امداد، آن‌سوی مرز افغانستان

حسن محمودی، رئیس مرکز سلامت هلال‌احمر ایران در ولایت نیمروز افغانستان از استمرار ارایه خدمات درمانی این مرکز به مردم، پس از ورود نیروهای طالبان به شهر زرنج، مرکز این ولایت خبر داد و در این‌باره گفت: «جمعه 15 مردادماه گذشته حوالی ساعت 15، نیروهای طالبان شهر زرنج را تصرف کردند. پس از آن نگرانی از سرقت یا تخریب کلینیک باعث شد آن را تعطیل کنیم، اما با تقاضای مکرر مردم و برقراری امنیت نسبی در شهر، این تعطیلی پس از 3 روز خاتمه یافت و از صبح دوشنبه 18 مرداد، فعالیت این مرکز از سر گرفته شد.»

استمرار فعالیت

او افزود: «نیروهای اعزامی از ایران، قبل از تصرف طالبان بر شهر، با هماهنگی ستاد جمعیت هلال‌احمر، به ایران بازگشتند. اما پرسنل بومی مرکز، خیلی زود با مجوز و پیگیری ما ارایه خدمات درمانی را از سر گرفتند.»

محمودی درباره استمرار فعالیت کادر درمان و کارکنان زن این مرکز گفت: «اغلب کادر درمان ما زن هستند. بخش زنان و زایشگاه فعال و تعداد بیماران زن مراجعه‌کننده بیشتر از مردان است. اکنون کارکنان زن مرکز به کار برگشته‌اند و مشغول فعالیت هستند.»

بهره‌مندی 7هزار بیمار

به گفته حسن محمودی، در دوسال گذشته با توسعه کمی و کیفی کلینیک، به‌طور متوسط، ماهیانه حدود 7هزار بیمار از خدمات این مرکز بهره‌مند شدند. اتاق‌های عمل جراحی عمومی، زنان، اطفال، بخش‌های دندانپزشکی، پوست، چشم، عفونی، زایشگاه و خدمات مامایی، سونوگرافی، آزمایشگاه، خدمات پرستاری، واکسیناسیون، داروخانه، ویزیت پزشک عمومی و متخصص از امکانات و خدمات این مرکز است.

مرکز درمانی هلال‌احمر در افغانستان

او افزود: «رشد مرکز در دوسال گذشته باعث شد مراجعه بیماران از ولایت نیمروز و حتی شهرها و ولایات اطراف افزایش یابد و اکنون تعداد مراجعان ما بیش از مراکز دولتی شهر است. این موفقیت مدیون کادر درمان خبره، تجهیزات در اختیار و اعتماد افغانستانی‌‎ها به هلال‌احمر ایران و داروهای ایرانی است.»

این مرکز 22 تختخوابی علاوه بر ارایه خدمات درمانی نقش موثری در بهداشت و سلامت ترددکنندگان در پایانه مرزی میلک دارد. نزدیکی شهر زرنج به پایانه پرتردد میلک در مرز رسمی دو کشور ایران و افغانستان، باعث شده مسئولیت کنترل سلامت و انجام معاینات افغانستانی‌هایی که با عبور از میلک وارد خاک ایران و شهرستان هیرمند در سیستان‌وبلوچستان می‌شوند؛ به عهده این مرکز درمانی باشد. روزانه صدها راننده کامیون افغانستانی با عبور از میلک، تجارت کالا بین ایران و کشورشان را انجام می‌دهند. همه آنها علاوه بر ویزا باید کارت سلامت را از کلینیک هلال ‌حمر ایران در شهر زرنج دریافت کنند. دریافت این کارت مستلزم انجام معاینات و آزمایش‌های گوناگون است.

گفتنی‌ است درحال حاضر جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران دارای 13 مرکز سلامت فعال در آمریکای جنوبی، آفریقا و آسیاست که شامل سطوح بیمارستان، پلی‌کلینیک‌های تخصصی و کلینیک‌های جنرال در قالب فعالیت‌های درمانی، همودیالیز و توانبخشی است.