روزنامه آرمان ملی
1400/08/03
«قهرمان» نماينده ايران دراسكار
آرمانملی - مطهره شفیعی: تلاش زیادی شد تا به بهانه سیاست او را هم حذف کنند اما اصغر فرهادی وارد حواشی نشد و در عرصه باقی ماند. در نهایت هیات معرفی نماینده سینمای ایران به مراسم اسکار، در پی جلساتی، فیلم «قهرمان» به کارگردانی «اصغر فرهادی» را بهعنوان نماینده سینمای ایران برای معرفی به آکادمی اسکار ۲۰۲۲ انتخاب کردند. به گفته فریدزاده، دبیر و سخنگوی هیأت معرفی فیلم ایرانی به اسکار، هیات معرفی نماینده سینمای ایران به مراسم اسکار با بازخوانی مقررات به بازبینی و بررسی تخصصی فیلمها پرداختند و پس از رأیگیری و تجمیع نظرات، از میان ۳ فیلم «دشت خاموش»، «بندربند» و «قهرمان»، فیلم «قهرمان» به کارگردانی «اصغر فرهادی» بهعنوان گزینه نهایی انتخاب شد و با امضای اعضای این هیأت، بهعنوان نماینده سینمای ایران به مراسم اسکار سال ۲۰۲۲ معرفی خواهد شد. اصغر فرهادی را اگر شناخته شدهترین کارگردان سینمای ایران در عرصه جهانی بدانیم، اغراق نکردهایم و علاوه بر جوایز معتبری که از جشنوارههایی چون کن و برلین گرفته است برای 2 فیلم جایزه اسکار برده است.هراس دلواپسان از موفقیت قهرمان
مخالفان فرهادی این هراس را داشتند که فیلم قهرمان هم مانند فیلمهای قبلی اصغر فرهادی موفقیتهای زیادی برای کشور کسب کند بنابراین به تخریب آن پرداختند، بهعنوان نمونه کیهان روز چهارشنبه نوشت: «فیلم «قهرمان» به کارگردانی اصغر فرهادی، نماینده سینمای ایران در اسکار 2022 شد! این درحالی است که این فیلم، محصول شرکت ممنتوی فرانسه است و حتی هنوز برای مردم ایران هم اکران نشده است. گفتنی است، هیأت انتخاب فیلم ایرانی برای اسکار که در بنیاد فارابی فعالیت میکند، مرعوب سینمای غرب هستند و بیش از منافع و مصالح سینمای ایران، برای اسکار کار میکنند. بهنظر میرسد که یکی از کارویژههای پیشروی مدیر جدید بنیاد فارابی، تحول در این شورا و خطمشی آن است.» جهاننیوز هم نوشته بود: «شبکه آرته که از آن بهعنوان سرمایهگذار جدیدترین فیلم اصغر فرهادی یاد شده است، کارنامهای سیاه در پخش فیلمها و مستندهای ضدایرانی دارد. این شبکه با وجود ادعای هنری بودن اما بارها فیلمهای سطح پایینی چون «تاکسی» به کارگردانی جعفر پناهی، «یک خانواده محترم» ساخته مسعود بخشی و... را صرفا به خاطر محتوای ضدایرانی به نمایش درآورده بود. شبکه آرته همچنین بهطور مکرر فیلمهای مستندی علیه ایران را نمایش میدهد.»
نگرانی دلواپسان از حمایت از غزه
اصغر فرهادی هیچگاه اسیر حواشی سیاست و نقشههای دلواپسان نشد و سعی کرد نقشی در سیاست ایفا کند که در راستای حمایت از مظلومان باشد چنانکه در سال 93 در حمایت از مردم غزه به پایگاه انتقال خون مراجعه و ضمن اهدای خون تاکید کرد: «اهدای خون به مردم بیگناه غزه یک همدردی با آنها در مقابل جنایات و کشتاری است که این روزها شاهد هستیم. هر کسی امروز فارغ از نگاه سیاسی باید به شکلی احساسات خود را درباره وقایع غزه بروز بدهد و باید از مردم بیگناه غزه حمایت کند.» البته دلواپسان حتی این اقدام فرهادی را برنتابیدند و مدعی شدند او کمپینی برای حمایت از غزه راه انداخته بود که همراهانش افراد مورد تاییدی نبودند بنابراین برای پوشاندن آن کمپین اقدام به اهدای خون کرده است!
تخریبها موفق نبود
اصغر فرهادی بارها اعلام کرده که شأن هنر را بالاتر از سیاست میداند و حاضر نیست هنر را فدای سیاستورزی کند. اما برخی تمایلی به تداوم موفقیتهای فرهادی ندارند و بارها سعی کردند با جنجال و اتهامزنی او را به حاشیه برانند. بهعنوان نمونه زمانی که اصغر فرهای در جشنواره کن موفقیتهای زیادی کسب کرد و مقامات بلندپایه کشور از او تقدیر کردند، دلواپسان این موفقیت که افتخاری برای کشور بود را برنتابیدند و به تخریب او پرداختند. بهعنوان نمونه کیهان نوشت: «پس از اظهارنظرهای سیاسی مختلف اصغر فرهادی که ارتباطی با سینما و فیلمهای وی ندارد، میشد پیشبینی کرد که امسال هم در جشنواره فیلم کن جوایزی به فیلم او داده شود. بهویژه اینکه او از تبلیغکنندگان «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا هم بوده و در مصاحبه با نشریه ورایتی، همزمان با بیان حرفهایی که رنگوبویی علیه ایران دارد اظهار کرده است: «مطمئناً حضور «جو بایدن» در جای خود، همه دنیا را به مکانی بهتر تبدیل میکند.» برخی دلواپسان با تحریف مصاحبه این کارگردان با یک نشریه خارجی به او تاختند. ماجرا چنین بود که در رسانههای دلواپس مدعی شدند: «اصغر فرهادی در مصاحبه با ورایتی گفت ایران کشوری سرکوبگر است که در آن شما آزادی برای سخن گفتن و بیان تفکراتتان ندارید.»
راه دانا مدعی شد: «نشریه ورایتی از فرهادی میپرسد: «ترانه علیدوستی ستاره «فروشنده» بود که سال گذشته ویدئویی را در توئیتر به نمایش گذاشت که در آن یکی از اعضای گشت ارشاد به یک زن در خیابان به خاطر رعایت نکردن درست حجاب توهین و حمله میکرد... ادامه صفحه 5
سایر اخبار این روزنامه
سيلی تلخ؛ تصوير يک دولت نظامی
اولین چالش وزیر با پیک ششم کرونا
زور«تارا اتوماتيك» به مافياي خودرو نمي رسد...
«قهرمان» نماينده ايران دراسكار
تمدن اسلامي با اتحاد شيعه و سني محقق میشود
قفل «نميتوانيدها» را از روي كشور برداريد
دولت در دوراهی سخت یارانهای
ابهام در تحقق اهداف مسکنی از طریق مالیات
تامل در حادثهها که جرقه بحرانند
فایده و هزینه تعلل ایران در احیای برجام
اصلاً اتفاقی نیفتاد که!
سیلی برادرانه یا هشدار به جامعه