روزنامه شرق
1400/08/11
مسائل استان خوزستان باید بهطور ویژه دیده شود
رئیس قوه قضائیه: مسائل استان خوزستان باید بهطور ویژه دیده شود مرکز رسانه قوه قضائیه: رئیس قوه قضائیه در جلسه شورای عالی قوه قضائیه با اشاره به مشکل ایجادشده در جایگاههای سوخت از صبوری مردم تقدیر کرد و با هشدار نسبت به نقشههای دشمن در حوزه سایبری که ریشه در شکست و عدم موفقیت در توطئهها و اهداف قبلی آنها دارد، به مسئولان ذیربط تأکید کرد که در این زمینه هوشیاری و مراقبت لازم را مبذول دارند.حجتالاسلام محسنیاژهای با اشاره به سفر کاری ۱۸ساعته خود و همکارانش به استان خوزستان در هفته گذشته و بررسی میدانی مشکلات این استان گفت: استان خوزستان دارای مواهب غنی الهی است، اما به خاطر برخی ضعفها مردم گرفتار مشکلاتی شدند که حقیقتا مستحق آن نیستند و دشمن هم به دنبال سوءاستفاده از این ضعفهاست.
او تأکید کرد: مسائل استان خوزستان باید بهطور ویژه دیده شود و با اقدامات متعارف و مرسوم نمیتوان مشکلات آب، مسائل زیستمحیطی، فرهنگی و اقتصادی مردم این منطقه را حل کرد و تلاش ما این است با یک نسخه خاص بهطور فوقالعاده به این مسائل توجه کنیم.
محسنیاژهای همچنین درخصوص صلح و سازش بین دو طایفه در استان خوزستان پس از چند سال نزاع خونین (با ۲۰ کشته و چندین نفر زخمی و...) که در جریان سفر استانی اخیر صورت گرفت، از این اقدام بهعنوان دستاوردی کمنظیر یاد کرد که با عنایت خداوند متعال و تلاشهای مسئولان استانی، علما، ریشسفیدان و متنفذین محلی و مردم استان خوزستان رخ داده است.
رئیس عدلیه بر نقش مؤثر پایداری این قبیل مصالحهها در حصول صلح و سازش در پروندههای مشابه تأکید کرد و گفت: تعداد زیادی از این پروندهها در عدلیه موجود است که پایداری در این مدل باعث میشود مشکل آنها هم به صلح و سازش بینجامد.
محسنیاژهای همچنین در واکنش به گزارش دادستان کل کشور درخصوص انبارهای نگهداری کالا که در جریان سفر استانی خوزستان مورد بازدید قرار گرفته بود، با نامطلوب ارزیابیکردن وضع موجود به دادستان کل کشور و رئیس سازمان بازرسی دستور داد که به صورت مستمر این موضوع را بررسی و تدبیری برای رفع مشکل نگهداری کالا در انبارها اتخاذ کنند.
او با گلایه از وضعیت نگهداری کالاها در انبارهای سازمان امور تملیکی و گمرکات کشور که بعضا منجر به فاسدشدن برخی از آنها میشود و با بیان اینکه به رئیسجمهور و رئیس مجلس اظهار کردهام که این موضوع با عقل، منطق و شرع پذیرفته نیست، گفت: کالاهای زیادی میآید و در انبار گمرک میماند و انبار را اشغال میکند و وقتی انبار اشغال شد محلی برای کالای دیگر که باید تخلیه شود موجود نیست و باید در نوبت بماند که این موضوع هزینهبر میشود.
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: کالا میماند و به هر دلیلی ترخیص نمیشود، درحالیکه باید درباره کالایی که میآید پیشبینی صورت گیرد که آیا میتواند تخلیه و ترخیص شود و اگر نمیتواند چند وقت میتواند نگهداری شود.
محسنیاژهای با بیان اینکه این کالا مورد نیاز کشور است، تخلیه هم میشود، اما ترخیص نمیشود تا زمانی که فاسد شود، از روند موجود انتقاد کرد و گفت: چه منطقی است که کالا را نیاز داشته باشیم، پول هم داده باشیم، ولی آن کالا بیاید تا در انبار بماند.
او با اشاره به گزارش دادستان کل کشور درباره ۱۴۰ هزار تن ذرت فاسد در یکی از انبارهای بندر امام خمینی(ره) گفت: این ذرتها به کشور آمده، مانده و فاسد شده است و اکنون باید کلی پول هزینه شود تا برای این جنس فاسد فکری صورت گیرد. حال سؤال اینجاست که این کالای فاسد کجا باید امحا شود؟
رئیس قوه قضائیه با طرح این سؤال که دو نماینده قوه قضائیه در سازمان اموال تملیکی چه کاری انجام میدهند، افزود: اموال زیادی در انبارهای سازمان اموال تملیکی وجود دارد که فاسد شده و تاریخگذشته است یا تعداد آن از مقدار ذکرشده روی کارتن کمتر است که مشخص نیست تعدی به این کالا در کجا صورت گرفته است؟
او با تأکید بر اینکه هیچکس این وضعیت ورود، نگهداری و ترخیص کالا را قبول نمیکند، به رئیس سازمان بازرسی و دادستان کل کشور مأموریت داد تا هر اقدامی که میشود برای رفع مشکلات موجود انجام دهند.
محسنیاژهای با اشاره بر اینکه ممکن است در این زمینه قانونگذاری نیاز باشد، در عین حال تأکید کرد با همین قوانین فعلی هم میشود بهتر از روند موجود عمل کرد.
رئیس دستگاه قضائی آمادگی خود را برای استقرار قاضی سیار یا ثابت در همه گمرکات کشور اعلام کرد و گفت: تا جایی که جزء اختیارات بنده است هر نوع همکاری را انجام میدهم؛ چراکه وضعیت بسیار نامناسب است.
سایر اخبار این روزنامه
انتصابات با سهمخواهی؟
معلق میان قدرت سیاسی و قدرت اجتماعی
منتظر اقدام دولت واشنگتن هستیم
مسائل استان خوزستان باید بهطور ویژه دیده شود
سهروزه با یک حکم
نهاد خانواده در بحران
تحقیق و تفحص روی کاغذ
۱۰ دقیقههای روی اعصاب تلویزیون
سهم نفت در بودجه ۱۴۰۱ چه خواهد بود؟
تخلفات ادامهدار ایرلاینها
گذاریم اجماع شکل بگیرد
چوب جادويي در اقتصاد وجود ندارد
نظرسنجیهای سازمانهای خارجی قابل اعتمادند؟
سد چمشیر، فاجعهای بدتر از گتوند