همان بهتر در خانه درس بخوانند!

آفتاب یزد - گروه شبکه: صبح دیروز بر اثر گودبرداری غیرقانونی، ساختمان یک مدرسه غیردولتی در علی آباد کتول (گلستان) فروریخت. در این حادثه ۱۱ دانش آموز و سه مربی مصدوم شدند. میقانی، مدیرعامل هلال احمر گلستان در توضیح این حادثه گفت: گزارش ریزش آوار ساختمان یک مدرسه در علی آباد کتول از طریق نیروهای مردمی به مرکز کنترل و هماهنگی عملیات هلال‌احمر استان گلستان اعلام شد. ۷ تیم عملیاتی از شعبه و پایگاه زرین گل علی آباد کتول و پایگاه قرق گرگان با بکارگیری ۵ خودروی امدادی و ۲ ست نجات آوار به محل حادثه اعزام شدند. » به گفته مدیرعامل هلال‌احمر گلستان تعدادی کودک محبوس در زیر آوار با همکاری هلال احمر، اورژانس و آتش نشانی نجات پیدا کردند. بنا به گفته علی متکی مسئول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گلستان، وضعیت جسمانی دانش‌آموزان و مربیان آسیب‌دیده خوب و رو به بهبودی است.
> بازداشت ۲ نفر
دادستان علی آبادکتول نیز از بازداشت دو نفر در رابطه با این حادثه خبر داده است. حسینعلی ایزد گفت: «بلافاصله پس از اعلام گزارش با حضور در محل و بررسی میدانی وسعت حادثه، پرونده رسیدگی به این حادثه در شعبه اول بازپرسی دادسرای علی آباد تشکیل شد و همه عوامل درگیر در این حادثه به دادسرا احضار شدند.» به گزارش ایسنا، ایزد گفت: «مالک زمین مجاور مدرسه که مشغول گودبرداری بود و مسئول مربوط به پلیس ساختمان شهرداری علی‌آباد کتول هم بازداشت شدند.»
> دلیل ریزش


اما مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان گلستان در خصوص حادثه ریزش دیوار مدرسه غیردولتی فرشتگان واقع در علی‌آباد کتول، گفت: «گودبرداری غیراصولی در مجاورت مدرسه غیردولتی باعث ریزش دیوار و تخریب بخشی از این مدرسه شد.» به گزارش فارس، یاسر لیوانی افزود: «رعایت اصول ایمنی و فنی در گودبرداری ساختمان‌ها در ابتدا به عهده مجری ساختمان در حال احداث، شهرداری و سپس ناظران نظام مهندسی است که باید مراقبت‌های لازم برای سازه نگهبان و پیش‌بینی نکات ایمنی را در عملیات گودبرداری داشته باشد.» لیوانی با اشاره به دلایل این حادثه خاطرنشان کرد: «بر اساس بازدیدهای میدانی که از این محل انجام شد، مشخص شد که مجری ساختمان در حال احداث (پیمانکار)، فاقد مجوز گودبرداری بوده و ضمن‌عدم توجه به ایجاد سازه نگهبان، گودبرداری را تا زیر دیوار مدرسه انجام داده و این حادثه رخ داده است.» مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان گلستان ادامه داد: «شهرداری به عنوان متولی ساخت و ساز شهری باید نظارت دقیق‌تر و بیشتری در این گونه موارد که ساختمان‌سازی در مجاورت واحدهای آموزشی انجام می‌شود، اعمال کند تا از بروز چنین حوادث ناگواری پیشگیری شود. » وی با بیان اینکه هرگونه ساخت و ساز در مدارس و یا در مجاورت مدارس باید به اطلاع نوسازی مدارس رسانده شود، تصریح کرد: «مدیران مدارس باید هرگونه عملیات عمرانی درون مدرسه و یا در مجاورت آن را به اداره آموزش و پرورش و یا شهرداری منطقه اطلاع دهند و تا اعلام نظر کارشناسان نوسازی مدارس از هرگونه ورود دانش‌آموز به مدرسه و یا در نزدیکی مکان‌هایی که امکان بروز حادثه
وجود دارد، جلوگیری به عمل آید.» لیوانی گفت: «نظارت به ساخت و سازهای شهری به عهده
شهرداری‌ها و نظام مهندسی است که باید دقت نظر حساس‌تری نسبت به نزدیکی و مجاورت با فضاهای آموزشی داشته باشند.» مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان گلستان در خصوص صدور مجوز فعالیت این مدرسه غیردولتی که دچار حادثه شده است، گفت: «روند صدور مجوز فعالیت مدارس غیردولتی نیازمند طی چند مرحله و اخذ تاییدیه‌های لازم است که در خصوص ساختمان این مدرسه، مطابق ماده ۳ دستورالعمل اجرایی و آیین نامه استقرار مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی، تاییدیه جوانب ایمنی، فنی و استحکام بنا، توسط شرکت‌های مهندسین مشاور که دارای گواهی صلاحیت از سازمان برنامه و بودجه هستند صادر شده و از این نظر مشکلی نداشته است.»
خوشبختانه این حادثه تلفات جانی دربرنداشت اما همیشه در بر روی یک پاشنه نمی‌چرخد. متاسفانه در چنین حوادثی که لزوم ایمن‌سازی مدارس را گوشزد می‌کند گاهی دانش آموزی جانش را از دست می‌دهد مثل حادثه مشابه‌ای که در سیستان و بلوچستان که زمان زیادی از آن نمی‌گذرد، رخ داد. اوایل آبان ماه دیوار خاکی‌ای در «روستای بنو اسحاق بازار» از توابع بخش پیر سهراب چابهار درست در هنگام بازی کودکان ریزش می‌کند و در پی آن چهار کودک دانش‌آموز کشته و سه تن دیگر مصدوم می‌شوند. بنابراین ضرورت دارد که مسئولان آموزش و پرورش که این روزها تمام فکر و ذکرشان حضور دانش آموزان در مدرسه است، فکری اساسی برای ایمنی مدارس کنند تا شاهد چنین حوادث تلخی نباشیم.