روزنامه جوان
1400/06/04
«گاندو» پیشگام تحولآفرینی در فیلمسازی و سریالسازی
استقبال از آثار فاخر، شاخص و متفاوت و ممتازی، چون مجموعه موفق تلویزیونی «گاندو» که در ساختار هنری، ارائه مضامین و پیامهای تازه و ایجاد تنوع و وسعت نگرش به واقعیتهای اجتماعی، سیاسی و رخدادهای زندگی خانوادگی/اجتماعی از زوایای کمتر به تصویر درآمده، نمونهاند، ضرورت توجه مسئولان و متولیان سینما و تلویزیون را در جهت تولید آثار نوآور و خلاق در موضوع و محتوا در دستور کار این دو رسانه قرار میدهد.کمبود آثار درجه یک و پر شدن آنتنهای تلویزیون از انواع سریالهای متوسط و زیر متوسط و همچنین کپیهای ساخته شده سطحی از روی تولیدات بازاری ماهوارهها و تلویزیونهای خارجی با داستانها و مضامینی که با فرهنگ
ایرانی- اسلامی ما همخوانی ندارند، افزون بر آسیب به فرهنگ خودی، به نازل شدن سلیقه مخاطب میانجامد.
اغلب فیلمهای سینمایی و سریالهای تلویزیونی، درامها و ملودرامهایی تلخ و غمانگیز و گاه سیاه هستند و به جای امید و شادیبخشی، باعث ناراحتی و افسردگی تماشاگران و حتی در مواردی بدآموزی کودکان و نوجوانان میشوند. رهایی از چنین فضای نامناسب و تولیدات یکنواخت و سبک با سوژههای تکراری، نوعی تولد جدید را در حوزه فیلمسازی در سینما و سریالسازی در تلویزیون میطلبد.
تولید آثاری مانند گاندو یک و ۲ که از منظر ساختار هنری و تصویری در سطح استانداردهای جهانی هستند و موضوعهای مهم اجتماعی، سیاسی و امنیتی را به تصویر میکشند، میتوانند آغازگر یک جریان و هوای تازه در فیلم و سریالسازی با دستمایه قراردادن سوژههایی بر اساس واقعیتها و پروندههای سیاسی، امنیتی و اجتماعی با رویکرد آگاهیبخشی به جامعه باشند. ساخت سریالهایی مانند: «گاندو»، «خانه امن» و «هوش سیاه» مخاطب را با کوشش نیروهای حفاظتی، انتظامی و امنیتی و اطلاعاتی آشنا میسازد و در جهت ارتقای سطح آگاهیهای اجتماعی تأثیرگذار است.
همچنین تولید آثار سیاسی/ امنیتی در قالبها و گونههای پلیسی و معمایی میتواند به غنا و تثبیت این نوع آثار در سیما و سینما بینجامد. نکته مهم در تولید این نوع آثار، واقعگرایی، وفاداری و استناد به رویدادهای واقعی، استفاده از هنرمندان حرفهای و پرهیز از نگاه تکبعدی است و مخاطب باید جامعه باشد، نه یک طیف و گروه خاص. با جریانسازی تولید مجموعههای پلیسی و امنیتی ملی و بهرهگیری از مضامین متنوع اجتماعی و پایبندی به باورها و اعتقادهای دینی، ملی و مردمی، میتوان سیما و سینما را از ورطه سطحینگری و نازل و سرگرمسازی صرف و بدون هدف، نجات داد و میان مدیران هنری، هنرمندان، ایثارگران، فداکاران و مدافعان میهن و جامعه، آشتی و پیوندی مستدام برقرار کرد، در این راستا «گاندو» میتواند نمونه و پیشرو باشد.
سایر اخبار این روزنامه
این چه شیری است که آدم میخورد؟!
قانون ضمانت اجرایی میخواهد!
بسیج ۵۴۲ پایگاه واکسیناسیون را با طرح شهید سلیمانی اداره کرد
محشر یومالفرار امریکایی در کابل
«گاندو» پیشگام تحولآفرینی در فیلمسازی و سریالسازی
خرید امن در فضای مجازی
دولت زمین ۴ میلیون مسکن را در سال اول تأمین کند
تلویزیون در برنامهسازی برای مادرها کمکاری کرده است
اعتماد حداکثری
شکست نظامی شکست فرهنگی
سفارت امریکا در کابل را موزه عبرت کنید!
محضر اوین