تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت حیدر رحیم‌پور‌ازغدی

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پیامی درگذشت مرحوم آقای حاج حیدر رحیم‌پورازغدی را تسلیت گفتند.
در پیام رهبر انقلاب در پی درگذشت استاد رحیم‌پور ازغدی آمده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای حسن رحیم‌پورازغدی، دانشمند متفکر، دام بقائه


درگذشت پدر گرامی آن جناب، مرحوم آقای حاج حیدر آقارحیم‌پور رحمت الله علیه را به شما و والده گرامی و دیگر بازماندگان محترم و همه دوستان و همفکران آن مرحوم تسلیت عرض می‌کنم. سال‌های متمادی تلاش صادقانه برخاسته از غیرت دینی و انگیزه تحقق احکام و معارف اسلامی، نمایشگر بخش مهم زندگی آن مرحوم است و این موجب رضا و رحمت الهی و علو درجات اخروی ایشان خواهد بود، ان‌شاءالله. دوام توفیقات جنابعالی را از خداوند مسئلت می‌کنم.
سابقه طولانی مبارزاتی
استاد حیدر رحیم‌پور‌ازغدی از مجاهدان حق‌طلب و مبارزان انقلاب اسلامی که عمرش را صرف دفاع از حق و حق‌طلبی کرده بود، پس از تحمل دوره بیماری چشم از جهان فرو بست.
سابقه فعالیت سیاسی و مبارزاتی مرحوم ازغدی به سال‌های ملی‌شدن صنعت نفت باز می‌گردد. حسن رحیم‌پور‌ازغدی، فرزند استاد، چندی پیش به مناسبت بستری شدن وی در بیمارستان در توئیتی نوشت: «جهاد از ۱۳ تا ۸۹ سالگی و تنها دغدغه‌اش در ماه‌های اخیر، غم قلم و ننوشتن و درد دین و مردم و اینک هر گاه مختصری به هوش می‌آید، تنها از وقت نماز می‌پرسد.» این جمله نشان‌دهنده سابقه طولانی مبارزاتی است که مرحوم ازغدی داشته است.
وی در سال‌های جوانی، مبارزه علیه حکومت پهلوی را با پیوستن به جبهه ملی آغاز کرد. او از یاران نزدیک محمدتقی شریعتی و دوست نزدیک علی شریعتی بود. با آغاز نهضت امام خمینی (ره) در سال ۱۳۴۲، وی به این نهضت ملحق شد و تا پیروزی انقلاب اسلامی، لحظه‌ای دست از مبارزه نکشید. رحیم‌پور‌ازغدی دوستی دیرینه‌ای نیز با مقام معظم رهبری داشت، وی در خصوص این رفاقت گفته بود: «آقای خامنه‌ای از نظر سنی هفت سال از من کوچک‌تر هستند. من با ایشان دوست صمیمی بوده و هستم و ایشان را کامل می‌شناسم. آقای خامنه‌ای یک عالم و روحانی متدین و متشرع است که اگر همه دنیا علیهش باشد، دست از حق و حقیقت نمی‌کشد و برای دفاع از حق از هیچ اقدامی دریغ نمی‌کند. آقای خامنه‌ای پیرو واقعی مکتب امام صادق (ع) است، من هیچ‌وقت ندیدم ایشان حرفی بزند یا کاری بکند که برای خودش باشد، یعنی همیشه سعی کرده طبق آموخته‌های خود از مکتب امام صادق (ع) عمل کند.» وی همچنین درباره مشی فکری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای اذعان کرده بود: «من اهل غلو کردن درباره هیچ کسی نیستم و بر اساس مشاهداتم می‌گویم که آقای خامنه‌ای نه یک روشنفکر، بلکه فراتر از روشنفکران مطرح بوده و هستند، البته روشنفکر مذهبی یا غیرمذهبی نداریم. کافر و مسلمان داریم. کافر‌ها برخی روشنفکر هستند و برخی خرفت و در مسلمانان هم اینچنین است. کسی که بیشتر ببیند و از لحاظ فکری قوی‌تر باشد، روشنفکر است. آقای خامنه‌ای ذاتاً روشنفکر هستند و با مطالعات و نگاه خاصی که داشته‌اند، واقعاً یک روشنفکر نابغه هستند.» وی درباره رفاقت سه‌گانه خودش با علی شریعتی و حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفته بود: «هر سه نفر رفیق و خیلی باهم بودیم. بحث رفاقت بود نه ارتباط! آقای خامنه‌ای و آقای شریعتی بیشتر باهم رفیق بودند تا اینکه بگویم باهم فقط ارتباط داشتند. آقای خامنه‌ای از شریعتی نقد می‌کردند، چون فقیه بودند و حق هم داشتند که نقد کنند، چون اطلاعات فقهی و دینی شریعتی کافی نبود و لازم بود آقای خامنه‌ای ایشان را نقد کند. من هم به آقای شریعتی نقد می‌کردم.»
استاد رحیم‌پور‌ازغدی در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی دست از تلاش برای عدالت‌جویی برنداشت. وی را پدر معنوی بسیاری از عدالتخواهان جوان می‌دانند و یکی از چهره‌های محبوب میان حق‌طلبان جوان به خصوص در استان خراسان‌رضوی بود. وی همانند فرزندش استاد حسن رحیم‌پور‌ازغدی، علاوه بر سخنرانی، نویسنده و محقق چیره‌دستی بود، کتاب‌های «از انجمن پیروان قرآن تا انجمن حجتیه»، «تلخ‌ترین نوشته من»، «نامه‌های حیدر»، «سنت چیست؟ سنی کیست؟» و «پشت کوه قاف: نقدی بر درماندگی شورای عالی فرهنگ» از جمله آثار مرحوم ازغدی است.

پیام رئیس‌جمهور به مناسبت درگذشت استاد رحیم‌پورازغدی
رئیس‌جمهور در پیامی درگذشت حاج حیدر رحیم‌پور‌ازغدی را تسلیت گفت. در پیام آیت‌الله رئیسی، با اشاره به مجاهدت‌های مرحوم ازغدی آمده است: «آن مرحوم عمر پرثمر خود را در راه خدمت به اسلام و مکتب شریف اهل بیت (ع) و تحقق آرمان رفیع عدالت گذراند و چه در ایام مبارزه با رژیم ستم‌شاهی و چه در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، همواره ملجأ و راهنمای جمع زیادی از مجاهدان به ویژه در مشهد مقدس بود که این تلاش‌ها قطعاً توشه‌ای ارزشمند برای یوم‌الحسابش است. اینجانب مصیبت وارده را به عموم علاقه‌مندان و شاگردان و نیز خانواده ایشان، به ویژه جناب آقای حسن رحیم‌پور‌ازغدی تسلیت گفته، برای آن مرحوم از درگاه خداوند متعال مغفرت و حشر و نشر با اولیای الهی و برای بازماندگان صبر و اجر مسئلت دارم.»