شاگردان بنا تاریخ‌ساز شدند

جهانی اسلو برای فرنگی هم مانند آزاد با تاریخ‌سازی همراه بود، همان‌طور که کشتی آزاد با سه طلا، سه نقره و یک برنز روی سکوی جهان قرار گرفت، شاگردان محمد بنا هم شاهکار کشتی ایران را تکمیل کردند و با چهار طلا و دو برنز روی سکوی نایب قهرمانی جهان قرار گرفتند و شادی را به خانه تک تک ایرانی‌ها بردند. برای ایران محمدهادی ساروی، علی اکبر یوسفی، میثم دلخانی و محمدرضا گرایی طلا گرفتند و پژمان پشتام و محمد علی گرایی هم به مدال برنز رسیدند.
محمد هادی ساروی، برنز المپیک طلای جهانی شد
محمد هادی ساروی برنز المپیک توکیو را در جهانی اسلو به خوش رنگ‌ترین مدال، یعنی طلا تبدیل کرد تا در فاصله کمتر از دو ماه با ارزش‌ترین مدال‌های دوران کشتی‌اش را صید کند، یک برنز المپیک به اضافه یک طلای جهانی، تا سال ۱۴۰۰ تبدیل به یکی از به یادماندنی‌ترین سال‌ها برای او بشود. ملی پوش آملی وزن ۹۷ کیلو پس از استراحت در دور نخست، با غلبه بر آرتور سارگسیان قهرمان زیر ۲۳ سال اروپا از روسیه، گئورگی ملیا از گرجستان و کاخلاشویلی دارنده مدال نقره اروپا از ایتالیا راهی فینال شد و در مبارزه نهایی هم الکس زوکه از مجارستان را مغلوب کرد تا طلای جهان برایش ضرب شود.
علی اکبر یوسفی، غول تاریخ ساز


علی اکبر یوسفی یکی از غیرمنتظره‌ترین و البته درخشان‌ترین مدال‌های فرنگی ایران در جهانی نروژ را گرفت، یک طلای ناب از کشتی‌گیر سنگین وزن بابلی که یک مدال تاریخی هم بود. دارنده طلای نوجوانان جهان، نقره جوانان و طلای امید‌های جهان، همان طور که محمد بنا وعده داده بود پدیده آینده کشتی ایران بود، کشتی‌گیری که ابتدا در فهرست اعزامی به نروژ نبود، اما مثبت شدن کرونای امین میرزازاده نماینده سنگین وزن ایران در المپیک، باعث شد تا یوسفی ۲۵ ساله در لیست اعزامی به جهانی ۲۰۲۱ قرار بگیرد و یک طلای تاریخی بگیرد. ملی پوش ۱۳۰ کیلوی فرنگی پس از شکست داوید اوواسپیان از ارمنستان، اسکار مارویک، یاسمانی آکوستا فرناندز دارنده مدال برنز جهان از شیلی، در فینال هم زورابی گدخوری دارنده مدال برنز اروپا از روسیه را از پیش رو برداشت و صاحب مدال طلا شد، کشتی‌گیری که با کسب اولین طلای جهانی فرنگی ایران در سنگین وزن، نامش در تاریخ ثبت شد.
محمدرضا گرایی، طلای جهانی پس از طلای المپیک
پس از طلای المپیک، همه نگاه‌ها در جهانی نروژ به محمدرضا گرایی برای کسب خوشرنگ‌ترین مدال بود؛ ملی پوش شیرازی فرنگی که ستاره این رشته در توکیو بود. گرایی دو ماه پس از المپیک در جهانی هم همان کشتی گیر فن بلد و آماده بود، اگر چه در کشتی اولش برابر ژاپن و رقیب گرجی اش در نیمه نهایی، نفس‌ها را در سینه برای پیروزی حبس کرد، اما کشتی‌های دیدنی را به نمایش گذاشت، به خصوص مقابل نماینده آذربایجان که با سالتو‌های پیاپی همراه بود تا اتحادیه جهانی به او لقب عقاب بدهد. ملی‌پوش وزن ۶۷ کیلوی فرنگی پس از استراحت در دور اول، تسوچیکا شیمویامادا قهرمان آسیا از ژاپن، حسرت جعفراف از آذربایجان و راماز زوئیدزه دارنده مدال نقره زیر ۲۳ سال جهان از گرجستان را شکست داد و در فینال هم عبداله یف دارنده مدال نقره اروپا از روسیه مقتدرانه برد و طلای المپیک را این بار در مسابقات جهانی تکرار کرد و طلای جهان را هم به کارنامه اش اضافه کرد.
میثم دلخانی، از پنجمی نورسلطان تا طلای اسلو
میثم دلخانی ناکامی نورسلطان را در اسلو جبران کرد، فرنگی کار شیرازی کشورمان که طلای ۲۰۱۹ امید‌های جهان و برنز ۲۰۱۶ نوجوانان جهان را در کارنامه دارد، در جهانی ۲۰۲۱ با سالتو بارانداز‌های دیدنی اش، طلا گرفت تا سومین شیرازی مدال آور برای ایران در اسلو باشد. وی که در جهانی ۲۰۱۹ نورسلطان به عنوانی بهتر از پنجمی نرسیده بود، در اسلو، اما نمایشی متفاوت داشت. ملی پوش وزن ۶۳ کیلوی فرنگی، پس از استراحت در دور نخست، دنیز منیکسه از آلمان، لنور تمیروف دارنده مدال برنز جهان از اوکراین، طالح ممدوف دارنده مدال نقره اروپا از آذربایجان را برد و به فینال رسید. دلخانی در فینال هم لری آبولادزه دارنده مدال برنز اروپا از گرجستان را شکست داد تا سومین طلایی فرنگی در اسلو لقب بگیرد.
محمد علی گرایی، جبران المپیک در جهانی
اسلو بر خلاف توکیو برای محمدعلی گرایی خوش یمن بود، برادر بزرگ‌تر خانواده گرایی‌ها که یکی از شانس‌های مدال تیم بنا در المپیک بود، اما نتوانست مانند برادر کوچک ترش که یک طلای غیرقابل پیش‌بینی گرفت، با مدال به ایران برگردد. او حتی با شکست به شوهی یابیکوی ژاپنی به مدال برنز هم نرسید، اما در نروژ همه چیز فرق می‌کرد و روز روز کشتی گیر شیرازی بود، ملی پوش وزن ۷۷ کیلوگرم فرنگی که سومین مدال برنز جهانی اش را در اسلو به دست آورد، پس از ۲۰۱۷ پاریس، ۲۰۱۹ نورسلطان، در ۲۰۱۲ اسلو هم برادر بزرگ‌تر خانواده گرایی به مدال برنز رسید تا هت تریک کرده باشد. گرایی که در اسلو، آیک مناتساکانیان دارنده مدال برنز جهان از بلغارستان و گلا بولکوادزه قهرمان زیر ۲۳ سال جهان از گرجستان را برده بود، در نیمه نهایی به رومن ولاسوف قهرمان جهان و المپیک از روسیه باخت تا در ادامه با توجه به صعود ولاسوف به فینال به جدول بازنده‌ها برود. گرایی در شانس مجدد تمرلان شادوکایف از قزاقستان را برد و پس از آن در دیدار رده بندی تاماس لوای از مجارستان را با اجرای فنون زیبا مقهور کرد تا مدال برنز را به گردن بیندازد. مانند توکیو که فن زیبای سنجاب پروانه اش مقابل استارچویچ از کرواسی در شبکه‌های اجتماعی وایرال شد، در اسلو هم با سالتو بارانداز‌های بی نقص و زیبا حریفش را شکست داد تا لقب شاهین که اتحادیه جهانی کشتی در المپیک به او داده بود، بی دلیل نباشد.
پژمان پشتام؛ تصمیمی که مدال به همراه داشت
پس از آنکه چند سال پشت خط محمد علی گرایی در وزن ۷۷ کیلو ماند، ترجیح داد که به یک وزن بالاتر و به وزن ۸۲ کیلو بیاید، همان تصمیمی که کامران قاسم پور در کشتی آزاد گرفت و پس از ناکامی در رقابت با حسن یزدانی، تغییر وزن داد و نتیجه اش را در جهانی نروژ با یک طلا گرفت. پژمان پشتام ۲۸ ساله ملی پوش اهل شهر ری تهران و هم محله‌ای حمید سوریان هم مانند قاسمپور، او هم توانست با تغییر وزن به مدال برسد. قهرمان آسیا در سال ۲۰۲۱، در اولین تجربه جهانی اش در رده بزرگسالان برنزی شد تا نامش در بین مدال آوران قرار بگیرد.
پشتام با پیروزی مقابل سینگ هارپریت از هند، طارق عبدالسلام شبلی محمد از بلغارستان و رادیک کولی اف دارنده مدال نقره جهان از بلاروس به پای فینال رسید، اما در این مرحله به برهان آکبوداک باخت و به دیدار رده بندی رفت. پشتام برای کسب مدال برنز لازلو زابو دارنده مدال برنز جهان از مجارستان را مقتدرانه برد.