روزنامه کيهان
1400/07/27
اکونومیست: حالا ایران است که به آمریکا فشار میآورد
سرویس سیاسی-یک نشریه آمریکایی ضمن اذعان به اینکه سیاست موسوم به «فشار حداکثری» علیه ایران شکست خورده است، مینویسد: اکنون این جمهوری اسلامی ایران است که در حال اعمال همین سیاست علیه واشنگتن است.
نشریه اکونومیست در تحلیلی ضمن اعتراف به اینکه سیاست موسوم به «فشار حداکثری» علیه ایران شکست خورده است، خاطرنشان کرده است: دولت جدید آمریکا بهریاست «جو بایدن»، علیرغم وعدههایش برای بازگشت به برجام در حال اجرای همین سیاست است.
این نشریه آمریکایی در این مقاله ضمن اشاره به اظهارات «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور سابق آمریکا که برجام را «بدترین توافق تاریخ» توصیف کرده بود یادآوری کرده است تحریمهایی که او بعد از خروج از توافق هستهای علیه ایران بهکار گرفت قرار بود جمهوری اسلامی ایران را تحت فشار حداکثری قرار دهد.
اکونومیست نوشت: بروز بحران [میان ایران و آمریکا] از همان روزی که ترامپ برجام را «بدترین توافق تاریخ» خواند و از آن خارج شد قابل پیشبینی بود. این توافق، قرار بود بهازای رفع بسیاری از تحریمها ـ و البته نه همه آنها ـ محدودیتهایی را در برنامه هستهای ایران بهوجود بیاورد.
ناکامی فشار حداکثری
در ادامه آمده است: هدف مجموعه تحریمهای جدید ترامپ اعمال «فشار حداکثری» علیه ایران بود، اما این سیاست در وادار کردن ایران به پذیرش مفاد سختگیرانهتر ناکام ماند، علاوه بر این، فشار حداکثری نتوانست مانع توسعه موشکهای بالیستیک ایران و یا حمایت این کشور از نیروهای نیابتیاش در سراسر خاورمیانه شود.
اکونومیست در ادامه این مطلب به توضیح درباره سیاست جو بایدن که عملاًً ادامه سیاستهای رئیسجمهور سابق آمریکا است پرداخته اما به نقل از یک کارشناس مسائل بینالمللی تصریح کرده است که اکنون این جمهوری اسلامی ایران است که آمریکا را تحت فشار حداکثری قرار داده است.
نشریه آمریکایی تأکید میکند: بایدن در تبلیعات انتخاباتی وعده بازگشت به برجام را مطرح کرد. با وجود این او عملاًً برای افزایش قدرت چانهزنی آمریکا اکثر تحریمهای ترامپ را پابرجا نگاه داشته است. اما بهگفته مارک فیتزپاتریک، کارشناس اندیشکده مطالعات راهبری بینالمللی، اکنون که برنامه هستهای ایران در حال پیشرفت است این تهران است که بایدن را تحت فشار حداکثری قرار داده است.
اکونومیست با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری، آمریکا را از نگاه ایران «غیرقابل اعتماد» توصیف کرده و اذعان کرده است منافع اقتصادی ناشی از برجام عمر چندانی نداشته است. این نشریه همچنین به ایستادگی ایران در برابر شدیدترین فشارهای اقتصادی که در توان واشنگتن است اعتراف کرده است.
ایستادگی ایران در برابر فشار آمریکا
در این مقاله آمده است: از نگاه ایران، آمریکا مطابق با آنچه رهبر عالی ایران، آیتالله خامنهای از مدتها پیش هشدار داده نشان داده است که کشوری غیرقابل اعتماد است. منافع اقتصادی برجام دوام چندانی نداشتند و ایران اینطور فکر میکند که توانسته است در برابر بدترین فشار اقتصادی که آمریکا توان اعمال آن را دارد بایستد.
از نگاه اکونومیست، تحریمها، کنار شیوع کووید-19 و کاهش بیسابقه قیمت نفت لطمات زیادی به اقتصاد ایران وارد کردند اما شرایط اقتصادی این کشور طبق پیشبینیهای صندوق بینالمللی پول رو به بهبود است، ضمن آنکه چین هم به بزرگترین خریدار نفت ایران تبدیل شده است.
از لحاظ وضعیت منطقهای هم ایران قدرتمندتر شده است. اکونومیست دراینباره اینطور توضیح میدهد: در منطقه هم ایران قدرتمندتر شده است. این کشور به بقای بشار اسد در سوریه کمک کرد و از دوستانش در عراق در برابر افراطیهای داعش کمک کرد. در جنوب، متحدان ایران در یمن، ائتلاف تحت رهبری سعودی را به جستوجوی راهی برای خروج از جنگ واداشتهاند.
در ادامه آمده است: در افغانستان، آمریکاییها توسط طالبان تحت تعقیب قرار گرفتهاند، حتی متحدان آمریکا در حاشیه خلیج [فارس] هم تلاشها برای برقراری روابط با حکومت ایران را آغاز کردهاند.
ایران از موضع خوبی برخوردار است
پایگاه خبری اوراسیا نیوز در گزارشی نوشت: ایران بهعنوان یکی از متحدان قدرتمند چین، علیرغم تمامیِ چالشهای اقتصادی و اجتماعی ناشی از فشارهای آمریکا و کشورهای غربی در مسئله برجام، از موضع خوبی برخوردار است تا قدرتمندانه بر خواستههای خود پیش از بازگشت به توافق برجام تأکید کند
این پایگاه خبری در ادامه نوشت: از سوی دیگر ایران میتواند ضمن پیشبرد برنامه هستهای خود، عملاً این سیگنال را به غرب برساند که اگر هرچه سریعتر جهت انعقاد یک توافق سازنده با تهران واردمیدان نشود، امکان پیشرفتهای بیشتر نیز برای ایران وجود دارد.
در ادامه این گزارش آمده است: باید اذعان کرد که دولت بایدن از ابزارهای چندان قابل اتکایی جهت مجبور ساختن ایران برای پذیرش دستورکارهایش برخوردار نیست.
اوراسیا نیوز در ادامه نوشت: آمریکا در شرایط کنونی عملاً نتوانسته با اِعمال فشارهای اقتصادی بر ایران، آن را وادار به حضور در میز مذاکره و پذیرش خواستههای خود کند.
در ادامه آمده است: تهران از فضای لازم جهت بهرهبرداری از اختلافات راهبردی میان چین و آمریکا مخصوصاًً در حوزههای اقتصادی و ژئوپلیتیک نیز برخوردار است.
ایران میتواند بدون غرب کارهای خود را پیش ببرد
تاکنون رسانههای خارجی به دفعات به قدرت روزافزون ایران و دست برتر جمهوری اسلامی ایران در مقابل آمریکا اذعان کردهاند.
در همین رابطه شورای آتلانتیک در مطلبی نوشت: اسطوره انقلابی ایران، برخلاف نقشه آمریکا، منطقه را فراگرفت. تاگساشپیگل نیز در مطلبی نوشت: ایران در لبنان، آمریکا را جا گذاشت و با صادرات سوخت، به تحریمها بیاعتنایی کرد.
همچنین سایت فرانسوی «لوکوریکس» از قول پژوهشگر مرکز ملی پژوهشهای علمی فرانسه نوشت: ایران نشان داده میتواند بدون غرب، کارهای خود را پیش ببرد. پیوستن به سازمان شانگهای، نخستین پیروزی دیپلماتیک رئیسجمهور جدید ایران است.
روزنامه کویتی الرأی نیز در مطلبی نوشت: آمریکا در جنگ جهانی سوریه شکست خورد. ایران به یک قدرت بسیار قویتر از آغاز جنگ سوریه تبدیل شده و زمان اعتراف آمریکا به شکست فرا رسیده است. کشتیهای حامل سوخت ایران برای لبنان از طریق سوریه، پروندههای منطقهای و جهانی مهمیرا با قدرت روی میز گذاشتند.
همچنین المانیتور در گزارشی نوشت: آمریکا فاقد
«پلن B» مقابل ایران است. یک مقام ارشد که بهخاطر نزدیکی به وزیر دفاع اسرائیل، از محتوای مذاکرات اخیر با آمریکا مطّلع است، میگوید هیچ طرح عملیاتی اضطراری علیه ایران در صورت شکست مذاکرات وجود ندارد. این وضعیت، موجب افسردگی و استیصال اسرائیل است.
اکونومیست نیز نوشت: فشار حداکثری، رفتار ایران را تهاجمی کرد و به ضربات پهپادی و موشکی به متحدان آمریکا انجامید. ایران ثابت کرد درباره نفوذ خود در منطقه، مذاکره نمیکند.
درماندگی و افول قدرت آمریکا
فارن افرز هم در مطلبی تأکید کرد: تحریم بیحساب و کتاب علیه ایران، از سر درماندگی و افول قدرت آمریکاست. مقامات مأیوس ما، تیر کمتری نسبت به قبل در کمان دارند که به تحریم دست مییازند؛ اما این حربه اغلب شکست خورده است.
همچنین بنیاد کارنگی در گزارشی تصریح کرد: چند دهه تلاش برای تحریم و مهار ایران شکست خورده. متحدان ما هم این ناتوانی را فهمیدهاند و آماده عقبنشینی آمریکا میشوند.
هفتهنامه فرانسوی اکسپرس نیز نوشت: هدف غرب از دعوت به مذاکرات جدید همانند مذاکرات برجام، فقط بهدست آوردن وقت برای مهار ایران است و نه توافق. با وجود پایان دوره ترامپ، غرب حاضر نیست به برجام برگردد. بعید است بتوان ایران را به چشم پوشی از پیشرفتهای خود واداشت.
اندیشکده کوئینسی هم در مطلبی نوشت: زیادهروی در تحریم، آمریکا را ضعیف و ایران را تقویت کرد. ایران توانسته با مهار تحریمها، به اقتصاد خود تنوع بخشد و در حال کاهش وابستگی به نفت است. آمریکا برای نجات مذاکرات، باید بخشی از سنگینترین تحریمها را متوقف کند.
همچنین فارین پالیسی در گزارشی تصریح کرد: احیای برجام، اهرم بیشتری را برای فشار به ایران در اختیار آمریکا میگذارد؛ اما حفظ فشار حداکثری، تهران را به میز مذاکره باز نمیگرداند و برنامه هستهای آن را متوقف نمیکند. ایران بر سرمایهگذاری در زیرساختهای «اقتصاد مقاومتی» متمرکز شده و اقتصادش نه تنها به هیچ وجه در معرض سقوط قرار ندارد، بلکه پیشبینی میشود در سال 2021 بهبود یابد.
پیشبینی صندوق بینالمللی پول این است که روند تورم در ایران در ماههای آینده نزولی خواهد شد و در سال آینده میلادی (از دی 1400) با 11،8 درصد کاهش، به 27،5 درصد خواهد رسید.
سایر اخبار این روزنامه
ارز 4200 تومانی به جای سفره مردم به جیب دلالان رفته است
«بازی ماهی مرکب» سرگرمی در جهنم (یادداشت روز)
اخبار ویژه
جشن میلیونی برای میلاد پیامبر اکرم(ص) در 15 استان یمن
در جنگ بعدی با حزبالله روزانه باید منتظر 2000 موشک باشیم
دستگاه قضایی مصمم است دست متعدیان به حقوق مردم و بیتالمال را قطع کند
اکونومیست: حالا ایران است که به آمریکا فشار میآورد
ایران و ونزوئلا سند همکاری ۲۰ ساله امضا میکنند
ادامه مذاکره با اروپا در بروکسل / سفر هیئت سعودی به تهران تأیید نمیشود
شناسایی زمین برای ساخت ۲ میلیون مسکن در ۸۰۰ شهر
سرلشکر باقری: همکاری نظامی ایران و روسیه افزایش مییابد
گزارش غیرواقعی سازمان برنامه و بودجه روحانی! و شیطنت اصلاحطلبان برای مهندسی ترس در جامعه
ارز 4200 تومانی به جای سفره مردم به جیب دلالان رفته است
ارز 4200 تومانی به جای سفره مردم به جیب دلالان رفته است