پوست‌اندازی و خانه‌تکانی در قواره سیاسی کشور

پوست‌اندازی و خانه‌تکانی در قواره سیاسی کشور شرق: ایزدخواه نماینده مردم تهران با اشاره به ضرورت پوست‌اندازی و خانه‌تکانی در قواره سیاسی کشور در گام دوم انقلاب گفته است: عبور از عقب‌ماندگی‌های سیاسی یک پروسه اجتماعی زمان‌بر بوده که با شبکه‌سازی‌های همبسته و مستمر جوانان مستقل به فرجام می‌رسد. انتخابات مجلس یازدهم و ریاست‌جمهوری و کاهش مشارکت معنادار رأی‌دهندگان، اصولگرایان را بر آن داشته تا فضای سرد حاکم جامعه احساس نگرانی کنند و به دنبال رفع موانع در این مسیر بوده و نگاهی هم به گام دوم انقلاب 
داشته باشند.
گام دوم انقلاب به بیانیه مقام معظم رهبری در سال 1397 باز‌می‌گردد. بیانیه‌ای که به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب در تاریخ ۲۲ بهمن 1397 منتشر شد. در آن بر «استمرار راه انقلاب» در دستاوردهای 40 سال گذشته پرداخته شده است. رهبر انقلاب در این بیانیه با هدف «جهاد بزرگ برای ساختن ایران اسلامی» با توصیه‌هایی مردم و به‌ویژه جوانان را مورد خطاب قرار دادند و به توضیح و روشن‌کردن مسئله برداشتن «گام دوم» به‌سوی «آرمان‌های انقلاب اسلامی» در هفت فصل پرداختند.
استقبال از بیانیه گام دوم انقلاب


این بیانیه با واکنش‌های مثبت بسیاری همراه شد و بسیاری گفتند در صورت اجرائی‌شدن می‌تواند اثرات پربرکتی در کشور داشته باشد. رئیس‌جمهور وقت ایران، حسن روحانی ضمن ارسال نامه‌ای به مقام معظم رهبری، بیانیه گام دوم انقلاب را سبب پاک‌کردن القائات دشمنان از چهره انقلاب دانست و بر این نکته تأکید کرد که دولت به سرانجام رساندن اهداف ایشان را در اولویت کارهای خود قرار می‌دهد. رئیس‌جمهور ایران همچنین اظهار کرد که همگی بایستی نسبت به این بیانیه برای برداشتن گام دوم انقلاب دارای احساس مسئولیت باشند و به آن عمل نمایند. آیت‌الله مکارم‌شیرازی نیز در درس خارج فقه خود در هشت اسفند ۱۳۹۷ در مسجد اعظم قم در حمایت از بیانیه گام دوم انقلاب آن را بسیار دقیق و جامع دانست که برای ۴۰ سال آینده انقلاب، برنامه قوی و کاربردی دارد و با اجرای آن ایران می‌تواند در دنیا و منطقه قوی شود. او با جامع و راهگشا دانستن این بیانیه گفت که اکنون وقت آن رسیده‌ است که کارگروه‌های مختلفی برای محورهای هفت‌گانه تعیین شود و به‌صورت عملیاتی وارد کار شوند. مهدی شب‌زنده‌دار، از فقهای شورای نگهبان نیز در جلسه درس خارج خود با پرمغز، عالمانه و دلسوزانه خواندن این بیانیه اعلام کرد که هر‌‌روز در جلسات درس خود بخش‌های مهمی از این بیانیه را تبیین و تحلیل خواهد کرد. اما استقبال از این بیانیه در حوزه اجرا فراتر از شعار نرفت و شاهد رخداد خاصی در جهت اجرائی‌شدن آن نبودیم. حال با گذشت ماه‌ها یکی از نمایندگان مجلس با اتکا بر این بیانیه خواستار تغییر و پوست‌اندازی سیاسی کشور 
شده است.
جوان جهادی خود‌جوش هست اما خودسر نیست
روح‌اله ایزدخواه در نشست علنی دیروز مجلس شورای اسلامی در نطق میان‌دستور خود با سخنانی متفاوت از آنچه ‌در صحن علنی عادت به شنیدنشان داریم، از ضرورت خانه‌تکانی در سیاست ایران گفت. به گفته او «جوان آرمان‌خواه با روان مرسوم سیاست‌بازی و قدرت‌طلبی بیگانه بوده و هم و غم خود را بر تحقق آرمان‌ها متمرکز کرده است. از سیاست‌ورزی باندی به تعبیر شهید بهشتی‌ و حاکمیت اشرافی و مدیریت ارباب‌مسلک و متحجرانه بیزار و خسته است. جوانان عَلم مطالبه‌گری و عدالت‌خواهی را با سختی‌ها و تلخی‌هایش به دوش گرفته‌اند تا انقلابی‌گری دچار لابی‌گری نشود. تاکنون هم کمترین دستاوردشان این بوده که شعارها و راهبردهای انقلاب در حبس پدرخوانده‌ها و جناح‌های عقب‌مانده سیاسی رو به سردی نرفت و از سوی محافل سیاست‌زده مورد تمسخر واقع نشد». وی ادامه داد: نمی‌شود از گام دوم سخن گفت اما از ضرورت پوست‌اندازی و خانه‌تکانی در قواره سیاسی کشور حرفی نزد. 
یک قواره نخبه‌گریز و مشارکت‌کم‌کن؛ یکدست‌شدن حاکمیت صرف‌نظر از اصالت‌نداشتن، خطر محافظه‌کاری را دوچندان می‌کند، همان‌طور که فرمود: «محافظه‌کاری قتلگاه انقلاب است». جوانان امروز خواهان پالایش فضای مدیریت کشور از انحصار شرکت سهامی سیاسیون و قبضه پدرخوانده‌ها، بایکوت نخبگان و جوانان هستند. البته می‌دانیم عبور از عقب‌ماندگی‌های سیاسی یک پروسه اجتماعی زمان‌بر است که با شبکه‌سازی‌های همبسته و مستمر جوانان مستقل به فرجام می‌رسد.
 ایزدخواه افزود: خان دیگر پیش‌روی جوانان مردمی‌سازی پیشرفت است. ریل‌گذاری اجتماعی و به‌هم‌رسانی همگانی برای جهش و جهاد در مسیر پیشرفت کشور؛ دیگر مهلتی برای تداوم عقب‌ماندگی‌ها باقی نمانده و دست خالی الگوهای تکنوکرات هم رو شده است. این نماینده مردم در مجلس یازدهم در ادامه اظهار کرد: در نامه‌ای به رئیس‌جمهور، عرض کردم که مراقب باشید بوروکرات‌های تنبل و کاغذباز دولتی روکش جهاد را بر روال‌های منسوخ و ناکارآمد دولت نکشند و کار به معنی واقعی خود دست جوانان و مردم باشد. کنشگران وسیع اجتماعی را ببینید و به تعبیر حضرت امام (ره) به آنها متوسل شوید تا حماسه‌های پیشرفت یک‌به‌یک رخ دهد و میانبرها عملی شود و مردم باردیگر طعم خدمت و پیشرفت را در منظومه نظام بچشند. عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در پایان خاطرنشان کرد: حرکت جهادی برخواسته از مردم و روح جامعه‌پردازی است و نه صرف حل مسئله و اقدام نقطه‌ای؛ الگوهای موفق خود را اجتماعی کنید و میدان خود را به سایر میادین متصل کنید و با هسته‌های دیگر هم‌نقشه شوید، این است معنی واقعی تشکیلات انقلابی. البته از فرصت دولت جدید حداکثر بهره‌برداری را به عمل آورید. جوان جهادی خو‌دجوش هست اما خودسر نیست و مأموریت خود را به هر طریق از حاکمیت و نظام می‌گیرد. حل اگر مجال خدمت مستقیم در ادارات را به شما ندادند، مأیوس نشوید و به زیست با مردم هجرت کنید.
با توجه به سخنان این نماینده مجلس اصولگرای یازدهم باید دید بالاخره برای اجرائی‌شدن گام دوم انقلاب چه تصمیماتی اتخاذ خواهد شد، آیا همچنان شاهد شعار و تعریف و تمجید عاری از عمل خواهیم بود یا در‌نهایت با تغییر ساختارهای اشتباه در جهت اصلاح معضلات گام خواهند برداشت.