روزنامه جوان
1400/07/07
اجتماع بزرگ اربعین فراتر از مرزهای سیاسی، فرهنگی و حتی عقیدتی
به نقل از آقای نجفی قوچانی که شهید مطهری ایشان را اهل مکاشفه و معنا میدانست، آمده است که با وجود کسالت و مریضی با پای پیاده عازم زیارت امام حسین (ع) شدم که در راه طولانی سفر تشدید و با این حال به حرم امام حسین (ع) مشرف گردیدم. با چنین حالی در صحن حرم حضرت اباعبدالله در خواب و بیداری دیدم که از حرم حسین (ع) مرتب ندای «هل من ناصر ینصرنی» بلند میشود و از حرم حضرت ابوالفضلالعباس (ع) در پاسخ فریاد «لبیک یا حسین (ع)» شنیده میشود.مکاشفه این عارف بزرگ، معطوف به یک حقیقت تاریخی و روشن است که حضرت زینب کبری در پاسخ به کنایه احمقانه یزید، پس از فاجعه کربلا و شهادت امام حسین (ع) و یارانش و اسارت خاندان شریف آن حضرت، آن را اینگونه بیان فرمود: «فَکِد کَیْدک وَاسْعَ سَعْیک و ناصِبْ جُهْدَک فوالله لا تمحُو ذکرنا و لا تُمیتُ وَحْیَنا»، یعنی هرچه میتوانی نقشه بکش و تلاش کن و بکوش، به خدا سوگند یاد ما محو شدنی نیست و وحی ما را هم نمیتوانی از میان برداری». آری جنایت بنیامیه در کربلا و بریدن سر امام حسین (ع)، منتهی به بریدن سر حقیقت حریت، کرامت و شرافت حسینی نشد، بلکه الگویی از استقامت و ایستادگی در برابر ظلم و اسارت را برای کل جهان بشریت به ودیعه گذاشت که میتواند الهامبخش تمام آزادی خواهان و عزتجویان در طول تاریخ پس از کربلا باشد.
از این رو ستمگران عباسی هم وجود قبر مطهر امام حسین (ع) را برای حیات ننگین و ظالمانه خویش خطرناک یافته و سعی در تخریب و محو آن داشتند، اما غافل از اینکه امام حسین (ع) با قیام خویش دربرابر ظلم و ستم، تبدیل به مکتبی الهامبخش برای تمام تاریخ و جهان بشریت گردیده و جریانی پویا و پایدار از انقلابیگری، عزت و ایستادگی در مسیر مبارزه با ظلم و ستم پدید آورده است. البته این مکتب همان مقدار که برای آزادگان و ستمدیدگان قداست داشته و الهامبخش است برای مستکبران و ظالمان کابوس بوده و تهدید به حساب میآید.
از اینرو اگر روزگاری، ستمگران و دیکتاتورهای اموی و عباسی سعی در تخریب آثار قیام حسینی داشتند، امروزه جهان استکبار و امپراتوری رسانهای سعی در بایکوت خبری این مکتب و دلدادگان آن دارند، به گونهای که اینروزها رخداد بسیار مهم مرتبط با یک اجتماع بزرگ و جهانی به مناسبت اربعین حسینی با سانسور رسانهای دستگاهها و بوقهای تبلیغاتی غرب و متحدان و پیروان آن مواجه بوده و البته از انعکاس برخی خبرهای منفی مرتبط با آن، دریغ نورزیده بلکه با سخاوت تمام به برجستهسازی و بزرگنمایی آن هم میپردازند.
حال آنکه با وجود شرایط کرونایی و محدودیتهای مرتبط با آن، امسال نیز این کنگره بزرگ جهانی با حضور بیش از ۱۴ میلیون زائر حسینی برگزار گردید و اگر این محدودیتها نبود، قطعاً آمار شرکتکنندگان در این مراسم معنوی خیلی بیش از این رقم میشد.
پیادهروی اربعین، گرچه قویترین و گویاترین نماد همبستگی میان شیعیان جهان محسوب میشود، اما واقعیت این است که با حضور گروههایی از اهل سنت، مسیحیان، ایزدیها و پیروان سایر ادیان و مذاهب، میتوان آن را بزرگترین گردهمایی سالانه آزادیخواهان و عزتجویان جهان نامید که فراتر از مرزهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و حتی عقیدتی، امام حسین (ع) را نماد آزادگی و شفقت یافته و به راه او در مسیر مبارزه با ظلم و ستم اقتدا کردهاند.
عواملی که شکلگیری، تداوم و توسعه این اجتماع بزرگ را موجب شده عبارتند از: ۱- وجه اشتراک قیام امام حسین (ع) و تراژدی شهادت مظلومانه او و اسارت خاندان پاک او با اصول و ارزشهای تمامی ادیان الهی و فطرتهای پاک انسانی که در رأس آن آزادگی، کرامت، شرافت و عزت قرار داشته و لذا نافی ضدارزش هایی، چون ستم، ذلت و بردگی نیز هستند.
۲- بازتاب قیام امام حسین (ع) به عنوان الگویی تابناک و نورانی برای آزادگی و ایستادگی در برابر ظلم و ستم و نفی هرگونه ذلت و خواری که میتواند برای تمامی انسانهای آزاده و عزتجو الهامبخش بوده و مسیر حفظ عزت، کرامت و آزادگی را مشخص نماید.
۳- تلاش دلدادگان و مشتاقان مکتب امام حسین (ع) برای معرفی این مکتب که از بازماندگان قیام کربلا و در رأس آنان حضرت زینب کبری (س) و ائمه اطهار تا علمای دینی و درخشش اقدامات عملی شاگردان بزرگ این مکتب همچون شهید سلیمانی و سایر شهیدان راه مبارزه با ظلم و ستم با پرچم عاشورایی، در این مسیر توانستهاند مزیتهای این مکتب برای مبارزه و ایستادگی دربرابر ظلم و شقاوت را به رخ کشیده و معرفی نمایند.
همین ماهیت برانگیزاننده و الهامبخش قیام حسینی و پیادهروی در مسیر این قیام در اربعین شهادت امام حسین (ع) است که موجب کینهتوزی ستمکارانی، چون صدام و تروریستهای تکفیری داعش علیه مراسم اربعین و یا بایکوت خبری آن توسط دستگاه تبلیغی و امپراتوری رسانهای نظام استکبار بوده، اما غافل از اینکه، تا ستم و استکبار به عنوان چالش جامعه بشری باشد، مکتب حسینی هم الگویی پویا و دائمی برای مبارزه و ایستادگی در برابر ستم و استکبار خواهد بود. عصبانیت آنان از این اجتماع بزرگ جهانی به کارکرد هایی، چون تمرین شکیبایی، صبر و استقامت در کنار ایثار، شفقت، مهربانی و وفاداری به حفظ عزت، شرافت و کرامتی است که جملگی برای حیات ننگین استکبار و یا جریانات متکی بر دیکتاتوری و ستم، خطرساز و بحرانآفرین به حساب میآیند. اما این بغض و عصبانیت وقتی از سوی جبهه استکبار و ستم اعلام و اعمال میشود، تازه تصمیم و اراده آزادگان و عزتجویان را برای تأسی به مکتب حریت، آزادگی و مبارزه با ستم تقویت و اصرار به حضور در اجتماع اربعینی را تشدید مینماید.
سایر اخبار این روزنامه
تورمتراشی دولتی ممنوع
ادعای شرکت امریکایی درباره محکومیت ایران در پرونده کرسنت
رفع مشکلات مناطق محروم بوشهر با خدمات ۱۱۰۰ گروه جهادی
اسلامی: دوربین نصب کنیم که عملیات تروریستی را تکرار کنند!
تهران به باکو: هر اقدامی لازم باشد برای امنیتمان انجام میدهیم
غول چینی از قوطی بیرون میآید
غفلت از سرمایهای که روح پهلوانی را در ورزش میدمد
صرفهجویی هزار میلیاردی با ساخت رآکتورهای ایرانی
خودمان تلاش نکنیم، تاریخ علم ما را با انبوهی از تحریف مینویسند!
اجتماع بزرگ اربعین فراتر از مرزهای سیاسی، فرهنگی و حتی عقیدتی
مسلح شدن مجرمان در ناآرامیهای کشورهای همسایه
کلینیکی برای تولید فیلمنامههای دفاع مقدس