رئیس مجلس شورای اسلامی: کسری بودجه به معنای دست کردن در جیب مردم است

رئیس مجلس شورای اسلامی اولویت نخست مجلس را نظارت دانست و با تاکید بر لزوم نظارت آنلاین دیوان محاسبات بر چگونگی اجرای قانون بودجه کشور و ارائه گزارش‌های مدون درباره آن، گفت: باید صرفا در حد نیاز قانونگذاری کنیم که در این راستا دیوان محاسبات کشور رکن رکین نظارتی مجلس است.
به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی که در مراسم آیین رونمایی از گزارش تفریغ بودجه سال ۹۹ در دیوان محاسبات کشور حاضر شد، ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس و تشکر از ریاست، دادستان، مستشاران و اعضای ستاد مرکزی و استان های دیوان محاسبات کشور، گفت: اتفاقات خوبی در دیوان افتاده است البته هنوز در میانه راه قرار داریم؛ هرساله بعد از ارائه لایحه بودجه، گزارش تفریغ بودجه آن در دی ماه ارائه می شد اما در حال حاضر که اوایل مهرماه قرار داریم و دولت به تازگی کار تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۱ را آغاز کرده، گزارش تفریغ بودجه سال ۹۹ حاضر بوده و دو هفته دیگر در صحن علنی مجلس قرائت می شود.
ارائه گزارش دو ماهه از عملکرد بودجه توسط دیوان محاسبات، در تصمیم گیری ها کمک می کند
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به اینکه قرار است هر دو ماه یکبار گزارش اولیه از نظارت بر بودجه نیز ارائه شود، عنوان کرد: نظارت برخط بر بودجه کمک شایانی به تصمیم گیری ها می کند و امیدواریم تمام امور برخط شود که در راستای رویکرد هوشمندسازی به عنوان یکی از ۴ رویکرد مجلس انقلابی است.


واقعیت تلخ کسری بودجه به معنای دست در جیب مردم کردن است
وی تاکید کرد: زمانی که بودجه می نویسیم برای زندگی مردم در شهرها و روستاها و همچنین دولت تصمیم گیری می کنیم و همگی تحت تاثیر سیاست های پولی و مالی ما قرار می گیرند.
رئیس مجلس در همین زمینه افزود: واقعیت تلخ این است که وقتی کسری بودجه داریم در حقیقت این به‌معنای دست در جیب مردم کردن است، و در این شرایط در حالی حقوق ها را افزایش می دهیم که قدرت خرید مردم پایین آمده است.
قالیباف در ادامه اولویت اول مجلس را نظارت بیان کرد و گفت: با تورم قوانین مواجه هستیم لذا باید به نظارت بر اجرای قوانین توجه کرده و به سمت تنقیح برویم و صرفا در حد نیاز قانونگذاری داشته باشیم.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه فرصت‌های خوبی برای ریل گذاری و نظارت داریم، اظهار کرد: در این راستا دیوان محاسبات مهم ترین نقش نظارتی بر بودجه را دارد و کمیسیون اصل ۹۰ مجلس و سایر کمیسیون های تخصصی نیز نظارت جدی بر امور دارند همچنین حضور نمایندگان مجلس به عنوان عضو ناظر در مجامع و شوراهای استانی و کشوری، خود فرصت خوبی برای نظارت است.
دیوان محاسبات رکن رکین نظارت های مجلس است
وی در ادامه بازوی نظارتی دیگر مجلس را اقدامات هیات تطبیق قوانین براساس اصل ۱۳۸ قانون اساسی دانست و افزود: تذکر، سوال، استیضاح و تحقیق و تفحص از دیگر بازوهای نظارتی مجلس هستند که تمامی این ها زمانی اثرگذار خواهد بود که همه این ابزارها در هماهنگی با هم کار کنند و اگر پراکنده کاری شود اثری ندارد که در این راستا جلسات حوزه نظارتی را برقرار کرده ایم تا تحولی در حوزه نظارت ایجاد کنیم و دیوان محاسبات کشور و گزارش های آن نیز رکن رکین نظارت های مجلس است.
سایر اخبار این روزنامه
آیا جنجال‌ها برای نام‌گذاری روز ملی موسیقی پایان یافته است؟ طنابکشی بر سر روز ملی موسیقی پیمان مولوی بازارها از فرو ریختن می‌ترسند رئیس جمهوری ایران در مجمع عمومی سازمان ملل بر چه مسائلی تاکید کرد؟ بی‌اعتمادی به وعده های آمریکا در دوران جدید دبیر کمیته علمی کشوری کرونا اعلام کرد گمانه‌زنی‌ها از پیک ششم کرونا در آبان‌ماه رئیس مجلس شورای اسلامی: کسری بودجه به معنای دست کردن در جیب مردم است «ابتکار» ابعاد مختلف اقدام وزارت اقتصاد در انتشار صورت‌های مالی شرکت‌ها را بررسی کرد نشانه‌های مثبت شفافیت شروط ایران برای آمریکا و اروپا مشخص شد خط و نشان برجامی در نیویورک دستور رئیسی درباره حقوق معلمان و بازگشایی مدارس فعلا مدارس مجازی یا ترکیبی از حضوری و مجازی است رئیس قوه قضائیه: کسانی به نام دفاع از حقوق زن بیشترین ضربه را به زنان می‌زنند توضیح معاون سازمان ثبت راجع به بخشنامه اخیرش درباره برگ سبز خودرو آیت الله جنتی: زمینه برپایی راهپیمایی اربعین فراهم شود مصوبه واردات خودرو به مجلس برگشت خورد دفاع مقدس و نقش بی‌بدیل مردم ایلام در جنگ جانسون خشم پاریس را بر سر فسخ قرارداد زیردریایی به سخره گرفت