روزنامه ابتکار
1400/06/10
رئیس سازمان مدیریت بحران تهران عنوان کرد پیشبینی ۲ میلیون کشته و زخمی در لحظه اول زلزله احتمالی تهران
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: ۱۰۳ پایگاه بحران ساخته شده در اختیار شهرداری تهران است.به گزارش ایسنا، رضا کرمی محمدی در هشتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در ارائه گزارش عملکرد سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ضمن آرزوی سلامتی برای چمران، ریاست شورای شهر تهران گفت: شهر تهران دارای مخاطرات طبیعی بسیاری مانند زلزله، فرو نشست، سیل و... است. میزان خطر این بلایا به گونه ای است که از نظر سازمان مدیریت بحران، دیگر ساختمان پلاسکو، بحران خوانده نمی شود بلکه فقط حادثه است. ارزش بودجه سازمان مدیریت بحران از سال ۸۸ تا ۹۳ مناسب بود که در حال حاضر بودجه قبلی به یک پنجم رسیده است.
وی افزود: مدیریت بحران باید بر مبنای تحلیل داده ها باشد، تا پیش بینی و هشدارها پیش از وقوع مخاطرات داده شود. تجهیزات بسیاری نظیر، باران سنج، سد سنج و ... برای سازمان مدیریت بحران خریداری شده است. مخاطراتی که در شهر تهران با آن مواجه هستیم نیاز به رصد دارد که این رصد با استفاده از سامانه هایی نظیر هشدار سریع زلزله، تخمین خسارت و ... است.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: تجهیزات زیرساختی دیگری مانند دکلهای خود ایستا، ۶ کواد کوپتر خریداری شد. همچنین تابلوهای هشدار هواشناسی جهت جلوگیری از بروز حوادث در مبادی کوهستانی نصب شد. تابلوهای راهنمایی اضطرای در شهر معرفی شد و دستگاه تولید ماسک بهداشتی خریداری و تجهیز شد که این دستگاه برای بحران هایی مانند زلزله که میتواند موجب اپیدمی شود، قطعا به کار خواهد آمد.
کرمی محمدی با اشاره به تغییر ساختار تشکیلاتی سازمان مدیریت بحران افزود: بخش پایش و رصد به سازمان اضافه شده است که حائز اهمیت است و به زودی چارت جدید ابلاغ خواهد شد.
وی درخصوص پایگاه های مدیریت بحران نیز گفت: ۱۰۳ پایگاه بحران ساخته شده که در اختیار شهرداری تهران است. همچنین ۸ پایگاه دیگر در حال آماده سازی است که در صورت تزریق بودجه به بهره برداری خواهد رسید.
کرمی محمدی با اشاره به انجام مطالعات توسط دانشگاه صنعتی شریف درباره مخاطرات شهر تهران توضیح داد: مدلسازی ریسک لحظه ای ساختمان ها از مطالعات و بررسی های این دانشگاه است.
وی ادامه داد: دانشگاه تربیت مدرس نیز مطالعات خوبی در حوزه بحران و مقاوم سازی در شهر داشته که این مطالعات و بررسی ها نشان می دهد در هر کدام از مناطق زلزله ای که مورد انتظار است اتفاق می افتد. پس از وقوع زلزله حدود ۶۰ درصد سازه ها در همه مناطق دچار آسیب میشوند که اگر مقاوم سازی انجام شود این آمار به ۴۰ درصد خواهد رسید یعنی ۲۰ درصد کاهش پیدا خواهد کرد.
وی درباره تلفات و مصدومیت های پس از زلزله در مناطق تهران اینگونه گفت: مناطق ۱ تا ۵ با توجه به ساخت و ساز، بلندمرتبهسازی و گسل ها تلفات بیشتری خواهند داشت و درمجموع با وقوع زلزله ۲ میلیون کشته و مصدوم شدید خواهیم داشت و این آمارها مربوط به مطالعاتی است که در حال انجام هستند و از این ۲ میلیون نفر حدود ۴۰۰ هزار نفر کشته در یک دقیقه خواهد بود، لذا برای گزینه دفن جمعی باید از هم اکنون برای آن فکری بکنیم و امکانی غیر از این نداریم و قطعا اگر مقاوم سازی انجام شود تعداد کشته و مصدوم های شدید به ۴۰۰ هزار نفر کاهش می یابد که از این تعداد زیر ۱۰۰ هزار نفر کشته خواهیم داشت.
پربازدیدترینهای روزنامه ها
سایر اخبار این روزنامه
«ابتکار» پیامدهای احتمالی اجرای طرح جهش تولید مسکن را بررسی کرد
پیامدهای وعدههای بزرگ در بازار مسکن
ژوبین صفاری
دعوت به صبوری بدون چشمانداز
چرا بازار لوازم التحریر همچنان روزهای رکود را پشت سر میگذارد؟
دفتر مشقها در انتظار بازگشایی مدارس
سخنگوی قوه قضائیه مطرح کرد
صحنههای منتشر شده از زندان اوین قابل توجیه نیست
پروندهای از اولین سفر دیپلماتیک وزیر خارجه تازه نفس
از بغداد تا دمشق؛نگاهها به وزرای خارجه ایران و عربستان بود
روحانی و لاریجانی میتوانند جای خالی آیت الله هاشمی را پر کنند؟
جریان اعتدال و بحران بیبزرگتری
آمریکا خارج شد، طالبان دوباره قدرت گرفت
نقطه پایان بر یک جنگ بیحاصل
محسنی اژهای:
طراحی سازوکار هماهنگی بخشهای نظارتی قوه قضائیه در حال پیگیری است
معاون رئیس جمهوری:
مردم مثل همیشه صبر پیشه کنند
شکافی که عمیق تر شده است
گزارش مرکز آمار از افزایش فاصله طبقاتی
رئیس سازمان مدیریت بحران تهران عنوان کرد
پیشبینی ۲ میلیون کشته و زخمی در لحظه اول زلزله احتمالی تهران