روزنامه آفتاب یزد
1400/08/03
جدایی ملی در آمریکا
محمد مهدی عباسی- «جدایی ملی»، «جنگ داخلی» و کلماتی از این دست، این روزها در فضای رسانهای ایالات متحده بسیار به گوش میرسند و بخش زیادی از اظهارنظرها و تحلیلها در شبکههای اجتماعی را معطوف به خود کردهاند. کلماتی که چند سالی بود سخن چندانی از آنها به میان نمیآمدتا اینکه هفته گذشته دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا، اولین تجمع انتخاباتی خود را در ایالت آیووا برگزار کرد. پس از این تجمع که شعار جدید ترامپ نیز در آن رونمایی شد، یک شهروند محافظه کار آمریکایی در مصاحبه با شبکه MSNBC از استیصال خودش و همفکرانش از سیستم سیاسی آمریکا سخن گفت و پیشبینی کرد که به زودی یک جنگ داخلی در ایالات متحده به وقوع خواهد پیوست! این جملات جنجالی او کافی بود تا روز دوشنبه کلمه «Civi- War» یا «جنگ داخلی» در توئیتر آمریکاییها ترند شود و اظهارنظرهای بسیاری را به دنبال داشته باشد. ترندینگی که در آن توئیتهای طنز و حتی جدی کاربران آمریکایی به چشم میآمد و به نوعی هواداران دو حزب جمهوریخواه و دموکرات، به تهدید و تخریب جناح مقابل میپرداختند. برای مثال یک کاربر جمهوریخواه آمریکایی نوشته بود: «واقعا جنگ داخلی داره شروع میشه؟ شما لیبرالها (دموکراتها) بهتره که آرزو کنید این اتفاق نیفته. کوچولوها، ما در جبههای هستیم که پر از تفنگه. ولی شماها میخواید چیکار کنید؟ استارباکسهاتون رو میخواید سمت ما پرت کنید؟» یا کاربری دموکرات نوشته بود: «به نظر میرسد آنها (جمهوریخواهان) از جنگ داخلی هیجان زده هستند. آیا آنها به یاد نمیآورند که آخرین بار (در جنگ داخلی ۱۸۶۱ تا ۱۸۶۵) شکست خوردند؟»
این تنشهای گسترده و اختلافات سیاسی در شبکههای اجتماعی البته پایان ماجرا نبود و مارجری تایلر گرین، نماینده مشهور محافظه کار کنگره آمریکا دو روز بعد در صفحه توئیتر خود، اقدام به برگزاری یک نظرسنجی عجیب پیرامون تجزیه آمریکا کرد. او در این نظرسنجی از مردم آمریکا سوال کرده بود که آیا موافق «طلاق ملی» در آمریکا و تجزیه کشور به ایالتهای دموکرات (آبی) و جمهوریخواه (قرمز) هستید؟
در پاسخ به این نظرسنجی که با مشارکت
۸۴ هزار کاربر برگزار شد، ۴۳ درصد آمریکاییها موافق جدایی ایالات متحده به ایالتهای آبی و قرمز بودند و ۴۷ درصد نیز با این موضوع مخالفت کردند.
علاوه بر این نظرسنجی جنجالی، چند هفته قبل دانشگاه ویرجینیا نیز طی یک افکارسنجی، به بررسی دیدگاه هواداران ترامپ و بایدن پیرامون جدایی ایالتهای آبی و قرمز پرداخته بود. مطابق افکارسنجی این دانشگاه؛ ۵۲ درصد هواداران ترامپ و ۴۱ درصد طرفداران بایدن از تجزیه آمریکا به ایالتهای دموکرات و جمهوریخواه حمایت میکنند. از میان این افراد، ۲۵ درصد هواداران ترامپ و ۱۸ درصد طرفداران بایدن با این موضوع بسیار موافق هستند.
مجموعه آمارها و اطلاعاتی که این روزها بیش از آن که بیانگر حمایت تعداد بالایی از آمریکاییها از «جدایی ملی» باشد، نشاندهنده فضای عمیق دو قطبی حاکم بر ایالات متحده است. دو قطبی که طی سالیان اخیر نفرت روزافزون هواداران دو جناح از یکدیگر را به دنبال داشته و هرگز اجازه نداده تا رئیس جمهور یا چهرهای فراجناحی در جامعه آمریکا وجود داشته باشد. بیشک یکی از دلائل اینکه دونالد ترامپ نیز نتوانست در نظرسنجیهای مختلف ۴ سال ریاست جمهوری خود به محوبیت بالای ۵۰ درصد برسد و بایدن نیز این روزها با محبوبیت ۴۴ درصدی مواجه است، همین موضوع است چرا که در این فضای به شدت دو قطبی، هر فرد یا چهرهای با مخالفت و نفرت گسترده جریان مقابل مواجه خواهد بود.
در پایان؛ سناریو وقوع یک جنگ داخلی گسترده، جدایی ایالتهای جمهوری خواه و دموکرات و حتی تجزیه برخی از ایالتها، این روزها بسیار دور از ذهن است. کما اینکه تجربه شکست جنبش Calexiنیز نشان داد که به همین سادگی کار به تجزیه ایالتها در آمریکا نخواهد رسید. اما روشن است که در صورت تداوم دو قطبی و شکاف گسترده حاکم بر جامعه آمریکا، به زودی این کشور با تنشها و چالشهایی جدی مواجه خواهد بود!
سایر اخبار این روزنامه
۷۲ درصد ایرانیان از عملکرد رئیسی رضایت دارند
گشایش اقتصادی با افتتاح خط راه آهن
بیواسطه با رئیس قوه قضائیه
پنهان کاری اموال مسئولان ضرر بیشتری از آشکار شدن آن دارد
اهمیت تمکن مالی دانشآموزان در موفقیت کنکور چه میزان است؟
۳۰ میلیون نفر زیر خط فقر مطلق زندگی میکنند
وجود اینستاگرام و تلگرام در ایران برای آمریکا غنیمت است
راهکارهای فعلی و مشکلات اقتصادی
نظرسنجی گالوپ، استخدام دختر نماینده و یک نکته
آقای وزیر! از بازار خبر دارید؟
نظرسنجی گالوپ، استخدام دختر نماینده و یک نکته
راهکارهای فعلی و مشکلات اقتصادی
فضای مجازی ابزار گناه است
وجود اینستاگرام و تلگرام در ایران برای آمریکا غنیمت است
مشکل استخدامهای رانتی ریشهای حل شود
رئیسی: اجازه ندهیم موج جدید کرونا کشور را غافلگیر کند
شاخص اصلی وحدت، فلسطین است
قدرت دست اصولگرایان نیست!
با وزیر خارجه آذربایجان گفتگویی صمیمی داشتم
در وارونهنمایی آرمانخواهی!
جدایی ملی در آمریکا
واکنشهای قابل تامل مردم به یک سیلی
از لیست سیاه FATF خارج نشویم وضعیت بدتر میشود
شیطانسازی ایدئولوژیک از چین