نهضت کمک‌های مؤمنانه سنت شد

رئیس سازمان بسیج مستضعفین، روز گذشته در همایشی چشم انداز بسیج را در ۱۰ سال پیش رو به صورت مختصر تشریح کرد. میدان‌داری بسیج در نهضت کمک‌های مؤمنانه و تربیت ۸ میلیون جوان انقلابی به منظور نقش‌آفرینی برای اقتدار کشور از فراز‌های سخنان سردار سلیمانی بود. وی با بیان اینکه دوران بزن در رویی در فضای مجازی به پایان رسیده از برنامه‌ریزی‌های متنوع برای ساماندهی و مقابله با معاندان در فضای مجازی خبر داد. تاکنون چهار مرحله نهضت کمک مؤمنانه به همت سازمان بسیج مستضعفین برگزار شده که فقط در مرحله چهارم بیش از ۵/۱ میلیون بسته معیشتی میان نیازمندان توزیع شده‌است. در بحث محرومیت‌زدایی هم بسیج با سازماندهی گروه‌های جهادی، جدی‌ترین گام در این زمینه را برداشته‌است.
نبرد لشگر سایبری بسیج در چند جبهه
بسیج در بسیاری از عرصه‌هایی که مردم به آن نیاز داشتند، نقش‌آفرینی کرده و اکنون این نهاد از تجربه و تخصص فوق‌العاده‌ای بهره‌مند است که اگر سایر دستگاه‌ها از آن استفاده کنند، حتماً تحولات چشمگیری محقق خواهد شد.
جهادگران بسیجی ثابت کردند که می‌توان کشور را ساخت و آباد کرد و با وجود امکانات محدودی که داشتند، کار‌های بسیار بزرگ و ماندگاری انجام داده‌اند. تعداد گروه‌های جهادی از ۵۰ گروه در سال ۷۹ هم اکنون به بیش از ۱۸ هزار گروه فعال افزایش یافته‌است!


پایان بزن در رویی در فضای مجازی
یازدهمین همایش سراسری هادیان اجتماعی نیرو‌های مسلح به صورت ویدئو کنفرانس در سازمان بسیج مستضعفین برگزار شد. این همایش با حضور سردار غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، حجت‌الاسلام حاجی صادقی، نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران و جمعی از هادیان نیرو‌های مسلح برگزار شد.
سردار غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین طی سخنانی در این مراسم اظهار داشت: بهتر است که چشم‌انداز بسیج را در ۱۰ سال پیش‌رو به صورت مختصر تشریح کنم.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین تصریح کرد: امروز می‌توانیم به جرئت بگوییم که دوران بزن‌در‌رویی در فضای مجازی به پایان رسیده‌است. برنامه‌ریزی‌های بسیار متنوعی در مسیر تحقق اقدامات بسیج، نظیر سازماندهی فضای مجازی صورت گرفته‌است که دو قرارگاه تعلیم و تربیت و روشنگری و هدایت سیاسی به این برنامه‌ریزی‌ها اختصاص یافته‌اند.
وی با تأکید بر اینکه اگر دولت اسلامی محقق نشود، شکل‌گیری جامعه اسلامی دور از دسترس است، تصریح کرد: بسیج به عنوان تشکیلات انقلاب اسلامی که ذیل رهبری قرار دارد، رسالت خودش را این‌گونه تشخیص داد که تحقق بیانیه گام دوم یکی از رسالت‌های اصلی بسیج است. به همین منظور یک سند راهبردی ۱۰ ساله تهیه و به رهبر معظم انقلاب پیشنهاد داده شد که رهبر معظم انقلاب این سند را تصویب فرمودند.
سردار سلیمانی تمام تمرکز این سند را در راستای تحقق تمامی جنبه‌های مردم‌سالاری اسلامی دانست و خاطر نشان کرد: این سند اولین سند راهبردی در کشور است که بر اساس بیانیه گام دوم بوده و به تصویب مقام معظم رهبری رسیده‌است.
وی از تربیت ۸ میلیون جوان مؤمن انقلابی پای کار طبق این سند خبر داد و گفت: راهبرد دوم این طرح نقش‌آفرینی مردم‌پایه است و ما مردم‌سالاری اسلامی را بر سه قاعده شرکت در انتخابات و انتخاب مسئولان، نقش‌آفرینی گسترده در زمینه‌ها و نظارت مردمی تصور می‌کنیم.
میدان‌داری بسیج در کمک‌های مؤمنانه
رئیس سازمان بسیج مستضعفین اضافه کرد: حدود ۱۰ قرارگاه برای پیگیری نقش‌آفرینی مردم و تربیت ۸ میلیون جوان انقلابی مؤمن و پای کار اختصاص داده‌شده‌است.
وی با بیان اینکه بسیج لوکوموتیو قطار ملت ایران است، تأکید کرد: این امر باعث می‌شود که ۳۵ میلیون نفر از مردم به میدان نقش‌آفرینی بیایند و ضمن نقش‌آفرینی نظارت هم کنند.
سردار سلیمانی، بسیج را مظهر تحقق مردم‌سالاری اسلامی خواند و گفت: بسیج یک تعریف گسترده و عمیق بر اساس اندیشه امامان انقلاب اسلامی دارد.
وی با بیان اینکه بسیج به دنبال تحقق همه جنبه‌های مردم‌سالاری اسلامی است، اضافه کرد: نهضت کمک‌های مؤمنانه یکی از نرم‌افزار‌های نظام اسلامی بود که پیاده شد و بسیج هم میدان‌داری کرد که این نهضت تبدیل به یک سنت شد.
بسیج پای کار پیشرفت علمی
گفتنی است هم اکنون در راستای حمایت‌های علمی سازمان بسیج از نخبگان حداقل ۱۵۰ پایگاه علمی در استان‌های مختلف ایجاد شده‌است. فقط ۴۴ پایگاه علمی سپاه تهران در پایتخت فعالیت می‌کند. هر کدام از این پایگاه‌های علمی توانایی اجرای پروژه‌های علمی را دارند که در برخی از این پایگاه‌های علمی نوآوری‌هایی صورت گرفته که به ثبت اختراع منجر شده‌است. همچنین هشت مرکز رشد و فناوری علمی ایجاد شده که ۷۰ واحد فناوری در آن‌ها مستقر هستند. یک کلینیک عارضه‌یابی و رفع موانع تولید صنایع در مجموعه بسیج کارخانجات هم سال گذشته ایجاد شده‌است. راه‌اندازی اتوبوس علمی «اتو دانش» که شامل آزمایشگاهی است که در مناطق محروم حضور پیدا می‌کند و می‌تواند به دانش‌آموزان این مناطق خدمت‌رسانی کند، از دیگر اقدامات جالب سپاه تهران است. ضمن اینکه سپاه حضرت محمد رسول الله به دنبال ایجاد یک پارک علم و فناوری است که کار‌های انجام شده و تا پایان سال این پارک نیز راه‌اندازی می‌شود.