آرایش بازسازی اقتصاد


اقتصاد کشور و معیشت مردم پس از انقلاب در هیچ زمانی به اندازه زمان حاضر آشفته و نابسامان نبوده است. حاصل سوءمدیریت، ناکارآمدی، اعتماد ساده لوحانه به نسخه‌های وابسته ساز به غرب، گسترش جاسوسی و نفوذ جریانی در بدنه حاکمیتی دستگاه اجرایی کشور، رهاکردن امور، گره زدن زلف کشور به برجام خسارت محض و حل مشکلات توسط غرب، رهاکردن اقتصاد مقاومتی، افزایش ناباورانه ضریب جینی و شدت یافتن فاصله طبقاتی، تورم افسار گسیخته، افزایش وحشتناک نقدینگی و سقوط مرگبار ارزش پول ملی، بی‌ثباتی و افزایش لحظه‌ای قیمت کالا‌های ضروری و مایحتاج عمومی، افزایش لحظه‌ای قیمت مواد اولیه کارخانجات و بنگاه‌های تولیدی، آسیب دیدگی نظام خانواده، بی انگیزگی و ناامیدی و بی اعتمادی جوانان به تشکیل خانواده، افزایش سرسام‌آور بدهی‌های دولت، گسترش فقر و فساد و تبعیض، تعطیلی بیش از ۶۵ درصد از صنعت و بنگاه‌های تولیدی کشور و ده‌ها و صد‌ها عامل تهدیدگر، اقتصاد کشور را در سراشیبی خطرناک و غیر قابل مهار قرار داده است. در چنین شرایطی مردم بصیر ایران به‌رغم تلاش دشمن خارجی و شبکه همکارش در داخل برای جلوگیری از مشارکت سیاسی و کرونا هراسی و راه اندازی پروپاگاندای «نه به انتخابات»، مؤمنانه پا در میدان انتخابات گذاشته و به آیت‌الله رئیسی اعتماد کرده و او را برای عبور از این میدان پرچالش برگزیدند و رئیسی نیز با مردمی خواندن دولت و تمرکز بر حل مشکلات اقتصادی کشور مزد اعتماد مردم را می‌دهد.
نگاهی به ویژگی‌های فردی و سوابق شغلی مردان اقتصادی دولت سیزدهم و ترکیب آنان در کنار هم، از عزم آیت‌الله رئیسی برای عبور منطقی، برنامه ریزی شده و هوشمندانه از موانع موجود بر سر راه اقتصاد کشور از طریق یک قرارگاه صد درصد عملیاتی با رویکرد جنگ اقتصادی پرده بر می‌دارد.
انتصاب دکتر میرکاظمی که در کارنامه خود وزارت نفت و رئیس سازمان اوپک، وزارت بازرگانی، نمایندگی مجلس نهم و رئیس کمیسیون انرژی مجلس، عضو هیئت امنای بنیاد بهره وری موقوفات آستان قدس رضوی، عضو و رئیس هیئت مدیره سازمان اقتصادی رضوی، رئیس مرکز مطالعات بنیادی انقلاب اسلامی، رئیس دانشگاه شاهد، رئیس مرکز مطالعات لجستیک، مدیرعامل سازمان اتکا، رئیس مرکز بررسی سیستم‌ها وافزایش بهره وری را اندوخته دارد از او برای دولت سیزدهم مردی جنگی و آماده رزم آفند اقتصادی ساخته است.


ترکیب وزرای مرتبط با حوزه اقتصادی نظیر «وزارت امور اقتصادی و دارایی»، «وزارت صمت»، «وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی» از یکسو و انتصاب یک کارآزموده و مورد اعتماد نظام و مردم به نام سردار وحیدی به‌عنوان وزیر کشور از سوی دیگر یک ترکیب کاملاً آماده را نمایان می‌سازد. در گام بعدی وزرای یادشده باید با انتخاب افراد مؤثر، مؤمن، خوش‌سابقه، شجاع و کاربلد در زیر مجموعه خود در استان‌ها به سرعت بخشی در تشکیل قرارگاه‌های جنگ اقتصادی کمک کنند. در این میان نقش وزیر کشور به‌عنوان محور اصلی و ستون خیمه‌گاه جنگ اقتصادی، قطعاً بی بدیل و نقشی کاملاً استثنایی خواهد بود. وی قرار است به فوریت قدم در گزینش و انتخاب بهترین‌ها گذاشته و همت خود را به سازماندهی مردان جنگ اقتصادی با انتخاب مردان کارآزموده، شجاع، ایثارگر، دشمن شناس، فرمانده، مردمی، مؤمن و خوش سابقه در استانداری‌ها، فرمانداری‌ها و... معطوف و مصروف و ترکیب قرارگاه‌های جنگ اقتصادی استانی را مهیا و عملیاتی نماید.
انتصاب محسن رضایی با کوله باری از تجربه فرماندهی کلان نظامی و آموخته‌های اقتصادی و تهیه مدل‌های تئوریک برون رفت فوری از بن‌بست‌های اقتصادی کشور یک انتخاب هوشمندانه و به موقع محسوب می‌گردد. آیت‌الله رئیسی، با انتصاب محسن رضایی به سمت «معاون اقتصادی رئیس‌جمهور»، «دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا» و «دبیر ستاد اقتصادی دولت» عملاَ عزم جدی خود را برای تشکیل قرارگاه فرماندهی عملیات مشترک جنگ اقتصادی به تصویر کشیده است. حقیقت این است که همه انتخاب‌های اقتصادی دولت بدون وجود یک فرماندهی مشترکِ قابل اعتماد، خوش سابقه، باانگیزه، کاربلد و باهوش، ناتمام و ناقص می‌نمود. کار جنگ اقتصادی بدون تشکیل قرارگاه مرکزی عملیات مشترک اقتصادی، اقدامی جزیره‌ای، غیرسیستمی، کند و در بسیاری از موارد خنثی‌کننده فعالیت دستگاه‌های هم عرض نیز تلقی می‌شد. اینک با حضور محسن رضایی در رأس قرارگاه، کار بر ریل عملیات مشترک قرار خواهد گرفت.
جمهوری اسلامی ایران تجربه موفقی از تشکیل قرارگاه‌های عملیات مشترک خاتم‌الانبیا، نجف، کربلا و... در طول سال‌های جنگ تحمیلی و دفاع مقدس دارد. در جنگی که یک سوی آن ایران مظلوم و تحت تجاوز بود و در طرف دیگر این معرکه تقریباً همه جهان استکبار و اذناب منطقه‌ای استکبار با همه توان لجستیکی، فنی، تجهیزات نظامی، کمک‌های مستشاری و نظامی و اطلاعاتی و عملیاتی پشتیبان صدام بودند و حتی بیش از ۴۰ کشور با نیروی پیاده نظام به کمک حزب بعث آمده بودند. در چنین نبرد نابرابر و به نوعی جنگ سوم جهانی از زمانی ایران بر روی ریل پیروزی قرار گرفته و نوار مستمر پیروزی‌ها آغاز شد که جمهوری اسلامی همه فعالیت‌های نظامی خود را تحت مدیریت متمرکز قرارگاه مشترک عملیات نظامی قرار داد.
تجربه گران‌سنگ تشکیل قرارگاه عملیات مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیرو‌های مردمی و بسیج ۲۰ میلیونی در دوران دفاع مقدس ۸ ساله امروز فراروی دولتمردان انقلابی و جهادی سیزدهم است.
همان گونه که جمهوری اسلامی ایران با مردمی کردن جنگ در همه شئون نظامی، پشتیبانی، عملیات روانی، اطلاعاتی و... موفق به مهار دشمن و بیرون راندن متجاوزان و پاک کردن وجب به وجب خاک گلگون کشور از لوث وجود اشغالگران و متجاوزان شد، اینک نیز تنها راه برون رفت از مشکلات اقتصادی کشور، اعتماد به مردم و طلب استمداد از خود مردم تنها نسخه شفابخش فراروی نظام برای غلبه بر مشکلات فراوان اقتصادی است.
«دولت مردمی» بن مایه اصلی و افتخارآمیز دولت آیت‌الله رئیسی را تشکیل می‌دهد و این همان نکته مهمی است که حضرت امام خامنه‌ای در اولین دیدار با دولت سیزدهم مورد تأکید قرار داده و دولت را به اعتماد تمام عیار به مردم و افزایش سطح اعتماد عمومی به خود فراخواندند. بی‌شک موفقیت قرارگاه مشترک عملیات اقتصادی دولت در گرو اعتماد حداکثری به مردم، به میدان آوردن و سازماندهی مردم همراه با برنامه ریزی دقیق و منطقی خواهد بود.