رستمی: مدالم را به مردم و رهبری تقدیم می‌کنم

در حالی که روز جمعه گذشته امیر جعفری توانست با مدال نقره وزن منهای 65 کیلوگرم پاراوزنه برداری چراغ اول را برای کاروان ایران روشن کند، رقابت‌های دسته منهای ۸۰ کیلوگرم پاراوزنه‌برداری مردان عصر دیروز در سالن وزنه‌برداری فروم توکیو برگزار شد و روح‌الله رستمی به‌عنوان نماینده ایران در این دسته به مصاف حریفان خود رفت. رستمی در این دسته با ورزشکارانی از چین، اوکراین، یونان، گرجستان، کلمبیا، ایتالیا و برزیل رقابت کرد.
طبق اعلام مسئولان مسابقات رکورد جهانی دسته منهای۸۹ کیلوگرم در اختیار روح‌الله رستمی است.وی سال ۲۰۲۱ توانست در مسابقات بین‌المللی وزنه ۲۴۱ کیلوگرمی را مهار کند.
رکورد پارالمپیک این دسته نیز در اختیار یک ایرانی دیگر است. مجید فرزین با مهار وزنه ۲۴۰ کیلوگرمی در پارالمپیک ۲۰۱۶ ریو ضمن کسب مدال طلا این رکورد را به نام خود ثبت کرد.
رستمی در این رقابت ابتدا موفق به مهار وزنه ۲۲۵ کیلوگرمی شد و در ادامه کادر فنی برای وی وزنه ۲۲۸ کیلوگرمی را درخواست دادند. دارنده مدال نقره پارالمپیک لندن برای مهار این وزنه نیز مشکلی نداشت.


رستمی که پیش از این توانسته بود با مهار وزنه ۲۴۱ کیلوگرمی رکورد جهانی این دسته را به نام خود کند برای حرکت سوم پشت وزنه
۲۳۴ کیلوگرمی قرار گرفت و برای مهار آن مشکلی نداشت.با مهار این وزنه نخستین مدال طلای ایران در پارالمپیک توکیو به نام روح‌الله رستمی ضرب شد.
با توجه به قهرمانی رستمی وی درخواست رکوردشکنی داد اما در مهار وزنه ۲۴۲ کیلوگرمی ناموفق بود. رستمی بعد از مسجل شدن قهرمانی در میان تشویق حاضران سجده شکر به جای آورد و در میان تشویق همگان سالن را ترک کرد.
«جیائو فی» از چین با مهار وزنه ۲۱۵کیلوگرم به مدال نقره رسید و محمد الفت مصری با مهار ۲۱۲ کیلوگرم نیز صاحب گردن آویز برنز دسته منهای ۸۰ کیلوگرم شد.
مرتضی رحمانی موحد سفیر ایران در توکیو در زمان وزنه زدن رستمی در سالن حضور داشت و به تشویق وی پرداخت.
روح‌الله رستمی بعد از کسب مدال طلای وزنه‌برداری دسته منهای ۸۰کیلوگرم پارالمپیک توکیو در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: خوشحالم از اینکه نخستین مدال طلای کاروان ایران به نام من ضرب شد. برای کسب این مدال در چند سال گذشته زحمات زیادی کشیدم و حتی در شرایط سخت کرونایی تمرینات را رها نکردم. بالاخره جواب این زحمات را گرفتم. بابت این اتفاق خدا را شاکر هستم.
او با بیان اینکه کمیته ملی پارالمپیک و کارشناسان برای من شانس مدال طلا قائل شده بودند، گفت: همه توقع طلا داشتند و خوشحالم که جواب اعتماد آنان را دادم.
رستمی که در شکست رکورد این دسته در پارالمپیک ناموفق بود در این زمینه گفت: بعد از حرکت سوم در حالی که مدال طلای من قطعی بود تصمیم گرفتم به رکورد پارالمپیک حمله کنم اما فاصله بین حرکت آخر و رکوردم کم بود و نفس‌گیری به‌درستی انجام نشد. یکی دیگر از دلایل موفق نبودنم در ثبت رکورد آسیب‌دیدگی کتفم بود.
این دارنده مدال طلای پارالمپیک توکیو درباره برنامه خود برای آینده گفت: فعلاً به استراحت می‌پردازم و به آینده فکر نکردم.
قهرمان جهان در دسته منهای ۸۰ کیلوگرم در پایان گفت: مدالم را به مردم ایران و مقام معظم رهبری تقدیم می‌کنم. هم‌چنین این مدال را باید به شهید مدافع حرم «حسن عبدالله زاده» و خانواده‌ام تقدیم می‌کنم.