روزنامه کيهان
1400/06/15
قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی باید به روز شود
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، اعضای هیئترئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی به منظور تبادلنظر و هماندیشی درباره تقویت همکاری این کمیسیون با دستگاه قضا و راههای کاهش مشکلات مردم و بهبود خدماترسانی قضایی با حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای دیدار و گفتوگو کردند.
رئیس قوه قضائیه در این دیدار، از «اعتماد مردم» بهعنوان یکی از مهمترین سرمایههای نظام یاد کرد و گفت: از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون هر گام بلندی که در کشور برداشته شده، با کمک و حمایت مردم بوده است.
حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای لازمه افزایش اعتماد مردم را توجه به خواست و نیاز آنها و حل مشکلاتشان و همچنین مشارکت دادن آحاد ملت در پیشبرد اهداف و برنامهها دانست و متذکر شد: کاهش سرمایههای اجتماعی به نفع کشور نیست؛ چرا که بدون ارتباط با مردم نمیتوان مشکلات را حل کرد.
محسنی اژهای تأکید کرد: در مورد نحوه ارتباط قوه قضائیه و مقننه سازوکار هم نحوه ارتباط رئیس و مسئولان عالی قضایی با مجلس و همچنین نحوه ارتباط دستگاه قضا با مجلس و مردم ترسیم شود تا بتوان در کمترین زمان ممکن بیشترین بهره را از این ارتباطات و هماهنگیها را بُرد.
وی با بیان این که دستگاه قضایی از دیرباز معاون پارلمانی نداشته و معمولاً ارتباطات دو قوه از طریق نماینده ویژه رئیس قوه قضائیه در مجلس هماهنگ میشود، خواستار همفکری مجلسیها برای ایجاد سازوکاری مناسب به منظور افزایش روابط دو قوه شد.
رئیس قوه قضائیه گفت که این سازوکار در دولت هم در دست طراحی است و اعلام کرد در گام اول برای تسریع در رسیدگی به مشکلات مردم مقرر شده تا مدتی نشستهای سران قوا با فاصلههای کمتر و به صورت منظم برگزار شود.
اژهای با اشاره به بلاتکلیفی لایحه شوراهای حل اختلاف، گفت: شوراهای حل اختلاف و برخی نهادها مانند تعزیرات برای خدمترسانی بهتر به مردم و نزدیکتر شدن به اجرای عدالت و کاهش پروندههای قضایی از طریق داوری و میانجیگری تشکیل شدهاند و نباید به نهادی دولتی تبدیل شوند.
وی با اشاره به لایحه اصلاح قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور نیز اشاره کرد و گفت: اگر واقعاً میخواهیم با فساد مبارزه جدی کنیم یکی از راههای آن ارتقا و بهروزرسانی قانون مجازات اخلالگران اقتصادی است.
رئیس دستگاه قضا با بیان این که فساد محدود به فساد اقتصادی نیست، افزود: گاهی ضرر یک فساد فرهنگی و سیاسی به مراتب بیشتر است و یا یک روابط ناسالم و زدوبند سیاسی که زمینهساز برخی اختلاسهاست، بیش از یک فساد مالی به اعتماد عمومی لطمه میزند.
وی با ابراز امیدواری نسبت به تصویب نهایی این طرح در مجلس تا پایان شهریورماه، متذکر شد: مبارزه با فساد اقتصادی با آئین دادرسی موجود دشوار است و لازمه تسهیل و تسریع در مبارزه، اصلاح و ارتقای قانون است.
سایر اخبار این روزنامه
180 سال زندان و بازگرداندن اموال برای مفسدان پرونده پتروشیمی
تحلیل وارونه تحولات افغانستان(یادداشت روز)
اخبار ویژه
تلفات سنگین طالبان در پنجشیر
مجموع واردات واکسن کرونا از مرز 40 میلیون دُز گذشت
راهکار مسئله افغانستان تشکیل دولت با رأی و اراده مردم است
آغاز رزمایش شمیم حسینی و توزیع ۲۰۰ هزار بسته معیشتی به همت اوقاف
انصارالله با 8 پهپاد و موشک بالستیک تأسیسات آرامکو در «دمام» عربستان را در هم کوبید
ارتحال عبدالامیر قبلان رئیسمجلس اعلای اسلامی شیعیان لبنان
قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی باید به روز شود
مدیری که برای انقلاب کادرسازی کرد
اعلام آمادگی وزیر اطلاعات برای پیشگیری و سالمسازی دستگاه قضا
تقلای جریان تحریف برای بزک امتیازات یک طرفه به اسم مذاکره!
180 سال زندان و بازگرداندن اموال برای مفسدان پرونده پتروشیمی
180 سال زندان و بازگرداندن اموال برای مفسدان پرونده پتروشیمی