برخی واردات واکسن و پیوستن به شانگهای را موکول به پذیرش FATF کرده بودند

آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور دیروز دوشنبه در دیدار جمعی از فرزندان و خانواده شهدا گفت: سخن و پیام شهیدان همچون سخن قرآن و پیامبر اسلام(ص) در فضا طنین‌انداز است ولی فقط گوش‌هایی که برای شنیدن سخن حق آماده شده‌اند طنین سخن و پیام آنان را می‌شنوند.
وی با بیان اینکه مناسب‌ترین افراد برای تداوم راه شهدا، خانواده معظم شهیدان هستند، اظهار داشت: به طور طبیعی هرکس بهتر، شهیدان و مرام آنان را درک کرده باشد در تداوم راه و مسیر آنان اولویت دارد؛ همانگونه که مقام معظم رهبری، امام راحل را بهتر از همه شناختند و امروز بهتر از هر کسی راه امام(ره) را تبیین کرده و به پیش می‌برند و هرگز هم اجازه ندادند این خط نورانی برغم تلاش‌هایی که صورت گرفت، منحرف شود.
رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه دولت نیز تلاش خواهد کرد همین مسیر نورانی را ادامه دهد، خاطرنشان کرد: شما نمایندگان و خانواده شهدا حتماً عملکرد دولت را زیر نظر قرار دهید و هرجا دیدید که عملکرد یا اقدامی با راه و آرمان شهدا تطبیق ندارد، تذکر دهید.
آیت‌الله رئیسی ادامه داد: حتماً برای این منظور ساز و کاری برای ارتباط مستمر و منظم خانواده شهدا با دولت ایجاد خواهیم کرد تا از نظرات و یاری شبکه عظیم و اثرگذار یادگاران شهدا بهره‌مند شویم.


رئیس‌جمهور تصریح کرد: بنده سفارش می‌کنم و شما هم پیگیر باشید تا با وزیر کشور که از وزرای کلیدی دولت است، جلسه داشته باشید تا ساز و کاری برای بهره‌گیری شایسته از ظرفیت‌های موجود در خانواده‌های شهدا بویژه در زمینه مسایلی نظیر موضوع زن و خانواده ایجاد شود.
آیت‌الله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با‌اشاره به اظهارات مطرح شده از سوی میهمانان جلسه، گفت: در زمینه توسعه کشور هیچ محدودیتی برای استفاده از تجارب کشورهای مختلف نداریم، اما بی‌تردید برای انتخاب نسخه مناسب پیشرفت، دقت زیادی خواهیم داشت تا این نسخه تطبیق کامل با اقتضائات ایران اسلامی داشته باشد.
رئیس‌جمهور در ادامه با تأکید بر اینکه اگر بر توان داخلی تکیه کنیم، انجام خیلی از کارها ممکن خواهد شد، اظهار داشت: متأسفانه شاهد بودیم که بعضی‌ها واردات واکسن یا حتی پیوستن کشور به سازمان شانگهای را متوقف بر پذیرش FATF کرده بودند و حتی در جلسات رسمی نیز بر موضع خود پافشاری می‌کردند.
آیت‌الله رئیسی تصریح کرد: در فاصله کوتاه سپری شده از دولت سیزدهم اتفاق خاصی نیفتاده که باعث افزایش واردات واکسن و یا پذیرش عضویت کشورمان در سازمان شانگهای بشود، الا اینکه کشورهای همسایه و دوست ما دیدند که دیگر توجه ما صرفاً به غرب نیست و ارتباط با همسایگان و کشورهای منطقه اولویت سیاست خارجی ایران شده است.
مسائل مالی و معیشتی معلمان
یک بار برای همیشه باید حل شود
آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی همچنین دیروز دوشنبه در نخستین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش در دولت سیزدهم که در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید و بعد از نزدیک به ۱۰ سال به ریاست رئیس‌جمهور برگزار شده است، با تاکید بر اهمیت نقش و جایگاه آموزش و پرورش در جامعه و تربیت نسل آینده‌ساز کشور، اظهار داشت: آنچه برای حیات، تربیت و تعالی انسان ضروری است در مجموعه آموزش و پرورش نهادینه شده است.
رئیس ‌شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه این شورا سیاست اجرای قانون در حوزه تعلیم و تربیت را برعهده‌دارد، گفت: هر موضوعی که با آموزش و پرورش ارتباط دارد باید ابتدا در این شورا بررسی و کارشناسی شده و بعد برای تصمیم‌گیری به نهادهای بالادستی و تصمیم‌گیرنده ارجاع شود و دیگر هیچ امری مربوط به آموزش و پرورش بدون طرح در شورای عالی آموزش و پرورش در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح نخواهد شد.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه آموزش و پرورش می‌تواند توسعه پایدار و آینده کشور را تضمین کند، توجه ویژه دولت به این حوزه را مورد تاکید قرار داد و افزود: شکی نیست که محور آموزش و پرورش «معلم» است و باید شان، منزلت، مهارت و معیشت معلم در نظر گرفته شود.
آیت‌الله رئیسی، با ‌اشاره به اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان، گفت: در رابطه با رتبه‌بندی معلمان اصل بر افزایش کیفی و مهارتی این عزیزان است و موضوع مالی و معیشتی تنها یکی از مسائل مورد توجه است.
سند تحول بنیادین به جای سند 2030
رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت اجرای سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش و تفاوت بین استفاده از تجارب دیگران و سندنویسی و نسخه‌نویسی،‌ اشاره کرد و گفت: ما در موضوعات مهم و بنیادین از جمله تحول در آموزش و پرورش از همه تجربیات دنیا استفاده می‌کنیم و هیچ حد و مرزی در این زمینه نداریم اما سندنویسی خودمان را داریم و نباید دنبال اجرای سندی برویم که نقشی در تنظیم و تدوین آن نداشته‌ایم و متناسب با باورها و فرهنگ کشور ما تنظیم نشده است.
آیت‌الله رئیسی خاطرنشان کرد: شورای عالی آموزش و پرورش باید در مورد سند تحول بنیادین کمک و همراهی کند تا فاصله بین وضع فعلی و وضع مطلوب و مورد نظر را کاهش دهیم و برای ایجاد این تحول همه بخش‌ها و لایه‌های آموزش و پرورش باید حس تحول و تحول‌گرایی پیدا کند و مدارس ما تحول‌محور و تربیت‌محور باشد.
رئیس‌جمهور در ادامه با تاکید بر ضرورت اجرای عدالت آموزشی و فراهم کردن امکانات لازم برای همه دانش‌آموزان کشور در بهره‌مندی از خدمات آموزشی به ویژه آموزش مجازی از طریق شبکه شاد در دوران شیوع کرونا، اظهار داشت: اینکه همه دانش‌آموزان در سراسر کشور به آموزش دسترسی داشته باشند و دانش‌آموزی بخاطر محرومیت از امکانات و تجهیزات نوین آموزشی از تحصیل محروم نشود، وظیفه ما است.
آیت‌الله رئیسی همچنین تاکید کرد: جایگاه آموزش و پرورش در نظام برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی کشور باید تعریف شود و مسائل و مشکلات معیشتی معلمان را یک بار برای همیشه حل کنیم تا مسئله اصلی آموزش و پرورش ما مسئله مالی و معیشتی نباشد.
رئیس‌جمهور همچنین بر تقویت دانشگاه فرهنگیان به عنوان مرکز تربیت و آموزش معلمان نظام آموزشی کشور تاکید کرد و گفت: نیروی متخصص و متعهد مورد نیاز آموزش و پرورش برای تعلیم و تربیت آینده‌سازان کشور باید از طریق دانشگاه فرهنگیان تامین شود.
سایر اخبار این روزنامه