تمدن نوین اسلامی نقطه هدف هفته وحدت

مسئله تقریب مذاهب و وحدت جهان اسلام به دلایل متعدد در چند سده اخیر از اولویت‌های برجسته علمای بزرگ اسلام (اعم از شیعه و سنی) بوده که از جمله این دلایل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- وجود و پیدایش تفکرات تفرقه افکنانه و خشونت گرا در جهان اسلام نظیر ابن تیمیه، وهابیت و...
۲- اختلافات ناشی از تنوع فرهنگی و قومی بین ملت‌های مسلمان در کشور‌های اسلامی.
۳- تلاش‌های مستمر و بی وقفه نظام سلطه به‌ویژه انگلستان برای تفرقه افکنی در جهان اسلام و تبدیل اختلافات اعتقادی شیعیان با اهل سنت به خشونت، کینه‌ورزی، نفرت و جنگ و کشتار بین شیعه و سنی که منجر به تشدید اختلافات و جنگ‌های مذهبی و غفلت از دشمن اصلی و سلطه گران و استعمارگران غربی شده است.


٤- رو در رو قرار گرفتن همه کشور‌های اسلامی ناشی از ایجاد اختلافات مرزی، ژئوپلتیک، مذهبی، قومی و قبیله‌ای (در تمامی کشور‌های مسلمان) توسط انگلستان.
۵- اشغال سرزمین‌ها و کشور‌های اسلامی توسط استعمارگران و غارتگران غربی و سرگرم کردن مسلمانان به منازعات و جنگ‌های مذهبی.
۶- وجود دیکتاتور‌ها و سران خائن در کشور‌های اسلامی که به دلیل سرسپردگی به نظام سلطه بقای خود را در تشدید اختلافات مذهبی می‌دیدند.
۷- نقشه‌های استعمارگران غربی برای جلوگیری از اتحاد و بیداری جهان اسلام و تضمین غارتگری و استعمار که تشکیل غده سرطانی رژیم صهیونیستی در قلب جهان اسلام از جمله آنهاست.
بر این اساس تشکیل امت واحده و مسئله تقریب بین مذاهب اسلامی و وحدت جهان اسلام قبل از انقلاب اسلامی در سده‌های اخیر از دغدغه‌های برخی علمای بصیر و روشن ضمیر در جهان اسلام نظیر «آیت‌الله بروجردی»، «شیخ محمود شلتوت»، «شیخ سلیم»، «سید شرف‌الدین»، «سید جمال‌الدین اسدآبادی» و... بوده است. امام خمینی نیز از منادیان بزرگ وحدت جهان اسلام است که تأکیدات فراوانی در بیانات، مکتوبات و دیدگاه‌های فقهی و سیره عملی ایشان بر ضرورت اتحاد ملل و طوایف مسلمین و جلوگیری از تفرقه در صفوف امت اسلامی به چشم می‌خورد. ایشان پس از انقلاب و تشکیل نظام جمهوری اسلامی مسئله وحدت جهان اسلام را به‌عنوان مهم‌ترین دغدغه مسلمانان به شکلی بدیع و منحصر به فرد در دستور کار نظام اسلامی قرار دادند.
جمهوری اسلامی ایران در چارچوب مهندسی فرایند پنج مرحله‌ای انقلاب اسلامی و در مسیر ایجاد تمدن نوین و بزرگ اسلامی، در کنار اقدامات میدانی و ساختار‌های لازم نظیر «دارالتقریب»، «سازمان همکاری اسلامی» و... هفته وحدت را به‌عنوان اقدامی راهبردی و روز جهانی قدس را به‌عنوان اقدامی عملیاتی پیشنهاد کرد. این دو پیشنهاد در زمانی کوتاه با استقبال گسترده ملل مسلمان مواجه شده و خیلی زود به سنت قائمه و فرهنگ ملل اسلامی تبدیل و خواب سوداگران و استعمارگران غربی را آشفته ساخت.
نگاه جمهوری اسلامی به هفته وحدت، نگاهی راهبردی و به‌عنوان یکی از مقدمات ضروری و بنیادین تشکیل تمدن نوین اسلامی است. اما تلاش برای ایجاد وحدت بین مذاهب اسلامی بدون دشمن‌شناسی و ایجاد جبهه مقاومت و انجام اقدامات عملی در مبارزه با استعمارگران غربی و رژیم صهیونیستی به‌عنوان غده سرطانی غرب در جهان اسلام، اقدامی ابتر، نمادین و کم‌نتیجه خواهد بود. حمایت دیوانه وار و بی منطق غرب از رژیم صهیونیستی در قلب جهان اسلام تردیدی باقی نمی‌گذارد که وحدت جهان اسلام و تشکیل تمدن نوین اسلامی بدون اتخاذ روش‌ها و اقدامات عملیاتی ممکن نخواهد بود، از این رو جمهوری اسلامی ایران «روز جهانی قدس» را به‌عنوان اقدامی عملیاتی و یکی دیگر از ملزومات و مقدمات تمدن نوین اسلامی پیشنهاد و پی گرفته و اهتمام در برگزاری اثربخش هفته وحدت و روز جهانی قدس مانند دو بال پرنده اسلام برای رسیدن به قله تمدن نوین اسلامی است.
از نظر جمهوری اسلامی، جهان اسلام با دو خطر بزرگ اولی در داخل کشور‌های اسلامی و در بین مسلمانان و دیگری از خارج از مرز‌های جهان اسلام و از سوی اشرار استعمارگر غربی مواجه است. جهان اسلام از درون با زمینه‌های داخلی و تحریک، هدایت، حمایت و مدیریت دشمنان غربی، آبستن تفرقه افکنی‌ها و حوادث تروریستی و خونبار است و از بیرون با هزاران دسیسه و توطئه رنگارنگ از سوی محور شرارت عبری، غربی، وهابی مواجه و درگیر است؛ و به همین دلیل اقدامات جهان اسلام باید دووجهی بوده به گونه‌ای که از یک‌سو با جهل داخلی مبارزه شود و جهان اسلام را علیه تفرقه و نزاع بسیج کند و از دیگرسو لوله تفنگ اراده مسلمانان را پشت خاکریز‌های محور مقاومت به سمت دشمنان نشانه رود. هفته وحدت در پی بسیج جهان اسلام علیه تفرقه و چندقطبی‌های ساختگی داخلی و ایجاد اتحاد ملل اسلامی بر اساس مشترکات مذهبی است و روز جهانی قدس در پی خنثی‌سازی توطئه‌ها و نقشه‌های شوم دشمن از پشت مرز‌های جهان اسلام است. راهپیمایی میلیونی مردم نیجریه و مردم سراسر جهان (از مذاهب و ادیان مختلف) در راهپیمایی اربعین از برکات و ثمرات بزرگداشت هفته وحدت در جهان اسلام است. در پناه بزرگداشت هفته وحدت دل‌های مسلمانان نرم‌تر و به هم نزدیک‌تر شده و در سایه بزرگداشت روز جهانی قدس نهضت بیداری جهان اسلامی شکل گرفته و مسلمانان بر پرهیز از اختلافات درونی و تجهیز در برابر دشمنان بیرونی متحد و یک‌صدا شده‌اند.
جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان مبتکر هفته وحدت و پیشتاز مبارزه با توطئه‌ها و دسیسه‌های دشمنان، طی دهه‌های گذشته از هیچ کوشش و اقدام عملی چشم پوشی و کوتاهی ننموده و در این راه هزینه‌های سنگینی نیز پرداخته و در کنار شهدای سایر ملل اسلامی، شهدای بزرگی را به ساحت قدسی پروردگار تقدیم نموده است.
جمهوری اسلامی ایران ده‌ها شهید گلگون کفن نظیر سرداران شهید شوشتری و محمدزاده را به‌عنوان برگ‌های زرین از کتاب افتخارات جمهوری اسلامی ایران در راه احیا، بزرگداشت عملی و تحکیم وحدت مسلمانان تقدیم نموده است و در مسیر نبرد با غاصبان قدس شریف و مبارزه عملی با غارتگران غربی نیز صد‌ها شهید نام‌آور و بزرگ از شهید حججی تا شهید سلیمانی را به محضر حضرت حق تقدیم داشته است و با اطمینان به شکست خفت بار توطئه‌ها و دسیسه‌های دشمنان و نابودی رژیم جعلی صهیونیستی، به طی نمودن مسیر قله‌های تمدن نوین و بزرگ اسلامی ادامه می‌دهد. امروز به برکت خون شهدای وحدت و شهدای محور مقاومت، فریاد رسای اتحاد ملل اسلامی به اقصی نقاط جهان منتشر شده و فراتر از مرز‌های جهان اسلام همه ملل آزاده را به وحدت و اجتماع حول پرچم مبارزه با جهان‌خواران فرا می‌خواند.