رئیسی: به گذشته برنمی‌گردیم به آینده امیدواریم

سرویس سیاسی جوان آنلاین: نخستین گفت‌وگوی زنده تلویزیونی رئیس‌جمهور دولت سیزدهم با مردم شنبه شب برگزار شد؛ گفت‌وگویی که تفاوت‌های قابل توجهی با گفتگو‌های زنده طی هشت سال گذشته داشت و تفاوت بارز آن این بود که رئیس‌جمهور از آوار‌ها و هزینه‌های برآمده از دولت قبل که منجر به ایجاد نارضایتی‌های گسترده و فراگیر در کشور شده و مردم را به ستوه آورده است، سخنی بر زبان نیاورد و تصریح کرد علاقه‌ای ندارد از چنین روش و منشی برای جلب نظر مردم بهره بگیرد؛ برخلاف رسم مألوفی که طی هشت سال گذشته باب شده بود و طی آن شخص رئیس‌جمهور سابق و اعضای کابینه وی به جای پرداختن به اقدامات صورت گرفته برای حل مشکلات کشور و تحقق شعار‌های انتخاباتی خود، دولت پیش از خود را به هر بهانه‌ای منکوب می‌کردند و تمام اقدامات دولت‌های نهم و دهم را با جملاتی بعضاً تند و پرخاشگرایانه زیر سؤال می‌بردند. به چالش کشاندن گذشته آن هم با تریبون یک‌طرفه به قدری تکرار شده بود که جامعه نسبت به این رفتار که توأم با فرافکنی و آدرس غلط دادن به افکار عمومی بود، احساس دلزدگی می‌کرد، آن هم در شرایطی که حتی کمترین تلاش برای حل مشکلات روزافزون مردم هم صورت نمی‌گرفت. حجت‌الاسلام رئیسی شنبه شب با بیان اینکه «بنای من این است که درباره وعده‌هایم با فعل ماضی صحبت کنم نه فعل مستقبل» از تحقق وعده‌های انتخاباتی خود در زمینه‌های مختلف اقتصادی، معیشتی و سیاسی گفت و اظهار امیدواری کرد در چهار سال آینده مردم طعم خدمت انقلابی و جهادی را خواهند چشید.
رئیس‌جمهور در گفت‌وگوی تلویزیونی خود به بیان مهم‌ترین مشکلات کشور و راه‌حل‌های دولت برای این مشکلات پرداخت و در بخش دیگری از سخنان خود بار دیگر بر عمل به وعده‌های خود مانند تأمین سالانه یک‌میلیون مسکن تأکید کرد. عبور از انتقادات متداول درباره اقدامات دولت گذشته و نیز اطمینان‌بخشی به مردم درباره تأمین کالا‌های اساسی از دیگر محور‌های سخنان رئیس‌جمهوری در گفت‌و‌گوی تلویزیونی شنبه شب بود.
بنای من این است درباره وعده‌هایم با فعل ماضی هم صحبت کنم نه فعل مستقبل
به گزارش فارس، حجت الاسلام رئیسی در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی خود با مردم که از شبکه یک سیما پخش می‌شد، در مورد وعده‌های انتخاباتی خود و دنبال کردن آن اظهار داشت: بنای من این است با مردم صحبت کنم و با فعل ماضی هم صحبت کنم نه فعل مستقبل. در حوزه مسکن وعده‌هایی که داده شده باید انجام شود. ما در سال حدود ۲ میلیون مسکن نیازمندیم و کف آن را گفتیم. مجلس هم قانون دارد و بافت‌های فرسوده باید درست شود و دولت در بخشی از این موضوع خودش مسکن می‌سازد و در بخشی هم تسهیلات پرداخت می‌کند.


فساد‌ستیزی اولویت دولت است
رئیس‌جمهور در ادامه گفت: اصلی‌ترین موضوع در مسکن، زمین است که باید آماده‌سازی شود. مسکن جزو موارد پیشتاز و پیشران اقتصاد است که خیلی صنایع را با خود همراه می‌کند. من روز اول دولت، این موضوع را به وزیر مکلف کردم و ایشان هم با قدرت و حساسیت دارد دنبال می‌کند. بعضی‌ها در این مورد تردید نکنند. وی در مورد مبارزه با فساد در دولت تصریح کرد: من در روز اول دولت به همه همکاران گفتم منافذ و بستر‌های فساد را در دولت شناسایی کنند. قبل از شروع دولت هم به کارگروهی گفته بودم که این موضوع را پیگیری کنند و منشوری در این باره ایجاد شود که این منشور آماده خواهد شد. شرط ما در دولت فسادستیزی برای همه مدیران است. همه مدیران باید خود را پاسخگو بدانند. یکی از آسیب‌ها در این مدت اعتماد مردم است و ما باید اعتماد آسیب‌دیده را اصلاح کنیم و صادق‌الوعد باشیم.
رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه کرونا از ابتدا از اولویت‌های دولت سیزدهم بوده است، اظهار کرد: از ابتدای کار در دولت مسئله کرونا از اولویت‌ها بود و یک حرکت انقلابی همراه با عقلانیت نیاز بود. تولید داخلی نمی‌توانست نیاز داخلی را تأمین کند و برآورد داشتیم برای مصرف داخلی نیازمند ۱۰۰ میلیون دز واکسن هستیم.
وی در ادامه گفت: مردم باید فاصله‌گذاری و حداقل کردن ارتباطات را در کوچه و خیابان جدی بگیرند. تا آخر شهریور ۴۰ میلیون دز واکسن قطعی است و در تأمین واکسن وزارت خارجه و بهداشت نیرو‌های خود را بسیج کرده‌اند و نسبت به کادر درمان گفته‌ام معوقات آن‌ها سریعاً پرداخت شود.
رئیس‌جمهور باید از نزدیک صحنه را ببیند نه از پشت میز
رئیسی بیان داشت: به همکاری مردم سخت امیدوارم. برای من بسیار نامه نوشته شده است، می‌گویند اصلاً صحبت از پست و مقام نیست و ما هر کاری از دستمان بربیاید انجام می‌دهیم.
وی اظهار داشت: مردمی بودن یک محوری است که همواره باید مورد توجه دولت و مسئولان باشد. مردم باید دولت را از خودشان بدانند. من سعی کرده‌ام در هر جایی که بوده‌ام، ارتباط خودم را با مردم حفظ کنم. من در این دو استانی که رفتم سعی کردم در بخشی از سفر با مردم ارتباط داشته باشم. این از این حیث بوده که مسئولان در هر سطحی بدانند باید با مردم ارتباط داشته باشند.
رئیس‌جمهور خاطر نشان کرد: باید رفت صحنه را دید. «شنیدن کی بُوَد مانند دیدن». من نشستم با مدیران تا ببینم چه راهکاری می‌توان ارائه داد. من بی‌اطلاع از شرایط استان‌ها نیستم. ما در خدمت وزرا در این سفر‌ها بودیم. وزرا و مدیران استانی باهم نشستند و به راهکار رسیدند و اقدامات شروع می‌شود. وی ادامه داد: مردم باید امیدوار شوند. یکسری راهکار‌ها را پیدا کرده‌ایم و یکسری راهکار‌ها در مرکز باید دنبال شود و زمانبر است. یقین داریم این کار جواب می‌دهد. این‌ها زمینه‌ای است که می‌تواند ارتباط دولت را با مردم و نخبگان داشته باشد.
رئیسی درباره اینکه دولت در شرایط بدی کشور را تحویل گرفت و چه اقدامات قابل ملاحظه‌ای انجام شده است، بیان داشت: روحیه من گله‌گذاری نیست. همه شرایط کشور را می‌دانند. من با عنایت خداوند و مشارکت مردم به موفقیت دولت امیدوارم و بدون تردید گشایش‌هایی هم انجام می‌شود.
طوری تصمیم نمی‌گیریم که مردم صبح از خواب بیدار شده و تازه خبردار شوند
وی تصریح کرد: من نمی‌خواستم اول کار، مردم را در مورد کالا‌های اساسی نگران کنم و الان با اقداماتی که انجام شده است، دیگر نگرانی برای کالای اساسی نداریم.
رئیسی گفت: مردم وضعیت تورم و گرانی را می‌دانند این برمی‌گردد به تصمیماتی که از قبل گرفته شده و به تورم و رشد نقدینگی و... تیم اقتصادی دولت شبانه‌روز کار می‌کند تا آرامش به بازار برگردد. عزیزان وزرا مشغول کار شده‌اند تا با کار‌هایی که انجام می‌شود گام‌هایی برداشته شود که به افزایش تولید و پایان دادن به رکود و کاهش تورم بینجامد.
وی خاطرنشان کرد: ما یک ظرفیت معطل مثلاً ۴۰ درصد کارخانجات را داریم که به دلایل مختلفی این ظرفیت بیکار مانده است. ما افزایش تولید را در دستور کارمان داریم. از همین جا به تولیدکنندگان می‌گویم تولید را افزایش دهید و زمینه برای افزایش صادرات دارد مهیا می‌شود.
رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه قوه عاقله در تصمیم‌گیری‌ها اندیشه می‌کند، عنوان داشت: یک جمعی از درون و بیرون دولت هستند که مسائل مختلف را بررسی می‌کنند و هر وقت بحث‌ها آماده می‌شود، به ستاد اقتصادی دولت می‌آورند و در دولت تصمیم‌گیری می‌شود و بعد هم مردم را حتماً در جریان تصمیم‌گیری‌ها قرار می‌دهیم و غیاباً تصمیمی نخواهیم گرفت که مردم صبح بلند شوند، ببینند تصمیمی گرفته شده و اصلاً مطلع نیستند، البته معاون اول دولت مسئول هماهنگی تیم اقتصادی دولت است تا یک آهنگ مشخصی داشته باشد. تمامی بخش‌ها به دلیل جایگاه معاون اول با هماهنگی کار می‌کنند.
ایران امن مهیای سرمایه‌گذاری است
رئیس‌جمهور گفت: به ایرانیان خارج از کشور می‌گویم ایران امن و قابل پیش‌بینی مهیا شده و سواحل مکران آمادگی برای سرمایه‌گذاری دارد. اینجا زمینه برای سرمایه‌گذاری فراهم است. دستگاه‌های دولتی هم آماده دریافت سرمایه هستند.
امریکا حقوق افغانستانی‌ها را تضییع کرده است
وی در مورد موضوع افغانستان بیان داشت: افغانستان با ظلم امریکایی‌ها جراحت بزرگی برداشته است. امروز مجامع بین‌المللی اعلام می‌کنند بیش از ۳۰ هزار کودک افغانستانی دچار مجروحیت شده‌اند. امروز ۳ میلیون افغانستانی در ایران مهمان هستند که دچار آسیب شده‌اند. حضور امریکایی‌ها موجب تضییع حقوق بسیاری از افغانستانی‌ها شده است. رئیس‌جمهور گفت: راهکار افغانستان این است که دولتی در افغانستان حاکم شود که با رأی و اراده مردم افغانستان باشد. ما از دولتی که برخاسته از مردم افغانستان باشد، حمایت می‌کنیم. امنیت افغانستان امنیت ماست و اولویت ما ارتباط با همسایگان است.
«مذاکره» باید نتیجه‌محور باشد نه گفتگو‌محور
رئیسی درباره مذاکرات وین و پرونده هسته‌ای کشورمان گفت: ما ابایی از مذاکره نداریم، اما گفتگو با فشار چه نوع گفت‌وگویی است؟ من قبلاً گفته‌ام گفتگو و مذاکره در دستور کار دولت است. آنچه ما دنبال آن هستیم رفع تحریم‌هاست و ما از منافع ملت یک قدم عقب‌نشینی نخواهیم کرد. مذاکره، باید نتیجه‌محور باشد، نه «گفتگو برای گفتگو» و نه «مذاکره برای مذاکره».