روزنامه ایران
1400/08/01
گفتوگوی کشاورزان با رئیسجمهوری
روز گذشته استان اردبیل میزبان آیتالله سیدابراهیم رئیسی و هیأت همراه بود، سفری که به سیاق سفرهای گذشته، ساده و بدون تشریفات، اما پربازدید و فشرده بود. این سفر رئیس جمهوری، از حضور و بازدید در پارسآباد مغان، اعم از کشت و صنعت و پروژههای درحال اجرا و نیمه کاره آغاز شد و جابهجا، با گفتوگوهای غیررسمی و دیدارهای غیرمنتظره و پیشبینی نشده با مردم منطقه دنبال شد.مطابق گزارشها، مردم حاضر در مزارع پارس آباد مغان، یا عشایر و مردم روستاهایی که در مسیر حرکت رئیس جمهوری بودند، ناگهان با میهمان ناخوانده خود رو به رو شدند. گذشته از این، نه در پارس آباد و نه در اردبیل، از بنرها، پوسترها یا پلاکاردهایی که معمولاً برای این سفرها در شهرها و جادهها نصب میشود، خبری نبود.
رئیس جمهوری هم در این بازدیدها که باهدف بررسی موانع توسعه استان انجام شد، بر تکمیل و اجرای طرحهای نیمه کاره، از جمله راهآهن میانه و باند دوم جاده پارس آباد – اردبیل تأکید و اعلام کرد که دولت برای توسعه ظرفیتهای کشاورزی استان اردبیل برنامههای کوتاه مدت و میان مدت دارد، از جمله اینکه مصمم به ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیل چرخه ارزش افزوده در اردبیل است.
دولت درپی توسعه ظرفیتهای کشاورزی اردبیل
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، آیتالله سیدابراهیم رئیسی صبح روز گذشته در فرودگاه شهرستان پارسآباد، استان اردبیل را قطب کشاورزی و برخوردار از ظرفیتهای مناسبی مانند آب فراوان و خاک حاصلخیز دانست و اعلام کرد مصمم هستیم این ظرفیتها را فعال کنیم. رئیس جمهوری، ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیل چرخه ارزش افزوده را از برنامههای دولت برای پیشرفت و آبادانی این استان برشمرد. او درعین حال، استان اردبیل را مرکز اتحاد و انسجام در ایران اسلامی توصیف کرد و گفت: اردبیل نقش مهمی در ارتقای فرهنگ شیعی داشته و چهرههای برجسته علمی و فرهنگی را تقدیم جهان اسلام و بشریت کرده است.
دو بازدید توسعهای
آیتالله رئیسی پس از ورود به شهرستان پارسآباد مغان، بلافاصله عازم محل مجموعه کشت و صنعت مغان شد و ضمن بازدید از این مجموعه، با گزارش مسئولان در جریان طرح توسعه تولیدات زراعی، باغی، دامپروری و صنعتی آن قرار گرفت. رئیس جمهوری در این بازدید با اشاره به ظرفیتهای گسترده کشاورزی و اشتغالزایی مجموعه کشت و صنعت مغان، اعلام کرد که دولت خود را موظف میداند با حداکثر توان از رونق فعالیتها و افزایش میزان اشتغال در این مجموعه حمایت کند.
او با بیان اینکه هیچ دلیلی برای ایجاد توقف و کندی در فعالیتهای شرکت کشت و صنعت مغان وجود ندارد و دولت از ارتقا و پیشرفت این مجموعه حمایت میکند، گفت: شرکت کشت و صنعت مغان باید بخشی از ظرفیتها و درآمدهای خود را برای انجام مسئولیتهای اجتماعی در قبال استان و بهبود وضعیت مردم منطقه استفاده کند.
بازدید از پروژه احداث باند دوم پارسآباد – اردبیل، دومین برنامه رئیس جمهوری در این سفر بود که طی آن، آیتالله رئیسی با گزارش مسئولان پروژه در جریان روند ساخت و تکمیل آن قرار گرفت.
رئیسی با ابراز ناخرسندی از تأخیر ۹ ساله در تکمیل این پروژه و تلفات روزانه جاده اردبیل- پارسآباد و تأکید بر اینکه این تأخیر طولانی در ساخت یک جاده مهم پسندیده نیست، گفت که باید با تأمین اعتبارات لازم و همت مضاعف در کمترین زمان ممکن و با کیفیت مناسب تکمیل شود. رئیس جمهوری با اشاره به مزایای تکمیل باند دوم جاده پارسآباد - اردبیل از جمله افزایش ایمنی و کاهش تصادفات، کاهش مصرف سوخت، کاهش زمان سفر، توسعه ترانزیت کالا و مسافر و توسعه صنعتی و کشاورزی دشت مغان، گفت: مهمترین مزیت این طرح، صیانت از جان مردم و جلوگیری از تصادفات جادهای است و سرعت بخشیدن به تکمیل این پروژه، در حقیقت صیانت از جان مردم است. احداث این جاده که از سال ۱۳۹۳ آغاز شده، با گذشت ۹ سال فقط ۳۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
در این بازدید شماری از کارگران و مردم محل با حضور در کنار رئیس جمهوری، از نزدیک مشکلات و مسائل خود را مطرح کردند و پس از دستور رئیس جمهوری به استاندار و وزیران، با شعارهایی حمایت و پشتیبانی خود را از دولت نشان دادند.
دو دیدار برنامهریزی نشده با روستاییان و عشایر
رئیس جمهوری در ادامه، با حضور در روستای «فتحعلی» از نزدیک و در فضای صمیمی با عشایر و کشاورزان این روستا دیدار و گفتوگو کرد. عشایر و کشاورزان نیز با ابراز خوشحالی از حضور رئیس جمهوری در منطقه، مشکلات و دغدغههای محلی و شخصی خود را در فضای صمیمی با رئیس جمهوری در میان گذاشتند.
رئیسی پس از شنیدن دغدغهها و مطالبات مردم روستای فتحعلی، به استاندار و وزیر جهاد کشاورزی دستور داد مشکلات آنان را پیگیری و حل کنند. رئیس جمهوری خطاب به مردم روستای فتحعلی، با قدردانی از تلاش کشاورزان و عشایر برای تولید محصولات کشاورزی و دامی گفت: دولت مصمم است با برنامهریزیهای مناسب صورت گرفته، به بهبود وضع کشاورزان منطقه و رفع مشکلات آنان اقدام کند.
بهگزارش ایرنا، آیتالله رئیسی، پس از بازدید از دشت مغان نیز با عشایری که در مسیر بودند، دیدار و گفتوگو کرد. رئیس جمهوری پس از شنیدن مشکلات و دغدغههای مردم، خطاب به آنان اظهارکرد: شما مشکلاتی دارید، یکی از مشکلات اراضی است که باید به افراد صاحب حق برسد که بخشی از کار انجام شده و بخشی دیگر نیز باید انجام شود. مشکل دیگر، آب است که من از پروژه آبرسانی بازدید داشتم. بخشهای مختلف این پروژه با پیشرفت ۷۶ و ۹۰ درصد همراه بوده است. در مجموع اگر همتی از سوی استاندار، وزارت نیرو و مسئولان منطقه انجام شود، آب بزودی وضعیت منطقه را متحول میکند که این کار هم شدنی است.
بازدید از طرح شبکه آبیاری خداآفرین و راهآهن اردبیل
رئیس جمهوری همچنین از طرح شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین بازدید و با گزارش مسئولان پروژه، در جریان میزان پیشرفت و دلایل تأخیر در بهرهبرداری از آن قرار گرفت.
او در این بازدید با اشاره به گزارش ارائه شده درباره عوارض تأخیر تکمیل این پروژه از جمله فرسودگی تأسیسات نصب شده در آن تأکید کرد: اگر در تکمیل این پروژه تأخیر شود، این تأسیسات از بین میرود. با فروش اموال مازاد دولت در استان و بودجه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، باید اعتبارات تأمین شده تا هرچه سریعتر این پروژه تکمیل شود.
طرح شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین، ۷۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و بر اساس گزارش ارائه شده، حدود دو سال است که رها شده و این موضوع باعث فرسودگی برخی تأسیسات آن شده است. اسکان ۱۰ هزار خانوار عشایری، درآمد سالانه بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد ریال، ایجاد فرصتهای اشتغال در منطقه و جلوگیری از مهاجرت مردم و افزایش تولیدات کشاورزی، باغی و لبنی از جمله اهداف این طرح است.
بازدید از پروژه راهآهن اردبیل که 16 سال از آغاز اجرای طرح میگذرد، دیگر برنامه رئیس جمهوری در این سفر بود.
رئیسی در این بازدید با بیان اینکه انتظار مردم استان اردبیل برای افتتاح راهآهن طولانی شده است، خواستار جدیت در تکمیل این پروژه شد که یکی از زیرساختهای استان محسوب میشود.
او با اشاره به نقش مهم حملونقل ریلی در جابهجایی بار و مسافر در این استان حاصلخیز و گردشگرپذیر گفت: امیدوارم تا یکسال آینده سوت قطار در ایستگاه راهآهن اردبیل به صدا دربیاید، هرچند مدیران پروژه، وعده نزدیکتری دادهاند.
رئیس جمهوری درباره بازدیدها و دیدارهایش با مردم استان اردبیل هم گفت: ارتباط با مردم و اطلاع پیدا کردن از دیدگاهها و خواستههای آنان برای من و همکارانم غنیمت است و امیدواریم انشاءالله بتوانیم خواستههای مردم را دنبال و اجرا کنیم.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه در این سفر و سفرهای دیگر با افتتاح و کلنگزنی به معنای آغاز یک پروژه مواجه نیستیم، گفت: ما با پروژههای نیمهتمام بسیاری مواجه هستیم که مردم را به ستوه آورده است. در هر منطقهای که میرویم میبینیم پروژههای نیمهتمام مردم را عصبانی کرده و امیدواریم بتوانیم در این سفرها برخی از انتظارات مردم را برآورده کنیم. عملیات اجرایی راهآهن میانه - اردبیل به طول تقریبی ۱۷۵ کیلومتر، از سال ۱۳۸۴ آغاز شده است.
بــــرش
ستاد احیای دریاچه ارومیه با شکل جدید فعال میشود
آیتالله سیدابراهیم رئیسی صبح پنجشنبه با نمایندگان استانهای آذربایجان شرقی و غربی در مجلس دیدار کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، در این دیدار که استانداران جدید این دو استان هم حضور داشتند ابتدا نمایندگان استانهای آذربایجان شرقی و غربی در مجلس شورای اسلامی در سخنانی به بیان مسائل و مشکلات حوزههای انتخابیه خود پرداختند و خواستار کمک و حمایت دولت برای حل این مشکلات شدند.
پس از سخنان نمایندگان، رئیسجمهوری در سخنانی تکمیل طرحها و پروژههای زیربنایی نیمه تمام در نقاط مختلف کشور را اولویت اول دولت در استانها دانست و گفت: در سفرهای استانی به دنبال کلنگ زدن برای طرحها و پروژههای جدید نیستیم و همه تلاش ما تکمیل پروژههای نیمه تمام در حوزههای مختلف است تا به اشتغال جوانان و توسعه کشور کمک کند.
آیتالله رئیسی در پاسخ به دغدغه نمایندگان آذربایجان غربی درباره وضعیت دریاچه ارومیه و آثار و تبعات زیست محیطی ناشی از خشکسالی و کمبود آب در منطقه، گفت: ستاد احیای دریاچه ارومیه بزودی با شکل جدید فعال می شود تا با کمک نمایندگان، مدیران استان و دغدغه مندان کار را دنبال و اقدامات لازم را انجام دهد. وی در پاسخ به طرح موضوع خرید محصولات کشاورزان از سوی نمایندگان، گفت: خرید تضمینی محصولات کشاورزی در استانهای مختلف از جمله سیب و انگور در ارومیه و خرما در استانهای جنوبی از برنامههای دولت است و اعتقاد داریم باغدار و کشاورز نباید دغدغه و نگرانی از بابت فروش محصول خود داشته باشد.
رئیسجمهوری درباره اظهارات مطرح شده از سوی نمایندگان شهرستانهای مرزی استانهای آذربایجان غربی و شرقی، بر ارتباط با همسایگان و تقویت همکاریهای اقتصادی و تجاری در مرزها از طریق بازارچههای مرزی تأکید کرد و گفت: در دولت برای ارتباط با ۱۵ کشور همسایه هیچ مشکلی نداریم و روابط با همسایگان در اولویت ما قرار دارد. اجازه نخواهیم داد صهیونیستها ارتباط ما را با همسایگان دچار اختلال کنند.
رئیسجمهوری همچنین با تأکید بر اینکه برای کسانی که بهصورت قانونمند تجارت میکنند راه باید باز باشد، استانداران استانهای مرزی را مکلف کرد راهکار مناسبی برای انتقال و مبادله کالا در مرزها از مسیر قانونی با اشراف دستگاههای اجرایی، تدوین و اجرایی کنند.
سایر اخبار این روزنامه
میلاد رسول اکرم(ص) و ولادت امام جعفر صادق (ع)را تبریک میگوییم
دیدارمیهمانان کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی با رهبر معظم انقلاب
انتصاب جوانترین مدیر در وزارت ارشاد
رضایت ۷۲ درصدی مردم
جزئیات بازگشایی مدارس
گفتوگوی کشاورزان با رئیسجمهوری
اتحادمیان اقوام دغدغه وزیر فرهنگ
پوشش واکسیناسیون در استانها بین 50 تا 85 درصد
ارتباط با مردم و رفع مشکل گرانی
آزمایش بمب «یاسین ۹۰» در رزمایش اقتدار هوایی
حافظ ارجمند فرهنگ اصیل و بومی
سامانه مطالبهگری را حفظ میکنیم
توسعه دولت الکترونیک در گرو همکاری همه وزارتخانههاست
نباید خودزنی کنیم
پیام آور مهربانی
سلام ایران