روزنامه ایران
1400/06/23
برای دام، وام گرفتند اما زمین خریدند
رئیس دستگاه قضا جلسه دیروز شورای عالی قوه قضائیه را به موضوع فساد اختصاص داد. او از سرمایهگذاران حوزه دامداری گفت که با تسهیلات بانکها به جای وارد کردن مواد اولیه زمین خریدند تا کسانی که با ارزهای ترجیحی به ثروتهای میلیاردی رسیدند و در نهایت هم خواستار اجماعی بین همه دستگاهها شد تا با اصلاحاتی که صورت میدهند بسترهای فساد را برچینند.بنا به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، حجتالاسلام غلامحسین محسنی اژهای در این جلسه با اشاره به احصای مشکلات مردم در دادگستریها و سازمانهای وابسته در مدتی که وی مسئولیت دستگاه قضا را برعهده گرفته، از زندان به عنوان یکی از مراکزی یاد کرد که طی ماههای اخیر برای اصلاح آن تلاشهای زیادی صورت گرفته است. اژهای افزود: در مدت کوتاه اخیر بیش از یکصد زندان در سراسر کشور به دفعات مورد سرکشی قرار گرفته و بخشی از مسائل آن رسیدگی شده و روند بهبود وضعیت زندانها همچنان ادامه دارد. وی با اشاره به بازدید روز جمعه خود از زندان دماوند، از رئیس کل دادگستری استان تهران خواست که وضعیت زندانیان و کسانی که اعلام کردند چند ماه است بلاتکلیف ماندهاند و امکان تبدیل قرارشان وجود دارد بررسی و مشکل آنها را برطرف کنند. وی همچنین به رئیس کل دادگستری استان تهران مأموریت داد به درخواست زندانیان ندامتگاه دماوند برای بهبود نحوه تماس با خانوادهشان و همچنین رفع مشکل نهایی شدن پروندههایشان رسیدگی نماید.
خواسته اژهای از دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش یکی از مهمترین اقدامات در دوران جنگ اقتصادی را مبارزه همه جانبه با فساد در همه ابعاد و عرصهها عنوان کرد و گفت: در دوران جنگ اقتصادی از طرفی باید با فساد مبارزه کنیم و از طرفی باید از فعالان اقتصادی که میخواهند در چارچوب قانون سرمایهگذاری و تجارت کرده و از طریق تولید، نیازهای مردم را تأمین کنند حمایت نماییم. اژهای تأکید کرد: دستگاه قضایی با کسانی که در شرایط دشوار جنگ اقتصادی در زمین دشمن بازی و فشار مضاعف به مردم وارد میکنند، قاطعانه برخورد خواهد داشت. وی از دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی نیز خواست که با جداسازی صف کسانی که میخواهند به مردم خدمت و در چارچوب ضوابط قانونی منافع خود را نیز تأمین کنند، با کسانی که چوب لای چرخ نظام اقتصادی کشور میگذارند و بازار را به هم میزنند و نیازمندیهای مردم را احتکار میکنند تا با قیمت گزاف بفروشند، قاطع برخورد کنند. رئیس دستگاه قضا گفت: همانطور که رئیس جمهوری نیز بارها تأکید کردند اگر میخواهیم هم موانع تولید و سرمایهگذاری برطرف و هم با فساد مقابله شود، بخش عمده اقدامات باید از سوی دولت صورت گیرد.
رئیس قوه قضائیه با تأکید بر لزوم حذف بسترها و گلوگاههای فساد یکی از این بسترهای مهم فسادزا را «زمین» عنوان کرد و گفت بسیاری از پروندهها که به آسیبهای جدی منتهی شده از زمین نشأت میگیرد که در اختیار دولت، وزارت راه و مسکن و منابع طبیعی قرار دارد و به بهانههای مختلف در اختیار دیگران قرار میگیرد. این زمینها برای اجرای پروژههای کشاورزی یا دامداری در اختیار افراد قرار میگیرد، اما به دلیل فقدان نظارت، با دور زدن قانون دستخوش تغییر کاربری میشوند و این مسأله باعث ایجاد شکاف بزرگ بین غنی و فقیر میشود. اژهای یکی دیگر از بسترهای فسادزا را «ارزهای ترجیحی و غیر ترجیحی» عنوان کرد و با بیان اینکه دولت باید در این خصوص تصمیم قاطعی بگیرد گفت: به برخی افراد برای وارد کردن اقلام مورد نیاز مردم همچون گوشت و مرغ ارز ترجیحی داده شده تا این اقلام را وارد کشور کنند، اما هم این ارزها برنگشته، هم وضعیت بازار به گونهای است که اقلام مورد نیاز مردم با قیمت گران فروخته میشود. وی با تأکید بر لزوم نظارت بر نحوه تخصیص ارز و چگونگی مصرف آن گفت که برخی افراد در سایه نبود نظارت میلیاردها میلیارد ثروت به دست آوردهاند و در کنار آن در کشور شاهد کوخ نشینی تهیدستان هستیم.
رئیس قوه قضائیه از «تسهیلات بانکی» همبه عنوان یکی دیگر از بسترهای فسادزا یاد کرد و گفت: تعداد افرادی که بالای هزار میلیارد تومان معوقه بانکی دارند و برای آنها پروندههایی نیز تشکیل شده محدود است، اما همین تعداد نیز موجب اخلال در نظام بانکی شدند. او ادامه داد: برخی افراد برای سرمایهگذاری در حوزه دامداری و کشاورزی یا راهاندازی کارخانهها و وارد کردن مواد اولیه از بانکها تسهیلات گرفتهاند، اما با این پولها زمین خریدند که حالا این زمینها ۱۰ برابر قیمت پیدا کرده و حتی اگر سود بانکی را بیش از نرخ مصوب بانک مرکزی بپردازند باز هم سود میکنند.
رئیس دستگاه قضا در پایان با تأکید بر اینکه رئیس جمهوری بارها اعلام کرده بسترهای فساد را دقیقاً میشناسد و به دنبال برطرف کردن آنهاست، تأکید کرد باید نحوه محاسبات مالیاتی نیز با کمک مجلس و دولت اصلاح شود و تا این اصلاحات صورت نگیرد مبارزه با فساد اثربخش نخواهد بود.
زندان زنان، توسط خود زنان اداره شود
اعضای فراکسیون زنان مجلس عصر یکشنبه به منظور تبادل نظر وهماندیشی درباره مهمترین مسائل زنان و خانواده و راهکارهای حل مشکلات این حوزه و بهبود خدماترسانی قضایی به زنان با حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای دیدار و گفتوگو کردند.
رئیس قوه قضائیه در این دیدار از زن و مرد بهعنوان دو بال برای رسیدن به حیات طیبه و رمز تداوم حیات و بقای بشر یاد کرد و گفت: برای رسیدن به تعالی و کمال انسانی باید منزلت زن و مرد گرامی داشته شود. محسنی اژهای توجه به مسائل زندانیان زن و خصوصاً مادران زندانی و توجه به اولویت اصلاح و تربیت آنها را مهم دانست و افزود: بسیاری از مسائل حقوقی زنان نیز با روشهایی، چون میانجیگری و صلح و سازش و حل اختلافات با استفاده از ظرفیتهای مردمی قابل حل و فصل است. وی همچنین بر اولویت فراهمسازی زمینه ارائه خدمات به زنان توسط زنان تأکید کرد و گفت: اگر زندان زنان به گونهای مستقل شود که همه امور آن توسط زنان اداره شود و از ظرفیت زنان در فرایند دادرسی نیز استفاده کنیم مسائل قضایی مربوط به زنان آسانتر و با آرامش بیشتری انجام میشود. رئیس قوه قضائیه همچنین از اعضای فراکسیون نمایندگان مجلس خواست که در هماندیشی و ارتباط بیشتر با معاونتهای حقوقی و اجتماعی قوه قضائیه راهکارهای خود را برای بازنگری و اصلاح قوانین مربوط به حوزه زنان و خانواده از جمله رفع مشکلات مربوط به مهریه، نفقه و حضانت و ولایت ارائه دهند.
سایر اخبار این روزنامه
شهادت حضرت امام حسن مجتبی(ع) تسلیت باد
پیام تسلیت رهبرمعظم انقلاب در پی درگذشت حجتالاسلام سیداحمد زرگر
برای دام، وام گرفتند اما زمین خریدند
اقیانوسها زیر عرشه شناورهای ایرانی
دولت از نقد منصفانه و سازنده استقبال میکند
تصویب بسته حمایتی اصحاب فرهنگ و هنر
ابلاغ ۷ مصوبه مهم بر زمینمانده شورای عالی انقلاب فرهنگی
آمادگی ایران برای مشارکت در روند بازسازی عراق
زمین برای بلعیدن تاریخ ۴۰۰ ساله صفوی دهان باز کرده است
اعلام قوانین تحصیلی زنان درافغانستان
بابا آمد بچهها نبودند
نقش شگفت انگیز مشارکتهای مردمی در ترویج کتابخوانی
شبهای واکسیناسیون
آیت الله رئیسی : دولت از نقد منصفانه و سازنده استقبال میکند