عدم حضور در مدارس در مقاطع مختلف تحصیلی، غیبت محسوب می‌شود

شهروندآنلاین: سرپرست وزارت آموزش‌وپرورش ضمن توضیح درخصوص زمان بازگشایی مدارس در مقاطع مختلف تحصیلی درباره اینکه آیا حضور در مدرسه اختیاری است یا نه، گفت: «اگر دانش‌آموزی در مدرسه حضور نیابد، قطعا غیبت می‌خورد.»

علیرضا کاظمی، سرپرست وزارت آموزش‌وپرورش در حاشیه مراسم رونمایی از طرح تحولی سواد حرکتی دانش‌آموزان دوره ابتدایی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اخبار ضدونقیض از بازگشایی مدارس نظیر اظهارات رئیس کمیسیون آموزش مبنی بر اختیاری بودن حضور در مدارس اظهار کرد: «اگر ما مسئول بازگشایی هستیم، مردم باید حرف ما را گوش بدهند. اگر جزئیات بازگشایی را از ما می‌خواهید، ما توضیح داده‌ایم. الگوی بازگشایی را با هماهنگی ستاد ملی کرونا در شهریور تدوین و ابلاغ کردیم و بر اساس همان مصوبه و پیش‌بینی‌های وزارت بهداشت و ستاد ملی قرار بود مدارس روستایی و عشایری از اول مهر باز باشند که ۴۵درصد مدارس ما باز هستند.»

بازگشایی مدارس متوسطه دوم از ۱۵ آبان و متوسطه اول از ابتدای آذر



او ادامه داد: «برای مابقی مدارس نیز طراحی کردیم که از اول آبان فرآیند بازگشایی را آغاز کنند و بین ۱۵ آبان تا اول آذر با توجه به شرایط مدرسه و اقداماتی که باید در مدرسه انجام شود، بازگشایی را انجام دهند. مصوبه ستاد ملی کرونا روشن است. در مصوبه گفته شده که مدارس متوسطه اول از اول آذر و مدارس متوسطه دوم از ۱۵ آبان بازگشایی می‌شوند که هیچ منافاتی با الگوی ما ندارد.»

سرپرست وزارت آموزش‌وپرورش در پاسخ به اینکه آیا این گفته شما با اظهارات کمرئی (سخنگوی وزارت آموزش‌وپرورش) مبنی بر بازگشایی مدارس زیر ۳۰۰دانش‌آموز از اول آبان مناقات ندارد، اظهار کرد: «خیر، اینها هیچ تضادی با هم ندارند، فرآیند ارزیابی مدارسی که جمعیت کمتری دارند، از اول آبان شروع شده و از نیمه دوم هم آغاز بازگشایی صورت می‌گیرد. واکسیناسیون دانش‌آموزان هم انجام شده است.»

او تاکید کرد: «قول می‌دهیم مدارس از نیمه آبان تا اول آذر بازگشایی شوند و تفاوت بین ۱۰ روز و پنج روز و یک هفته مهم نیست و مدیران ما آمادگی بازگشایی مدارس را دارند.»

فعلا بازگشایی حضوری مدارس ابتدایی مسکوت است

به گزارش ایسنا، کاظمی درباره وضعیت بازگشایی مدارس ابتدایی نیز این‌گونه توضیح داد: «برای دوره ابتدایی در طراحی اولیه‌ای که انجام دادیم، تفاوتی بین مدارس ابتدایی و مابقی دوره‌ها قائل نشده بودیم، دلیلش هم این بود که بازگشایی را در آن زمان به واکسیناسیون دانش‌آموزان گره نزده بودیم. تنها یک مرتبه بحث واکسیناسیون دانش‌آموزان ابتدایی مطرح شد که آن هم مسکوت ماند، زیرا در هیچ کجای دنیا انجام نشده است. امروز ۱۱۷ کشور دنیا مدارس‌شان را کامل باز کرده‌اند بدون اینکه آن را به واکسیناسیون دانش‌آموزان گره بزنند. امیدواریم این موضوع برای دانش‌آموزان ابتدایی در ستاد ملی کرونا مطرح شود.»

او افزود: «نامه‌ای خدمت رئیس‌جمهوری تقدیم کردیم و ایشان دستور بررسی داده است. تابع سیاست‌های کرونا هستیم. نظرات کارشناسی خودمان را ارایه می‌دهیم. دغدغه‌های خود را درباره عدم‌بازگشایی اعلام کرده و می‌کنیم و اصرار بر بازگشایی مدارس داریم، اما اگر ستاد ملی کرونا تشخیص دهد که کماکان ابتدایی‌ها باید آموزش را در فضای مجازی ادامه دهند، تابع سیاست‌های ستاد ملی کرونا هستیم.»

کاظمی در پاسخ به اینکه بنابراین دبیرستانی‌ها از نیمه دوم آبان به مدرسه می‌روند و آموزش ابتدایی‌ها مجازی است، اظهار کرد: «آموزش ابتدایی‌ها فعلا مسکوت است، نه کسی رد کرده و نه تایید کرده‌اند؛ فعلا نگه داشته‌اند که مطرح شود، در حال کار روی آن هستند.»

عدم حضور در مدرسه، غیبت محسوب می‌شود

سرپرست وزارت آموزش‌وپرورش درباره اینکه آیا حضور در مدرسه اختیاری است، گفت: «حضور دانش‌آموز در فضای تعلیم‌وتربیت در شرایط عادی هم این‌گونه است که نمی‌توانیم والدین را مجبور کنیم فرزندشان را به مدرسه بفرستند. ما مدارس را در چارچوب الگوی طراحی‌شده باز می‌کنیم و با دانش‌آموز همان رفتاری را داریم که در ایام حضور داشتیم. اگر دانش‌آموزی در مدرسه حضور نیابد، قطعا غیبت می‌خورد.»

او بیان کرد: «بخشی از درس‌ها حضوری و بخشی مجازی ارایه می‌شود و آن کسی که حضور نیابد برایش غیبت محسوب و از بخشی از درس‌ها محروم می‌ماند.»