لزوم پاسخگویی مسئولان کانون‌ها در قبال ادعای لو رفتن سوالات آزمون وکالت

به تازگی ابعاد تازه‌ای از «لو رفتن سوالات آزمون وکالت» کانون‌های وکلا از سوی یکی از وکلای پایه یک دادگستری منتشر شده است؛ مسئولان کانون باید در قبال حقوق ضایع شده داوطلبان این آزمون پاسخگو باشند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم؛ لو رفتن سوالات آزمون ۱۳۹۹ کانون‌های وکلا، موضوعی جنجالی بود که بلافاصله
پس از برگزاری آزمون در تاریخ ۲۵ تیرماه مطرح شد اما اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا)، این ادعا را تکذیب و مدعیان لو رفتن سوالات آزمون را به تعقیب قانونی تهدید کرد!
روابط عمومی اسکودا با انتشار اطلاعیه‌ای در این باره اعلام کرد: در پی شایعات کذب و بی‌اساس منتشره در روزهای اخیر در خصوص آزمون جذب کارآموز وکالت دادگستری سال ۱۳۹۹ به استحضار داوطلبان عزیز و همکاران گرامی می‌رساند آزمون مذکور همچون سال‌های گذشته در نهایت سلامت و دقت و با نظارت دقیق مراجع نظارتی سازمان سنجش آموزش کشور و توسط آن سازمان برگزار گردیده و صحت آن نیز توسط مراجع نظارتی سازمان سنجش آموزش کشور تایید شده است.


ضمن تاکید برعدم توجه به شایعات بی‌اساس مطروحه و سازمان‌یافته، اعلام می‌دارد عوامل شایعه‌پراکنی که اعتبار نهاد مستقل وکالت را برنمی‌تابند و جایگاه سازمان سنجش و احساسات داوطلبان عزیز را همچون مانع‌تراشی در برگزاری آزمون و تعویق‌های مکرر آن نشانه گرفته‌اند، تحت تعقیب قانونی قرار خواهند گرفت!
با این حال، فیلم گفت‌وگو با یک استاد دانشگاه و وکیل پایه یک دادگستری منتشر شده که در آن لو رفتن سوالات آزمون وکالت ۱۳۹۹ تایید شده است.
وی درباره لو رفتن برخی سوالات آزمون وکالت ۹۹ گفت: شب قبل از آزمون یکی از اشخاصی که در موسسه ما دانشجو بود، با من و دو نفر از اساتید موسسه تماس گرفت و در درس‌های اصول فقه، حقوق مدنی و حقوق تجارت سوالاتی از ما پرسید که در کمال تعجب روز بعد متوجه شدم، جزو سوالات آزمون است! سوالات طرح شده از سوی دانشجوی موسسه دقیقاً همان سوالاتی بود که در آزمون عرضه شده بود حتی آن شخص آنقدر ناشیانه عمل کرد که سوالات را با گزینه‌ها مطرح کرد که خواست که گزینه درست را بداند و بعد دیدیم که همان سوالات در آزمون هم مطرح شده است!
وی درباره اینکه آیا سوالات مطرح شده به میزانی بود که در قبولی داوطلب موثر باشد، گفت: اطلاع دارم که در این ۳ درس بسیار اثرگذار هستند؛ این دروس ضریب ۳ و ضریب ۲ دارند و اکثر داوطلبان درصد این دروس را پایین می‌زنند و اگر کسی آن‌ها را بالا بزند، تراز او بالا خواهد بود.
این استاد حقوق با بیان اینکه در ۳ درس اصول فقه، حقوق مدنی و حقوق تجارت مشخص است که سوالات در اختیار این شخص قرار گفته بود و در سایر دروس هم ممکن است این اتفاق افتاده باشد، گفت: اطلاع دقیقی ندارم که داوطلب توسط طراحان به سوالات دست پیدا کرده یا درز سوالات، مجرای دیگری داشته است اما سوالات آزمون وکالت را یا اساتید کانون وکلا طراحی می‌کنند یا اساتیدی که از سوی کانون وکلا معرفی شده‌اند و سازمان سنجش تنها مجری برگزاری آزمون است؛ پس قاعدتاً یا اساتید باید در این خصوص پاسخگو باشند یا کانون وکلا. لازم به ذکر است؛ با توجه به اطلاعیه قبلی اسکودا که مدعی کذب و شایعه بودن لو رفتن سوالات آزمون وکالت ۱۳۹۹ شده بودند، کانون‌های وکلا باید جواب قانع‌کننده‌ای برای داوطلبانی که از این ناحیه، حقوق آن‌ها تضییع شده، داشته باشند همچنین سازمان‌های نظارتی از جمله سازمان بازرسی کل کشور بر اساس ماموریت سازمانی خود، باید ابعاد این تخلف را تحت پیگرد قرار دهند.