چه عواملی می‌تواند اعتماد بدنه اجتماعی به جریان اصلاحات را بازگرداند؟ اما و اگرهای بازگشت اصلاح‌طلبی به قدرت

اسماعیل گرامی‌مقدم، عضو جبهه اصلاحات ایران اظهار امیدواری کرد که هم دولت و هم مجلس در رفع مشکلات مردم و توسعه کشور موفق شوند اما اگر این اتفاق رخ نداد و کاستی‌هایی به وجود آمد، قاعدتا برخی رفتارهای تند مجلس و دولت می‌تواند به عنوان توربوشارژ عمل کند.
به گزارش خبرآنلاین، اصلاح‌طلبان که دو انتخابات مجلس و ریاست جمهوری را به اصولگرایان باخته‌اند، اکنون به گفته اسماعیل گرامی‌مقدم از اعضای جبهه اصلاحات، باید به بازسازی سازمان رای و محتوای اندیشه اصلاح‌طلبی بپردازند.
او در گفت‌وگو با خبرآنلاین اظهار امیدواری می‌کند که هم مجلس و هم دولت در رفع مشکلات مردم و توسعه کشور موفق شوند چراکه پای اتلاف وقت و منابع کشور در میان است.
این چهره سیاسی اصلاح‌طلب ضمن بیان اما و اگرهایی بر این باور است که قاعدتا برخی رفتارهای تند مجلس و دولت می‌تواند به عنوان توربوشارژ عمل کند و عامل مهمی شود تا اصلاح‌طلبان مجددا بایستند و برای انتخابات 1402 فعال شوند.


بازسازی جبهه اصلاحات یک ضرورت برای اصلاح‌طلبان است
اسماعیل گرامی مقدم، عضو جبهه اصلاحات ایران در پاسخ به این سوال که نظرتان درباره ماموریت اخیر آقای خاتمی به اصلاح‌طلبان برای بازسازی جریان اصلاحات چیست؟ به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: بحث بازسازی جبهه اصلاحات یک ضرورت برای اصلاح‌طلبان است هم به لحاظ محتوایی و هم به لحاظ سازمانی و شکلی. درواقع به لحاظ سازمانی و شکلی تا حدود زیادی اصلاح‌طلبان گام‌های اساسی را برداشته‌اند.
تفرق و جدایی اصلاح‌طلبان نسبت به سال 84 کمتر شده است
او افزود: به بیان دیگر اگر بخواهیم نسبت به سال 84 مقایسه‌ای داشته باشیم آن تفرق و جدایی بین اصلاح‌طلبان کمتر شده است و تحت سازمان‌هایی چون شورای عالی سیاستگذاری و جبهه اصلاحات، مجموعه اصلاح‌طلبان در فعالیت‌های سیاسی شرکت می‌کنند و حضور دارند اما به لحاظ سازمانی در انتخابات اخیر، این جبهه نتوانست در سطح قابل قبولی که همه اصلاح‌طلبان را پوشش دهد و در انتخابات با یک سازمان رای قوی حضور پیدا کند این نقطه ضعفی بود که اصلاح‌طلبان داشتند و باید هر چه زودتر آن را سروسامان دهند این تنها به دست جبهه اصلاحات هم انجام نمی‌شود بلکه همه 31 حزبی که در جبهه حضور دارند باید ارتباطشان را با استان‌ها مجددا بازتعریف کنند و نباید صرفا در تهران بنشینند و انتظار داشته باشند که استان‌ها سازمان پیدا کنند.
همه 31 حزب اصلاح‌طلب باید فعال شوند
این چهره سیاسی اصلاح‌طلب عنوان کرد: این 31 حزب باید جلساتی را در استان‌ها برگزار کنند و ضمن اینکه سازمان احزاب را ساماندهی می کنند به محتوا هم می توانند ورود پیدا کنند و به این شکل آمادگی احزاب، برای هر کنش سیاسی به ویژه در انتخابات‌ها و یا اساسا شکل‌گیری جبهه اصلاح‌طلبان نیازمند عقبه خودش یعنی احزاب خواهد بود در غیر این صورت جبهه اصلاحات به خودی خود نمی‌تواند سازمان خودش را تامین کند.
جبهه اصلاحات باید به اشاعه تفکرات اصلاح‌طلبی میان مردم بپردازد
او اشاره کرد: در محتوا هم ، جبهه اصلاحات با توجه به این دولت که تمامی قوا به صورت یکدست از یک جریان سیاسی هستند و با توجه به فعل و انفعالات جامعه چه در حوزه سیاسی و چه در حوزه اقتصادی باید به اشاعه بیشتر تفکرات اصلاح‌طلبان بین مردم اقدام کنند. مطالبات مردم را در اولویت قرار بدهند چراکه اصلاح‌طلبی یک جریانی مقابل اصولگرایی است اصولگرایی یک سری ویژگی‌ها دارد که درحقیقت برآمده از یک فلسفه‌ای است درواقع پیدایش اصولگرایی و اصلاح‌طلبی یا پیدایش راست و چپ در همه جای دنیا دارای یک فلسفه است که این فلسفه به ذات انسان‌ها باز می‌گردد.
گرامی مقدم اضافه کرد: به بیان دیگر هرجای دنیا برویم به محض اینکه حاکمیت ایجاد می‌شود دو گروه نیز به وجود می‌آیند چه این گروه‌ها دارای ایدئولوژی باشند و چه غیر ایدئولوژیک باشند اما محتوای یک گروه بر گذشته، اصول پایدار و عدم ریسک پذیری تاکید دارد و درحقیقت امنیت را می‌فروشند و آزادی را می‌خرند یا آزادی را می‌فروشند و امنیت را می‌خرند این نوع گروه‌ها و احزاب در دنیا به عنوان احزاب محافظه کار شناخته می‌شوند و آنها را در قالب جریان راست تعریف می‌کنند که در ایران به اصولگرایی شناخته می‌شوند.
اصلاح‌طلبی به دنبال مطالبات مردم است
او ادامه داد: در مقابل اصولگرایی، جریانی است که دارای ریسک پذیری بالا، تغییر و تحول در بسیاری از اصولی که ممکن است مانع توسعه شود هستند و با پرداختن هزینه چه شخصی و چه اجتماعی به دنبال مطالبات مردم هستند. این جریان با توجه به تحولات جهانی و روز حرکت می کند و به جریان چپ و اصلاح‌طلبی شناخته می‌شود. این جریان چپ در ایران بعد از اینکه نامزدهایش توسط شورای نگهبان در انتخابات رد صلاحیت شدند به هر دلیلی نتوانستند نتیجه‌ای در انتخابات به دست بیاورند یا مردم در انتخابات شرکت نکردند و پیرو عدم حضور گسترده مردم نیز با شکست در انتخابات مواجه شدند.
اصلاح‌طلبان باید سازمان رای و محتوای تفکرشان را بازسازی کنند
این عضو حزب اعتماد ملی اظهار کرد: بنابراین اصلاح‌طلبان هم باید سازمان رای خودشان و هم محتوای تفکرشان را در چارچوب نظام و دستگاهی که می‌خواهند در آن فعالیت کنند بازسازی کنند یعنی اگر قرار است جناح اصلاحات و تفکرات چپ گرایانه در حوزه اقتصادی-سیاسی و فرهنگی جاذبه داشته باشند باید خودشان هم تلاش کنند در چارچوبی حرکت کنند که بتوانند در رقابت‌های انتخاباتی حضور پیدا کنند یا موثر باشند اگر هم به هر‌دلیلی شورای نگهبان اجازه نمی‌دهد دستگاه نظارتی اجازه نمی‌دهند اما اصلاح‌‌طلبان باید در انتخابات‌ها اثرگذار باشند.
اصلاح‌طلبان در انتخابات 1402 فعال می‌شوند؟
گرامی‌مقدم در پاسخ به این سوال که آیا اصلاح‌طلبان این توانایی را دارند که در انتخابات 1402 مجددا سرپا شوند یا خیر؟ عنوان کرد: اگر اصلاح‌طلبان با همین فرمانی که در جبهه اصلاحات آغاز کرده اند و کار را ادامه می دهند و در همین موضوع ساختار و آسیب‌شناسی در سازمان اصلاح‌طلبی، محتوا و اندیشه اصلاح‌طلبی، می توانند مجدد سرپا شوند.
اصلاح‌طلبان باید واقعیت‌های موجود را ببینند
او اضافه کرد: اگر اصلاح‌طلبان در انتخابات آینده با واقعیت‌های موجود، سازمان و برنامه‌شان را پیش ببرند، می‌توانند موفق شوند. واقعیت‌های موجود در کشور ما اعم از شورای نگهبان، نهادهای امنیتی، دغدغه‌هایی که نیروهای ارزشی دارند، سیاست‌های کلان کشور در منطقه به ویژه در محور مقاومت است. اصلاح‌طلبان این واقعیت ها را باید ببینند و با توجه به ذات اصلاح‌طلبی که دارای فلسفه ای است و هر کشوری نیازمند چنین تفکراتی است باید گام بردارند و با توجه به آن می‌توانند در حاکمیت حضور پیدا کنند و به نوعی مستلزم ورود به قدرت هستند در نتیجه احتمال اینکه پیروز شوند و اثر بگذارند و مانع از پیروزی رقیب بشوند‌، وجود دارد اما اگر اما به صورت انتزاعی به مسائل نگاه کنیم و واقعیات موجودی که در زمین سیاست ایران وجود دارد را نبینیم نمی‌توانیم چیزی حاصل کنیم.
نباید در تله حریف و بازی شورای نگهبان گرفتار شویم
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب بیان کرد: وقتی ما وارد یک انتخاباتی می‌شویم، باید براساس ویژگی‌های آن انتخابات خودمان را تنظیم کنیم، نه اینکه در بازی و تله حریف خودمان را گرفتار کنیم و در زمین شورای نگهبان بازی کنیم. روشن است که شورای نگهبان چه رفتاری دارد، چه کسانی را تایید و یا رد می‌کند. به هر حال ما هم سازمان و محتوای اندیشه‌مان را به رفتار شورای نگهبان گره می‌زنیم.
امیدواریم مجلس و دولت موفق شوند اما توربوشارژ اصلاح‌طلبان برای بازگشت به قدرت چیست؟
او در پاسخ به این سوال که عملکرد مجلس و دولت فعلی تا چه حد می‌تواند به اصلاح‌طلبان برای بازگشت به قدرت کمک کند؟ تصریح کرد: بنده به عنوان یک شهروند و عضو جبهه اصلاحات آرزوی توفیق برای دولت و مجلس دارم چرا که نباید اتلاف وقت و منابع صورت گیرد. امیدواریم هم دولت و هم مجلس در رفع مشکلات مردم و توسعه کشور موفق شوند اما اگر این اتفاق رخ نداد و کاستی‌هایی به وجود آمد قاعدتا برخی رفتارهای تند مجلس و دولت می‌تواند به عنوان توربوشارژ عمل کند.
گرامی‌مقدم افزود: در این صورت است که با آسیب‌شناسی موضوعی که گفته شد و خطای استراتژیک دولت و مجلس و تندروی در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی که موجب عکس‌العمل مردم می‌شود مردم به جای قهر از صندوق‌ها (به این دلیل که طبع مردم ایران با تندروی مخالف است) به جناح مقابل یعنی اصلاح‌طلبان گرایش پیدا می‌کنند بنابراین اصلاح‌طلبان باید در سازمان اصلاح‌طلبی و اندیشه اصلاح‌طلبی بازنگری کنند.
اصلاح‌طلبی سکوت‌ناپذیر است
او با تاکید بر اینکه اصلاح‌طلبان در شرایط یکدستی قدرت سکوت نخواهند کرد، عنوان کرد: مسلم است که یکی از ویژگی‌های اصلاح‌طلبی‌، بهبود وضعیت فعلی است و به بیانی عبور از وضعیت بد به وضعیت خوب. قاعدتا این نوع فلسفه، سکوت پذیر نیست و سکوت ناپذیر است. بنابراین این ویژگی‌های اصلاح‌طلبان یقینا در راستای منافع ملی و کشور و مطالبات مردم است اما باید همه ما چه کسانی که مخالف این دولت و مجلس هستند و چه مقابل اصولگرایان، باید برای آنها آرزوی توفیق کنند و دعاگوی آن ها باشند تا در عملکردشان موفق باشند چراکه اگر این اتفاق رخ ندهد همه متضرر می شویم منابع کشور هدر می رود. بنابراین اگر موفق بودند که نکته مثبتی است ولی اگر موفق نبودند یقینا مورد نقد و انتقاد اصلاح‌طلبان واقع می شوند.
سایر اخبار این روزنامه
آیا می‌توان به بهبود اوضاع اکران در سینماها امیدوار بود؟ سکانس‌های یخ‌زده در انتظار گرمای کیفیت نامه یک‌ هموطن خوزستانی به رئیس‌ جمهوری نماینده مجلس: ضامن ناز و کرشمه مردم که نیستیم! چه عواملی می‌تواند اعتماد بدنه اجتماعی به جریان اصلاحات را بازگرداند؟ اما و اگرهای بازگشت اصلاح‌طلبی به قدرت تندروهای واشنگتن در وزارت خارجه آمریکا چه می‌کنند؟ مافیای مخفی علیه برجام «ابتکار» در گفت‌وگویی اولویت‌های دولت سیزدهم برای ساماندهی به بازار ارز را بررسی کرد یکسان‌سازی نرخ ارز چالش مبهم دولت سیزدهم دوازدهمین طلا به نام عزیزی پایان خوش در توکیو رئیسی با امیدبخش خواندن روند واکسیناسیون برگزاری مراسم اربعین منوط به موافقت دولت عراق است رئیس قوه قضائیه در دیدار با رضایی تاکید کرد همکاری هرچه بیشتر دستگاه قضا و دولت جهت کاهش مشکلات مردم پس از گذشت 10 سال، یک هیئت بلندپایه لبنانی وارد سوریه شد طالبان آمد اما طلوع نرفت پوتین: سازمان ملل و شورای امنیت مسئول برقراری نظم جهانی هستند پلیتیکو: “تناقض عجیب” در استراتژی پنتاگون در قبال افغانستان