مدارک «برکت» روی میز سازمان جهانی بهداشت

 سرویس جامعه جوان آنلاین: واکسیناسیون کرونا در کشور با سرعت ادامه دارد و نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران هم روند سرعت واکسیناسیون علیه کرونا در کشورمان را خوب توصیف کرد. از نگاه وی در ایران با وجود تحریم‌ها، اکثر شاخص‌های بهداشتی و سلامت همانند سلامت نوزادان، مادران باردار، دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی و پوشش بیمه سلامت در شرایط مناسبی قرار دارند و سیستم سلامت ایران می‌تواند برای سایر کشور‌های منطقه به ویژه در حوزه بهداشت و به کارگیری نیرو‌های ارزشمندی مانند بهورزان، الگو باشد. خبر خوب دیگر اینکه به گفته رئیس سازمان غذا و دارو واکسن برکت کاندید اخذ تأییدیه سازمان جهانی بهداشت شده‌است. آمار‌های کرونایی هم روز گذشته برای دومین روز متوالی صعودی شد و ثبت ۲۷۶ مرگ در ۲۴ ساعت از توقف روند کاهشی و حتی افزایشی شدن حکایت داشت. حالا در صورت تداوم این روند افزایشی در روز‌های آینده باید نگران آغاز موج بعدی کرونا طبق پیش بینی‌ها باشیم. پس از آنکه دو روزی آمار‌های کرونایی به کمتر از ۲۰۰ نفر در روز رسید، طی دو روز گذشته دوباره آمار‌ها به بالای ۲۰۰ نفر رسید و رشد فوتی‌ها در آمار ۲۴ ساعته روز گذشته محسوس بود. بر این اساس طبق گزارش آماری وزارت بهداشت طی ۲۴ ساعت تا ۱۹ مهرماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۵۰۴ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۹۶۸ نفر از آن‌ها بستری شدند. مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۵ میلیون و ۷۱۶ هزار و ۳۹۴ نفر رسید.
در همین زمان، ۲۷۶ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۲۲ هزار و ۸۶۸ نفر رسید. تا کنون ۵ میلیون و ۲۳۴ هزار و ۱۰ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. ۵ هزار و ۲۱۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.
روند خوب واکسیناسیون در ایران
روند واکسیناسیون با سرعت ادامه دارد و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۶۵ میلیون و ۶۶۷ هزار و ۴۶۷ دوز رسید. طبق اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، تا کنون ۴۵ میلیون و ۷۴۸ هزار و ۷۲۴ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۱۹ میلیون و ۹۱۸ هزار و ۷۴۳ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند. دکتر جعفر حسین، نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران در حاشیه دیدار نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی در ایران با وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه خوشبختانه روند واکسیناسیون در ایران علیه کرونا سرعت خوبی دارد، افزود: «توصیه سازمان جهانی بهداشت برای محافظت بیشتر مردم در برابر این بیماری، تزریق هر دو دوز واکسن است؛ چون دریافت دوز اول به تنهایی، تأثیر زیادی برای محافظت از افراد ندارد و لازم است که هر دو دوز واکسن، در فاصله زمانی تعیین شده، تزریق شود.»


بنا به تأکید وی مراکز بهداشتی ایران تجربه مناسبی برای پاسخ به نیاز‌های جامعه دارند. در ایران با وجود تحریم ها، اکثر شاخص‌های بهداشتی و سلامت همانند سلامت نوزادان، مادران باردار، دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی و پوشش بیمه سلامت در شرایط مناسبی قرار دارند.
پوشش واکسیناسیون بیشتر، ویروس کرونا ضعیف‌تر
نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران با بیان اینکه واکسن، ویروس کرونا را نمی‌کشد، بلکه بدن را مقاوم می‌کند و اثرات مخرب در سلامت مردم، ایجاد نخواهد شد، افزود: «واکسن می‌تواند ایمنی جمعی در مقابل ویروس را به جامعه بدهد. هر قدر پوشش واکسیناسیون بیشتر شود، ویروس کرونا ضعیف‌تر می‌شود البته واکسیناسیون در مقابل کرونا شاید باعث حذف و ریشه کنی این بیماری نشود، اما از اثرات مخرب آن می‌کاهد.»
دکتر حسین با اشاره به مقاومت در برابر واکسیناسیون گفت: «در برخی کشورها، مقاومت‌هایی علیه واکسیناسیون وجود دارد و از ابتدای شیوع کرونا نیز اطلاعات نادرستی در مورد این بیماری در دنیا و پس از آن در مورد واکسن‌ها منتشر شد که این مسائل برای سلامت مردم مخرب است. اگر جمعیت ۵/۷ میلیارد نفری جهان تا حد قابل‌توجهی واکسن کرونا را تزریق نکنند، پاندمی پایان نمی‌یابد.»
به گفته نماینده سازمان جهانی بهداشت سیستم سلامت و وزارت بهداشت به تنهایی نمی‌تواند به موفقیت‌های قابل‌توجهی در واکسیناسیون و مصون‌سازی جامعه نسبت به کرونا اقدام کند و لازم است که سایر سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی و غیردولتی به ویژه سازمان‌های مردم‌نهاد و داوطلب نیز برای ترغیب و تسریع در واکسیناسیون علیه کرونا و رسیدن به ایمنی جمعی به میدان آیند.
برکت کاندیدای دریافت مجوز سازمان جهانی بهداشت
روند تأمین واکسن هم همچنان ادامه دارد. سید حیدر محمدی، مدیر کل دارو سازمان غذا و دارو با بیان اینکه واردات واکسن کرونا را ادامه می‌دهیم، می‌گوید: «تا این لحظه حدود ۱۰۰ میلیون واکسن تأمین کردیم که بخش اعظم و حدود ۹۰ درصدش مربوط به حوزه واردات و حدوداً ۱۰ میلیون از آن برای بازار تولید داخلی بوده‌است. مجموع واردات و تولید داخل تا مرز ۲۰۰ میلیون ادامه می‌یابد.»
محمدرضا شانه‌ساز، رئیس سازمان غذا و دارو هم درباره اقدام واکسن‌سازان ایرانی برای دریافت تأییدیه‌های جهانی گفت: «مقدمات کار واکسن برکت برای دریافت تأییدیه سازمان جهانی بهداشت انجام شده و مدارک را کامل کردند و برای اخذ مجوز از سازمان جهانی بهداشت کاندیدا شده‌اند.»
به گفته وی می‌توانیم بعد از مهر ماه و اوایل آبان ماه، نیازمان را از طریق تولیدکنندگان داخلی تأمین کنیم، بنابراین دوز بوستر و واکسن برای سایر گروه‌هایی که باید واکسن تزریق کنند، از محل تولیدکنندگان داخلی قابل دسترس خواهد‌بود.
حسن جلیلی، مدیر پروژه تولید واکسن ستاد اجرایی فرمان امام (ره) هم درباره انتشار مستندات علمی این واکسن گفت: «بیش از یک ماه است که مقاله علمی و مستندات واکسن برکت آماده شده و برای انتشار در ژورنال‌های علمی هم ارسال شده که در این خصوص به زودی خبر‌های خوبی هم برای مردم عزیز کشورمان خواهیم داشت، برای گرفتن مجوز سازمان جهانی بهداشت هم اقدام کرده‌ایم و در حال گذراندن مراحل مختلف این پروسه از قبیل جلسات مشترک با کارشناسان سازمان جهانی بهداشت و پاسخ به سؤالات آن‌ها و ارائه مستندات‌مان هستیم.»