاهش در هیئت وزیران پایین باشد.
پس از بیان اظهارات موافقان و مخالفان با وزیر پیشنهادی، نوبت به باغگلی در دفاع از خودش رسید.
>باغ گلی: با محافظه کاری نمیتوان تحول در آموزش و پرورش ایجاد کرد
حسین باغ گلی در جریان بررسی صلاحیت وی جهت تصدی وزارت آموزش و پرورش گفت: بنده به تمام پدران و مادران و دانشآموزان و معلمان اطمینان میدهم که به نظام آموزش تعیلم و تربیت کمک کنم. انقلاب اسلامی حاصل تلاش پرورش یافتگان نهضت امام خمینی بود. امروز نیز اگر ما میخواهیم در گام دوم انقلاب موفق شویم باید بر روی کودکان و نوجوانان سرمایهگذاری ویژه انجام دهیم باید فردی توانمند سر کاراید که تمام ظرفیتها را بشناسد و به کار گیرد.
باغگلی گفت: براساس مجموعه گفتگوهایی که در این چند روز داشتم همه تاکید داشتند شرایط در آموزش و پرورش پیچیده است و باید فردی سر کاراید که جرات کند روشهای جدید به کار گیرد؛ تکرار تجربههای گذشته بازتولید وضعیت گذشته را خواهد داشت. امروز دولت پای کار آمده و فردی را به عنوان وزیر آموزش و پرورش پیشنهاد داده که فردی جسور و مطالبه گر است بنده به دنبال تحول در این حوزه هستم.
با اتمام بررسی صلاحیت حسین باغ گلی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، مجلس وارد بررسی صلاحیت عیسی زارع پور وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات شد.
>نظر کمیسیون فرهنگی درباره زارع پور
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت که برنامههای وزیر پیشنهادی با اسناد بالادستی تا حدی منطبق است.
>موافقت کمیسیون صنایع و معادن مجلس با وزیر پیشنهادی ارتباطات
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس از موافقت اعضای این کمیسیون با عیسی زارع پور برای تصدی وزارت خانه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر داد.
>شریعتی: زارع پور نماد دولت جوان حزب اللهی است
مالک شریعتی، نماینده مردم تهران در مجلس ضمن موافقت با وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد: آقای زارع پور نماد دولت جوان حزب اللهی است؛ اما حمایت و اعتماد مجلس منوط به کارآمدی و حفظ سلامت اقتصادی مدیران ارشد دولت به ویژه در وزارتخانه کلیدی و ثروتمند ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
>حاتمی: وزیر ارتباطات در شبکههای اجتماعی حضور ندارد
حسین حاتمی نماینده مردم کلیبر در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در حالی که فضای مجازی با همه حواشی و درآمیختگی سود و زیانش به بخشی از زندگی مردم تبدیل شده است، وزیر پیشنهادی ارتباطات هیچ اعتقادی به پلتفرمهای موجود نداشته و خود نیز در شبکههای اجتماعی حضور ندارد.
منابع: ایلنا- ایسنا- ایرنا-خانه ملت
گزارش آفتاب یزد از نخستین روز بررسی کابینه پیشنهادی دولت سیزدهم
سکوت آزاردهنده نمایندگان زن مجلس
آفتاب یزد-میگل هشترودی: روز گذشته بالاخره پس از کش و قوسهای فراوان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم کلید خورد اما این اتفاق در شرایطی رخ داد که تاکنون در هیئت دولت هیچ زنی در هیچ سمتی قرار داده نشده است. البته این موضوع قابل پیشبینی بود اما اینکه تا کنون حتی زنی در سمت معاونت امور زنان و خانواده هم جای نگرفته کمی نگرانکننده به نظر میرسد چرا که این طور استنباط میشود که نیمی از جامعه به طور کلی در حال نادیده گرفته شدن هستند و این موضوع با عدالت اجتماعی که ابراهیم رئیسی پیش از انتخابات بارها بر آن تاکید کرده بود در تناقض است. با این حال موضوع قابل تامل دیگر سکوت نمایندگان زن، روز گذشته در مجلس شورای اسلامی بود. این سکوت آزاردهنده به حدی محسوس بود که سبب شد تا برخی نمایندگان مرد جور آنها را کشیده و از جای خالی زنان در کابینه رئیسی انتقاد کنند. روز گذشته هیچ یک از نمایندگان زن در مجلس شورای اسلامی در جایگاه مخالف یا موافق حاضر نشده و هیچ نطق و تذکری از آنها شنیده نشد! شاید بتوان گفت در هیچ یک از ادوار مجلس، زنان تا این حد منفعل عمل نکرده بودند و حالا در مجلس یازدهم که چشم امید زنان کوشا و پویای جامعه به نمایندگان زن است شاهدیم که آنها سکوت اختیار کرده و در گوشهای انزوا گزیده اند! شاید بتوان این موضوع را مهر تائیدی بر جای خالی زنان در کابینه دولت سیزدهم دانست، در مجلسی که زنانش منفعل عمل کنند، دولت هم باید زنان را نادیده بگیرد و در نهایت نیمی از جامعه به صورت خودکار سانسور خواهند شد.
اشرف بروجردی، فعال سیاسی اصلاحطلب و فعال حقوق زنان در این خصوص به آفتاب یزد گفت:« ماجرای حضور خانمها در هیئت دولت و تصدی مناصب عالی تصمیمگیری در جمهوری اسلامی ایران تبدیل به یک ماجرای پر چالشی شده است، به این دلیل که این مسئله به رویکرد و نگاه شخص رئیس جمهور و کسانی که در ردههای دیگر از ظرفیت وجود خانمها استفاده میکنند بستگی دارد. اینکه ما هیچ خانمی را در مجموعه دولت نمیبینیم خیلی جای تعجب دارد البته ما این رویکرد را در دوره آقای خاتمی و آقای روحانی هم داشتیم و خانمها در سمت وزارت قرار نگرفتند اما خانمهایی در سمت معاونت قرار گرفتند و معاونت حقوقی و معاونت امور زنان به دست خانمها سپرده شد و این موضوع توانست تا حدی جو را تلطیف کند. به هر حال این موضوع یک کنش و واکنش بین رئیس جمهورها است که چون آنها نگاهشان علی رغم گفته هایشان به بهره مندی از ظرفیت خانمها در راس یک وزارت خانه نیست، هیچ وقت هم از این موقعیت استفاده نکرده اند.»
وی تصریح کرد:« علاوه بر اینها در پارهای از موارد میبینیم که برخی از خانمها اصلا دغدغه مسائل زنان را ندارند در حالی که این مسئله یک مطالبه فراگیر نسل امروز است، این مطالبه خانمهایی است که زحمت کشیدند تا خیلی از قوانین مربوط به زنان را اصلاح کرده و خیلی از رویکردها را تغییر دهند و حالا انتظار دارند که به جایگاه بهتر و بالاتری دست یابند اما متاسفانه تا کنون صورت نگرفته و دولت آقای رئیسی هم با همین خط و مشی در حال پیشروی است و میبینیم که از هیچ خانمی برای تصدی منصب وزیر در دولت استفاده نکرده است.»
بروجردی در خصوص نمایندگان زن که روز گذشته در مجلس شورای اسلامی کاملا منفعل عمل کرده و هیچ صحبتی نکردند هم گفت:« من فکر میکنم این خانمها خودشان هم باورشان نشده که یک جمع کثیری از جامعه را نمایندگی میکنند. آنها فکر میکنند که یک پستی به آنها داده شده و باید روی صندلی بنشینند و بله یا نه را به مصوبات بگویند، حالا اینکه تا چه اندازه این بله یا نه گفتن به اختیار خودشان است و رای مستقلی است که اعمال میشود را ما نمیدانیم و نمیشود درباره آن قضاوتی کرد اما این خانمها اصلا ماموریت و مسئولیت خود را نمیشناسند. چون به جز یک یا دو نفر از آنها هیچ کدام از آنها در عرصههای مدیریت مسائل زنان در کشور نبودهاند و بنابراین با مسائل زنان آشنایی ندارند و اصلا دغدغهای هم در این خصوص ندارند. ما به عنوان زنان جامعه باید این مطالبه را به صورت مستمر از آنها داشته باشیم و انها را وادار کنیم که یک تحرک جدی داشته باشند. نمیشود که فقط بیایند یک صندلی را اشغال کنند و در جایگاهی قرار بگیرند اما به وظیفه و رسالتشان بیتفاوت باشند. آنها موظف هستند در جایگاهی که قرار گرفتهاند مطالبات زنان جامعه را پیگیری کنند.»
سایر اخبار این روزنامه
طالبان بدون تجارت مواد مخدر نمیتواند افغانستان را مدیریت کند
جای خالی اسطورهها درآثار تصویری
مطهرنیا: امیرعبداللهیان آوردگاهی از تهدید و فرصت پیش رو دارد
اشتباه بزرگ به حاشیه راندن برجام
دفاع قابل تامل نمایندهای که به صورت سرباز سیلی زد از جوانگرایی در کابینه
در مجلس چه گذشت؟
مجلسِ بیانضباط
خودزنی تحقیرآمیزتر آمریکا در افغانستان نسبت به ویتنام
دولت سیزدهم و فرصتهای مغتنم حوزه معدن افغانستان
کودکان و داغ جانباختن عزیزان کرونایی
جولان شبه علم در طب سنتی
ادعاهای متناقض کانون وکلای دادگستری
انتخاب به وقت اقتدار
سخنی با نمایندگان محترم مجلس