در زمانه «معروف» ها، «حدادی» باشید

هفته گذشته دو خبر از فعالیت‌هایی که احسان حدادی و سعید معروف برای آینده ورزشی‌شان پیش‌بینی کرده‌اند منتشر شد که قابل تأمل بود و نشان از دو راه متفاوت دو ستاره‌ای داشت که نام‌شان در تاریخ والیبال و دوومیدانی ایران ماندگار است. دو ستاره بزرگی که یکی در دو و میدانی و دیگری در والیبال، جزو اسطوره‌های این رشته‌ها هستند. حدادی با افتخار تاریخی کسب مدال نقره المپیک در لندن و برنز جهان و چهار مدال بازی‌های آسیایی و شش طلای قهرمانی آسیا در رشته پرتاب دیسک، پرافتخارترین قهرمان دوومیدانی است و از نقش سعید معروف که در رده بهترین پاسور‌های دنیا قرار دارد و یکی از ستاره‌های اصلی نسل طلایی والیبال ایران است هم نمی‌توان گذشت.
آخر هفته گذشته بود که این دو ورزشکار مطرح از برنامه‌هایی که برای آینده ورزشی و روز‌های بازنشستگی‌شان دارند رونمایی کردند. حدادی از تلاش برای تأسیس کمپ رشته‌های پرتابی و انتقال تجربه‌هایش به استعداد‌های دوومیدانی خبر داد و گفت همان‌طور که ۲۰ سال برای اینکه او به این جایگاه برسد هزینه شده است باید امکاناتی هم فراهم شود تا او بتواند تجربیاتش را به استعداد‌های این رشته در ایران انتقال دهد.
آن‌سو هم تصاویر و ویدئو‌هایی از آموزش سعید معروف به والیبالیست‌های نوجوان و جوان در یکی از باشگاه‌های امریکایی منتشر شد، تصاویری که نشان می‌داد کاپیتان تیم ملی والیبال که پس از المپیک از بازی‌های ملی خداحافظی کرده است در کشور امریکا قصد دارد به ورزشکاران این کشور آموزش بدهد و تجربیاتش را در اختیار آن‌ها قرار دهد.
حدادی و معروف که دو نام ماندگار در تاریخ ورزش ایران هستند، برای یک هدف مشترک که آموزش و انتقال تجربه‌های‌شان است، دو راه متفاوت را انتخاب کرده‌اند. قهرمانی مانند حدادی همان‌طور که عنوان کرده به خاطر اینکه ۲۰ سال برای او هزینه شده، تصمیم دارد امروز جواب این هزینه‌ها را با انتقال تجربه‌هایش به ورزشکاران مستعد داخلی بدهد که می‌خواهند آینده ورزش دوومیدانی و پرتاب دیسک باشند. معروف، اما گویا تصمیم گرفته که تجربه‌های گرانبهایش را برخلاف حدادی در خارج از کشور به نوجوانان و جوانان یک کشور دیگر آموزش دهد!


هرچند شاید این برنامه کاپیتان سابق تیم ملی والیبال مقطعی باشد و او در ادامه برنامه‌ای برای تأسیس آکادمی در ایران و آموزش والیبالیست‌های داخلی هم داشته باشد، اما آن‌طور که امروز به نظر می‌رسد معروف فعلاً برنامه‌های آموزشی خود را برای نوجوانان و جوانان امریکایی کنار گذاشته و برای حضور در ایران و آموزش و تربیت ستاره‌هایی مانند خودش در حال حاضر برنامه‌ای ندارد.
با تمام انتقاد‌هایی که به برخی رفتار‌های حدادی وارد است، اما تصمیم او برای تربیت قهرمانانی مانند خودش از دل علاقه‌مندان به دوومیدانی را باید ستایش کرد، به‌خصوص که نایب‌قهرمان المپیک لندن این روز‌ها به دنبال احداث کمپ مورد نظرش در ایران است تا بتواند هرچه زودتر فرایند استعدادیابی و آموزش به نوجوانان و جوانان علاقه‌مند به دوومیدانی را در رشته‌های پرتابی مانند پرتاب دیسک عملی کند.
در سوی دیگر اگرچه نمی‌توان به معروف ایرادی وارد کرد و او می‌تواند هر کجای دنیا کار آموزش را پس از بازنشستگی برای کسب درآمد پیگیری کند، اما از ستاره‌هایی مانند او انتظار می‌رود که در کنار بیزینسی که در خارج از کشور برای آموزش والیبال به راه انداخته‌اند، در راستای مسئولیت اجتماعی و همچنین هزینه‌هایی که در کشور برای رسیدن ورزشکارانی مانند او به جایگاه امروز شده است، نگاهی هم به انتقال دانش و تجربه‌شان به والیبالیست‌های نوجوان و مستعد داخلی نیز داشته باشند.
همان‌طور که یک روز، مربیانی پای کار آمدند و استعداد امثال او و حدادی را شناسایی کردند و آن‌ها را پرورش دادند، کمترین انتظار از قهرمانان بزرگی مانند معروف هم این است که آن‌ها نیز برای آموزش و انتقال تجربه‌های‌شان به نسل نوجوان پای کار بیایند تا نسل «معروف»‌ها و «حدادی»‌ها در ورزش ایران ادامه داشته باشد.