«اسلامی» تعهد داد قانون اقدام راهبردی را اجرا می‌کند

رئیس سازمان انرژی اتمی کشور به نمایندگان تعهد داد که قانون اقدام راهبردی را اجرا خواهد کرد.
به گزارش ایسنا، وحید جلال‌زاده، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در حاشیه نشست دیروز این کمیسیون با اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی، در جمع خبرنگاران بیان کرد: پایه بحث‌های مجلس، قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها است، نمایندگان قانونی جامع را تصویب کرده‌اند و فعالیت‌ها را متناسب با این قانون مورد نظارت قرار می‌دهند، مقام معظم رهبری این قانون را خوب توصیف کردند، در کمیته تطبیقی که در شورای عالی امنیت ملی تشکیل شد یکی از ملاک‌های بحث در پلتفرم جدید مذاکرات برجامی، قانون اقدام راهبردی مجلس است. هرگونه مذاکره و توافق با آژانس بین المللی انرژی اتمی قطعاً باید معطوف به قانون راهبردی مجلس باشد و رئیس سازمان انرژی اتمی کشور به نمایندگان تعهد داد که این قانون را اجرا خواهد کرد و بخش فنی و سیاسی قانون را با تکنیک و تاکتیک‌هایی که در مذاکرات به عمل می‌آید، دنبال می‌کند. جلال‌زاده اظهارداشت: آنچه مورد دغدغه همکاران بنده در مجلس و کمیسیون است این بود که باید قانون اقدام راهبردی اجرا شود و تخطی از این قانون را نمی‌پذیریم، هرچند که نظام با سعه صدر و توانایی‌ای که دارد می‌تواند مشکلات را حل کند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان کرد: در این نشست کمیسیون، محمد اسلامی علاوه بر بیان جزئیات مذاکرات با گروسی، بحث توسعه صنعتی را مطرح کرد که مورد استقبال نمایندگان قرار گرفت و مجلس این امر را حمایت خواهد کرد، نمایندگان سؤالاتی را در خصوص امضای بیانیه با گروسی و سفر به وین داشتند که اسلامی به سؤالات در کمیسیون پاسخ‌های مناسبی ارائه شد.
دوربین‌های برجامی فعال نیستند


محمد اسلامی هم در حاشیه این نشست با حضور در جمع خبرنگاران بیان کرد: گزارشی از سفر گروسی تقدیم نمایندگان کمیسیون کردیم، نکته مهم این است که برنامه هسته‌ای ایران که صلح آمیز بوده باید کاملاً شفاف و مطابق موازین قانون و با تأکید بر قانون اقدام راهبردی پیش برود و اجازه ندهیم در دنیا متهم به پنهان‌کاری شویم، دشمنان قسم خورده ایران مخالف پیشرفت کشور هستند و این امر را برنمی‌تابند، غربی‌ها طبق قرارداد هسته‌ای مکلف بودند به ایران کمک کنند، اما این تعهد اجرایی نشد، آنچه ایران در زمینه هسته‌ای به‌دست آورده بر اساس تحقیق و توسعه داخلی بوده است و کسی نمی‌تواند این امر را متوقف کند.
رئیس سازمان انرژی اتمی کشور تأکید کرد: از جمله هدف‌گذاری‌های مهمی که با تدابیر مقام معظم و هدایت‌های رئیس‌جمهوری در دستور کار قرار دارد این است که در برنامه فوری سقف برق نیروگاه‌های هسته‌ای به ۸ هزار مگاوات برسانیم با این کار مردم آثار برنامه هسته‌ای را مشاهده می‌کنند، این امر باید در حوزه سلامت، محیط زیست و کشاورزی نیز تحقق یابد. برای آژانس بین المللی انرژی اتمی مهم است که طبق قوانین و موازین حرکت کنیم، مجلس شورای اسلامی بر اجرای قانون اقدام راهبردی تأکید دارد، از این رو فضایی را که در مذاکرات انجام شده و ملاقات‌های آینده وجود داشته و خواهد داشت، برای کمیسیون تشریح کردیم. عمده‌ترین دغدغه نمایندگان این بود که سازمان انرژی اتمی بر پیشبرد برنامه‌ها مصمم باشد و با جریان‌های سیاسی که معاندان به راه انداخته‌اند و از ظرفیت سازمان‌های بین‌المللی استفاده می‌کنند تحقق برنامه‌های ایران به تأخیر نیفتد، همچنین باید شرایط را به گونه‌ای فراهم کنیم تا مجلس اطمینان حاصل کند که قانون در حال اجرا است و پیشبرد برنامه‌های هسته‌ای متأثر از مزاحمت‌های دیگران متوقف نخواهد شد.
اسلامی درباره دوربین‌های ناظر بر فعالیت هسته‌ای ایران توضیح داد: طبق مقررات آژانس هسته‌ای و پادمان، دوربین‌های آژانس در سایت‌های هسته‌ای وجود دارد و این تداوم دانش و آگاهی از فرایند‌های هسته‌ای در کل جهان انجام می‌شود، افزون بر تعهداتی که طبق پادمان بر عهده ایران است و باید شفاف‌سازی را انجام دهد، تعدادی دوربین متأثر از برجام نصب شده بود، اما طرف‌های مقابل به تعهدات خود عمل نکردند از این رو دیگر ضرورت نداشت آن دوربین‌ها وجود داشته باشد. در جریان عملیات‌های اخیر تروریستی تعدادی از این دوربین‌ها آسیب دیده بود و این مسئله منجر به دو گزارش فوق العاده سختگیرانه و مخرب شده بود، برای اینکه رفع ابهام و شفاف‌سازی کنیم ملاقات با مدیرکل انجام شد و مطمئن هستیم با دستاوردی که از این جلسه داشتیم اولاً ابهاماتی در زمینه برنامه هسته‌ای صلح آمیز برای آژانس به وجود ندارد و ثانیاً تعهدات برجامی را که طبق قانون مجلس نباید ادامه پیدا کند ادامه نخواهیم داد. رئیس سازمان انرژی اتمی کشور درباره سفر به وین گفت: هفته آینده اجلاس عمومی سازمان انرژی اتمی برگزار می‌شود و ما در آن شرکت می‌کنیم.