روزنامه کيهان
1400/06/29
پیوستن به شانگهای از دستاوردهای برجام بود!
سرویس سیاسی ـ
روزنامه دنیای اقتصاد دیروز در سرمقاله خود نوشت: «در خلال بیست و یکمین نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای که به میزبانی شهر دوشنبه، پایتخت تاجیکستان برگزار شد، پس از
۱۴ سال کشورهای عضو با تبدیل وضعیت ناظر ایران به عضویت دائم موافقت کردند. ایران از سال ۲۰۰۶ به عنوان عضو ناظر در این سازمان پذیرفته شده بود و پیش از این چند مرحله تلاش برای عضویت دائم در این سازمان بدون نتیجه مانده بود. نخستین تلاشهای ایران در دوره دولتهای نهم و دهم به دلیل اعمال تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد ناکام ماند. بر اساس آییننامه عضویت در شانگهای، کشوری که تحت تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار گرفته باشد، نمیتواند عضوی از این سازمان شود. با اینحال پس از توافق هستهای (برجام) که بهموجب صدور قطعنامه ۲۲۳۱ تمام تحریمهای شورای امنیت علیه جمهوری اسلامی ایران معلق شد، این مانع حقوقی به طور کامل برطرف شد.»
جای این پرسش است که برجام تیر 94 منعقد شده، چرا عضویت ایران در شانگهای در دولت روحانی انجام نشده و 6 سال به تعویق افتاده است؟ وزیر خارجه وقت هم از برجام و تحریمهای پس از آن بینصیب نماند. این خسارت محض میخواست ایران را به شانگهای ببرد؟
ما اصلاحطلبان
ترویجکننده جهالت و فرقهگرایی سیاسی
روزنامه اصلاحطلب شرق در سرمقاله شماره دیروز خود نوشت: «دروغ دو سویه دارد؛ دروغگو و دروغپذیر. درباره دروغگویی و رواج آن بسیار سخن گفته شده است، اما درباره علل دروغپذیری بسیار کمتر.»
در ادامه این نوشتار میخوانیم: «چرا ما برخی از اخبار دروغ را میپذیریم و بلکه با جان و دل آن را باور میکنیم؟ چه نیازی به پذیرش خبر دروغ در میان دروغپذیران وجود دارد؟ این نیاز چیست و با پذیرش دروغ چه چیزی در درون ما ارضا میشود؟ سخن اصلی این مقاله این است که یکی از مهمترین دلایل دروغپذیری، تحقیرشدگی است؛ تحقیری که با سرکوب فکر و اندیشه افراد پدید آمده است.»
سرمقاله شرق افزود: «جهالت» و «تجددگرایی سطحی» از عوامل و مؤلفههای دروغپذیری و «فرقهگرایی سیاسی» از پیامدهای آن است. سیاهیلشکر جناحها و گروههای سیاسی در فضای مجازی، باید از منظر تحقیر یا کینه نگریسته شوند. برخی از سردمداران گروههای سیاسی، طرفداران خویش را ابتدا با تحقیر به کمند میاندازند و سپس با انتشار کتابهای دروغ، ساختههای تاریخی غلط، فیلمهای غیرمستند و تحلیلها و تفسیرهای متوهمانه آنان را «سامانِ میلیشیایی» میدهند.»
در این باره لازم به ذکر است، یکی از بزرگترین دروغهایی که رسانههای اصلاحطلب به صورت هماهنگ به آن پرداختند موضوع برجام و تبعات آن بود. به گونهای که نخستین روز اجرای برجام چنین تیترهایی روی این رسانهها نقش بست: «صبح بدون تحریم»، «تحریمها هم رفت»، «فروپاشی تحریم»، «اینک بدون تحریم» و... شاید تصور شود که تحلیل این رسانهها چنین بوده اما باید گفت متاسفانه مهدی رحمانیان، مدیرمسئول همین روزنامه شرق در مصاحبهای در این باره به صراحت گفت: «من مبالغه [در مورد برجام] را قبول دارم. این مبالغهها باید میشد به این خاطر که فضا خیلی فضای تنگ و ترشی بود، دولت باید در حقیقت این موضوع را قدری بزک میکرد که بتواند حرفش را به کرسی بنشاند.»
این یعنی روزنامههای اصلاحطلب وظیفه اجرای این بزک کردن را به عهده داشتند. به عبارتی بزک کردن یعنی انحراف اذهان از واقعیت یک امر، این کار شبیه همان کاری است که دروغ انجام میدهد.
از موارد دیگر دروغگویی رسانههای اصلاحطلب، میتوان به انتخابات ریاست جمهوری سال 1396 اشاره کرد که این رسانهها به صورت هماهنگ و به منظور پیروز شدن حسن روحانی به ترور شخصیت سید ابراهیم رئیسی پرداختند و مواردی مانند اینکه اگر رئیسی رئیسجمهور شود دلار 5 هزار تومان میشود را مطرح کردند.
این گفته بخش مستتری نیز دارد و آن این است که اگر روحانی رئیسجمهور شود نمیگذارد دلار به 5 هزار تومان برسد... و مابقی ماجرا را همه جامعه با تمام وجود خود حس کردهاند.
پيوستن به شانگهای
موضع ايران در برابر غرب را تقويت میكند
روزنامه آرمان دیروز در مطلبی نوشت: «عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای اگرچه دیرهنگام ولی امری است که صورت پذیرفته است... پیوستن به شانگهای موضع ایران در برابر غرب را تقویت میکند.»
این روزنامه اصلاحطلب در مطلب دیگری نوشت: «ورود به یک سازمان منطقهای آنهم در سطح شانگهای به خودی خود اقدام مثبتی است و برای همین ایران سالها تقاضا میکرد که به عنوان یک عضو دائم پذیرفته شود.»
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، روز جمعه در گفتوگویی درباره پذیرش عضویت دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان شانگهای گفت: «این رخداد مهمترین شروع فرآیند عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای است که ابعاد مختلف سیاسی، امنیتی، تجاری، اقتصادی و فرهنگی و گمرکی و زمینههای متعدد دیگری را شامل میشود.»
امیرعبداللهیان همچنین در صفحه شخصی خود نوشت: «با کمال خرسندی سند عضویت دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای در شهر دوشنبه با حضور رئیسجمهور محترم کشورمان به تایید سران رسید. این عضویت راهبردی تاثیر مهمی بر روند همکاریهای همهجانبه ایران در راستای سیاست همسایگی و آسیا محور دارد.»
وزیر امور خارجه ادامه داد: «باید عضویت ایران در این سازمان را یک دستاورد خیلی مهم این اجلاس به شمار آورد و حتما مردم عزیزمان آثار آن را در برنامه اقتصادی دولت سیزدهم مشاهده و ملاحظه خواهند کرد.»
دروغگویی مدعیان اصلاحات
برای گره زدن مشکلات به FATF
روزنامه اینترنتی همدلی دیروز در مطلبی نوشت: «اگر چه ساختار فکری دولت جدید و حامیان آن در مجلس، همواره با تصویب لوایح FATF، در مخالفت بوده است و پذیرش این لوایح در شرایط تحریمی موجود را، برابر با ایجاد مشکل در دور زدن تحریمها دانسته و تنها برداشته شدن ابتدایی تحریمها را عامل احتمالی برای تصویب لوایح پالرمو و CFT دانستهاند، اما به هر روی نباید از نظر دور داشت که بدون تصویب این لوایح، ارتباطهای ساده مالی با کشورهای دوست نیز غیرممکن خواهد بود.»
در ادامه این مطلب آمده است: «این روزها، تنها مجرای مبادلات اقتصادی فعلی کشور از طریق ایجاد شرکتها و صرافیهای پوششی شکل میگیرد که دولت و برخی نمایندگان مجلس با نادیده انگاشتن هزینههای بسیار بالای آن، به عنوان افتخاری بزرگ از آن یاد میکنند. این در حالی است که در کل دنیا، تنها ایران و کره شمالی به لوایح FATF، نپیوستهاند... نباید فراموش کرد که در ابعاد کلان، بدون مشخص شدن وضعیت برجام، پیوستن FATF و ادامه مذاکرات برای پیوستن به سازمان تجارت جهانی، امکان عقد قراردادهای تجاری واقعی با کشورهای دیگر وجود نخواهد داشت.»
اصلاحطلبان در حالی ادعا میکنند که تنها ایران و کره شمالی عضو FATF نیستند که با یک جستوجوی کوتاه اینترنتی مشخص میشود که شورای همکاری کشورهای عرب خلیجفارس و
37 کشور جهان در این کارگروه بینالمللی عضویت دارند.
ضمن اینکه اصلاحطلبان میگویند «FATF یعنی مقابله با پولشویی»؛ درحالیکه بر اساس گزارش خبرگزاریها بیش از ۹۰ درصد بانکهای بزرگ اروپایی و همچنین کشور کانادا بهطور سیستماتیک به پولشویی آلوده هستند و حتی کشور استونی، «بهشت پولشویی جهان» یا «پایتخت پولشویی جهان» لقب گرفته است اما این کشورها که عمدتاً عضو رسمی افایتیاف هستند، هیچگاه در لیست کشورهای پرخطر (لیست سیاه FATF) قرار نگرفتهاند! و کارگروه FATF که آمریکا و کشورهای مهم اروپایی مانند انگلیس، آلمان، فرانسه و کانادا از پایهگذاران آن بودهاند، هیچ نقشی در افشا و مقابله با پولشوییها ندارد!
برخلاف تصویرسازی وارونه مدعیان اصلاحات، اجرای دستورالعملهای FATF، 400 صرافی دور زننده تحریم را لو داد. بزکگران برجام و FATF بقیه مسیرهای دور زدن تحریم هم میخواهند لو دهند؟ افزون بر این، خرداد 96 اسناد خیانتآمیزی افشا شد که نشان میداد برخی بانکها در راستای عمل به توصیههای FATF، همکاری با برخی ارگانهای داخلی را که از سوی دشمنان ملت تحریم شدهاند، قطع کردهاند.
علیرغم اینکه دولت از سال 95 تاکنون 39 بند از 41 بند تعهداتی را که مخفیانه به FATF داده است، ـ دیکتههای FATF که دارای عواقب خسارتبار اقتصادی و امنیتی و سیاسی بود- اجرا کرده نه تنها در رویکرد FATF نسبت به ایران تغییر مثبتی رخ نداده بلکه محدودیتها بیشتر شد.
برخلاف ادعای غیرممکن بودن مبادلات مالی بدون الحاق به FATF، همکاری با FATF موجب خودتحریمی، افشای اطلاعات مالی، اعمال تحریمهای بیشتر و در نتیجه مضیقههای مالی گستردهتر شده است اما عدم همکاری با کارگروه ویژه اقدام مالی، با گشایش در تجارت خارجی و افزایش صادرات کشور همراه بوده است.
زنگنه، وزیر نفت گفته بود که هرچه نفت از کانالهای غیررسمی صادر کردیم، پولش را گرفتیم و فقط پول فروش نفت از کانالهای رسمی را دریافت نکردیم.
لازم به ذکر است، کارگروه ویژه اقدام مالی (FATF) اسفند 97 با انتشار گزارشی صراحتاً اعلام کرد که اجرای مؤثر تحریمهای مالی هدفمند و شناسایی مسیرهای ایران برای دور زدن تحریم را ذیل رسالت مقابله با اشاعه تسلیحات کشتار جمعی خود تعریف کرده و با جدیت تمام در پی اجرای آن است.
مارشال بیلینگزلی، دستیار بخش تامین مالی تروریسم وزارت خزانهداری آمریکا و رئیسسابقFATF، در جلسه استماع کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در پاسخ به سؤال نماینده کنگره آمریکا با این عنوان که ما چگونه باید فشارها بر حکومت و نهادهای مالی ایران را حفظ کنیم و اطمینان حاصل کنیم که آنها نتوانند شکافهایی برای دور زدن تحریم ایجاد کنند؟ گفته بود: باید مصرانه از آنها بخواهیم قوانین مقابله با تامین مالی تروریسم و پولشویی لوایح مرتبط با FATF را در ایران تصویب کنند!
خوان زاراته، معاون سابق مدیریت مبارزه با تروریسم و جرائم مالی در وزارت خزانهداری آمریکا نیز گفته بود: برای قراردادن ایران در تنگنا و سختتر کردن شرایط برای این کشور، به حضور کامل FATF نیاز است.
یادآور میشود، محمدرضا پورابراهیمی، رئیسکمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم گفته بود: «از شخص وزیر امور خارجه (محمد جواد ظریف) سؤال کردم و گفتم اگر جمهوری اسلامی ایران، همه تعهدات را بپذیرد آیا هیچ تضمینی وجود دارد که از لیست سیاه افایتیاف خارج شود یا اتفاق دیگری رقم میخورد. ظریف گفت، خیر هیچ تضمین و تعهدی وجود ندارد.»
سایر اخبار این روزنامه
مدعیان اصلاحات در شوک شانگهای یکی به نعل یکی به میخ!
خدمات متقابل ایران و اعضای شانگهای(یادداشت روز)
اخبار ویژه
ارتش آمریکا از غیرنظامی بودن 10 شهروند افغان باخبر بود!
آغاز انتشار صورتهای مالی شرکتهای دولتی
اندک اندک جمع مستان میرسند
آمریکا به روایت دولت فرانسه/دروغگو و غیرقابل اعتماد
کسب عنوان قهرمانی با مربی ایرانی/والیبال ایران بر بام آسیا ایستاد
خدمات قضایی باید با ارزانترین نرخ ممکن ارائه شود
دستاوردهای 30 روزه در دولت سیزدهم(نگاه)
محمد باقر ذوالقدر دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام شد
گنبد آهنین از ترس مقاومت فلسطین به حال آمادهباش درآمد
پیوستن به شانگهای از دستاوردهای برجام بود!