روزنامه جوان
1400/06/03
شوک ۷۰۹ تایی
روزهای سیاه کرونایی انگار تمامشدنی نیست. روز گذشته آمار ۲۴ ساعته فوتیهای کرونایی باز هم رکورد شکست و با ثبت ۷۰۹ فوتی در یک شبانهروز، مرگهای کرونایی وارد کانال ۷۰۰ نفر شد. حالا در کنار کرونا عفونت قارچ سیاه هم نگرانی دیگری را به نگرانیهای موجود اضافه کردهاست. قارچ سیاه در بیماران کرونایی دارای نقص ایمنی بروز میکند و از همه بدتر اینکه داروی این بیماری هم نایاب شدهاست.طی ۲۴ ساعت تا ۲ شهریور ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۴۰ هزار و ۶۲۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۵ هزار و ۴۸۷ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴ میلیون و ۷۵۶ هزار و ۳۹۴ نفر رسید. در همین زمان، ۷۰۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۰۳ هزار و ۳۵۷ نفر رسید. ۷ هزار و ۷۲۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۳۵۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۵۹ شهر در وضعیت نارنجی، ۳۰ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
گرانتر شدن واکسن با ورود بخش خصوصی
واردات و تأمین واکسن و لزوم تسریع در واکسیناسیون برای پیشگیری از مرگهای بیشتر موضوعی است که باید هر چه سریعتر در دستور کار قرار گیرد. بخش خصوصی هم به رغم ادعای تلاش برای تأمین واکسن و کارشکنی وزارت بهداشت تاکنون کاری از پیش نبردهاست. حالا آنطور که رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین خبر میدهد، ورود بخش خصوصی به بازار، قیمت واکسن را برای ایران گرانتر کرد. مجیدرضا حریری، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین با انتقاد از بخش خصوصی گفت: زمانی که سفارت ایران در حال خرید واکسن بود، هر دوز ۱۶ دلار بود، اما هنگامی که تجار ایران به بازار وارد شدند، قیمت هر دوز به ۲۰ دلار رسید.
حریری درباره قیمت واکسن سینوفارم افزود: تاکنون کمترین قیمت واکسن سینوفارم به ازای هر دوز ۱۰ دلار بودهاست، اما مقداری از این واکسنها به عنوان هدیه برای ایران ارسال شدهاست، چین ۸۵۰ هزار دوز واکسن سینوفارم را به صورت رایگان به ایران هدیه دادهاست و در حال حاضر چین تخفیفهای قابلتوجهی به ایران ارائه میدهد.
نایاب شدن داروی قارچ سیاه و خطر کوری بیماران
قارچ سیاه هم بیماری دیگری است که این روزها در دل مردم هراس انداختهاست. «موکورمایکوزیس» یا قارچ سیاه یک عفونت قارچی جدی است که فرصتطلب بوده و در افرادی که بیماریهای زمینهای مانند دیابت و نقص ایمنی بدن دارند، شایع است.
قارچ سیاه در افراد مبتلا به کرونا که در بیمارستان به مدت طولانی بستری میشوند نیز دیده شده و این عفونت از طریق بینی، دهان و چشم وارد بدن شده و خوردن غذای آلوده نیز در بروز قارچ سیاه نقش دارد. این عفونت از حدقه چشم به مغز سرایت کرده و میتواند ریهها و دستگاه گوارش را نیز درگیر کند.
محمدرضا صالحی، متخصص بیماریهای عفونی بیمارستان امام خمینی تهران هم با اشاره به شایع شدن این بیماری در کشور و ۱۰ مورد بستری آن در بیمارستان امام خمینی تهران، درباره درمان این بیماری عفونی میگوید: درمان اصلی عفونت بیماری قارچ سیاه، استفاده از داروی «آمفوتیریسین بی» است که متأسفانه در کشور کمبود جدی آن مشاهده میشود یا در مواردی اصلاً موجود نیست تا آنجا که برای ۱۰ بیمار بستری شده در بیمارستان نتوانستیم تهیه کنیم و در صورت تأمین نشدن داروی «آمفوتریسین» کور خواهند شد.
سایر اخبار این روزنامه
مسیری سخت و پر امید
مسیری سخت و پر امید
رهاورد ۲۰ سال اشغالگری در افغانستان
غفلت ورزش از نقش بزرگ مربیان سازنده قهرمانان فردا
گام مؤثر دستگاه قضا در صرفهجویی وقت مردم
سیل تابستان و گرمای زمستان اثر گرمترین اقلیم تاریخ زمین شناسی است!
شوک ۷۰۹ تایی
جرائم زنانه
حضور جهادگران اردبیل در نهضت آبرسانی به روستاهای کمآب
امریکا و غرب دنبال زد و بند با طالبان
«قصیده گاو سفید» در چمنزار ولنگاری فرهنگی
درگذشت ۲ چهره علوم دینی
کودک ۵۰ ساله خودروسازی وبال گردن ملت دولت
حمله به دولتی که هنوز تشکیل نشده!