روزنامه ابتکار
1400/08/12
«ابتکار» اما و اگرهای افزایش تولید خودرو را بررسی کرد بازار بیتوجه به وعدهها
کیمیا نجفیروند افزایش قیمتها در بازار خودرو از ابتدای هفته جاری بار دیگر شدت گرفت به طوری که قیمت پراید ۱۱۱ در بازار به ۱۶۰ میلیون و قیمت پژو پارس به ۲۹۳ میلیون تومان رسیده است. افزایش قیمت خودرو درحالی است که وزیر صمت بارها از کاهش قیمت صحبت کرده است، او یکی از راههای کاهش قیمت را افزایش تولید خودرو میداند.
اخیرا وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به ضرورت اصلاح ساختار مالی شرکتهای خودروسازی ایرانخودرو و ساپیا از موج جدید افزایش تولیدات خودرو از دو هفته آینده خبر داد. فاطمیامین در حاشیه نشست با کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه افزایش تولید خودرو را از امسال شاهد خواهیم بود، گفته است: «برنامه هفتگی افزایش تولید را از ایرانخودرو و ساپیا گرفتم. اگر از شرکتهای ایرانخودرو و ساپیا نام میبرم به این علت است که با وجود بیش از ۱۰ شرکت خودروسازی، بیش از ۹۰ درصد تولیدات خودرو و بازار را در اختیار دارند. برای آنکه مطمئن شویم کار به دستی انجام میشود، صبر نمیکنیم تا در انتهای سال ببینیم چه تعداد خودرو تولید میشود، بنابراین این موضوع را به صورت هفتگی کنترل میکنیم. از این رو موج جدید افزایش تولیدات خودرو را از دو هفته آینده شاهد خواهیم بود. این امر یک شبه نبوده و برای این موضوع حدود دو ماه وقت گذاشتیم و خوشبختانه زیرساختها افزایش تولید را فراهم کرده و مقررات آن آماده شده است. جلسات زیادی با خودروسازان در این خصوص برگزار کردند. برنامههای طراحی شده خوب پیش رفته و امیدواریم قولهایی که دادیم مبنی بر افزایش تولید خودرو در امسال و سال آینده محقق شود.»
اما و اگرهای افزایش تولید خودرو
سپهر زنگنه، کارشناس بازار خودرو با اشاره به وعدهها درخصوص افزایش تولید خودرو و کاهش قیمتها به «ابتکار» گفت: تیراژ تولید را میتوان از طریق خودروهای دپوشدهای که نیازمند قطعات تکمیلی هستند افزایش داد و از این طریق عرضه افزایش یابد. در آن شرایط ممکن است التهاب بازار کمی فروکش کند اما به نظر نمیرسد کاهش قیمت قابل توجهای را داشته باشیم.
وی افزود: یکی از مشکلاتی که ایجاد شده این است که تیراژ خودروهای ارزانقیمت و پر مصرف خانوارها مثل خودرو ۲۰۶، پراید و تیبا کم شده و این مسئله سبب افزایش کف قیمتی خودروها شده است.
این کارشناس بازار خودرو ادامه داد: فرض کنید قیمت یکی از خودرو پر مصرف خانوارها ۲۵۰ میلیون باشد و تولید این خودرو طبق برنامهها افزایش یابد در آن شرایط ۱۰ تا ۲۰ میلیون حباب قیمتی از بین میرود و آن خودرو ۲۳۰ میلیون خواهد شد اما از آن پس پای رکود به بازار باز میشود. این در حالی است که اگر فردی بخواهد خودروی خود را بفروشد قیمت آن را با خودروهای دیگر مقایسه میکند و مثلا فردی هیچگاه ۲۰۶ خود را ارزانتر از خودرویی همانند کوییک نمیفروشد و به همین دلیل قیمت خودرو پایین نمیآید. با بررسی این روند مشخص میشود که قیمت یکی از محصولات ایران خودرو مرتبط با قیمت محصول سایپا خواهد بود و قیمت محصول سایپا مرتبط با پرایدی در بازار میشود که تولید آن متوقف شده است.
وی گفت: پراید ۱۶۰ میلیون تومان شده است، به عبارتی دیگر در چند ماه گذشته کف قیمت از ۱۲۰ میلیون به ۱۶۰ میلیون تومان رسیده است. اکنون که پراید به خط تولید باز نمیگردد و از سوی دیگر هم گفته میشود خودروهای ارزان قیمت تیراژشان کمتر خواهد شد، بنابراین چشماندازی برای کاهش قیمت تصور نمیشود.
زنگنه با اشاره به شرایط خودروسازان در کشور ادامه داد: خودروسازان در شرایط نامناسبی قرار دارند و مشکلات این شرایط بر دوش مصرفکنندگان است. خودروسازان هرسال زیان قابل توجهای دارند و تیراژ پایین آمده، اما حتی اگر خودروسازی ایران شرایط بدتری را تجربه کند کسی پاسخگو نخواهد بود.
وی افزود: چالشهای در حالی است که وزارت صمت هم دقیق برنامههای خود را اعلام نکرده است و فقط شاهد وعدهها از رسانهها هستیم. به هر حال اکنون که صحبت از افزایش تولید به میان آمده دوستان باید توجه داشته باشند که افزایش تیراژ زمانی میتواند معنی پیدا کند که حجم تولید خودروهای پر مصرف و ارزان قیمتتر افزایش یابد.
این کارشناس بازار خودرو گفت: مصرفکنندگان باید توانایی مالی برای خرید خودرو را داشته باشند در غیر این صورت تیراژ افت میکند و دیگر وجود خط تولید به صرفه نخواهد بود به همین دلیل ما باید به دنبال افزایش تولید خودروهای پر مصرف و ارزان باشیم.
زنگنه در پایان با اشاره به عوامل موثر در کاهش قیمت خودروها گفت: برخی مسائل میتواند روند قیمتها را در بازار خودرو تغییر دهد. یکی از آنها نرخ دلار است، اگر نرخ دلار تعدیل شود هزینه تولید کاهش یافته و ما شاهد تغییر قیمتها خواهیم بود. از سوی دیگر واردات خودروهای دست دوم هم میتواند قیمتها را در بازار بشکند. در غیر این صورت نمیتوان انتظار کاهش قیمت را از بازار خودرو داشت. البته ممکن است با پرداخت وام افزایش تولید اتفاق بیافتد اما باز هم قیمتها پایین نخواهد آمد و حتی ممکن است تورم بیشتری نیز ایجاد شود.
پربازدیدترینهای روزنامه ها
سایر اخبار این روزنامه
آیا صدا و سیما به روزهای اوج سریالسازیاش باز میگردد؟
در انتظار روزهای خوش تلویزیون
ژوبین صفاری
لزوم توجه به آن سوی سیاست زدگی
آیا نسخه اصلی «برجام» مُرده است؟
توافق روی پایههای لرزان میز مذاکره
اختلافات ایران و روسیه درباره مسئله هستهای چه مواردی است؟
تهران- مسکو از پشت درهای بسته تا انتقادات عیان
غلفت از سرمایه گذاری در نفت و گاز چه تبعاتی به دنبال خواهد داشت؟
هشداری جدی برای ایران
بهترین بازیکن ایرانی حال حاضر فوتبال اروپا کیست؟
طارمی و اللهیار آماده؛ قدوس شگفت انگیز
عضو کمیته علمی ستاد ملی کرونا عنوان کرد
تصمیمگیری برای تزریق دُز سوم واکسن کرونا
«ابتکار» اما و اگرهای افزایش تولید خودرو را بررسی کرد
بازار بیتوجه به وعدهها
امیرعبداللهیان:
به دقت رفتار بایدن را می سنجیم
با موافقت نمایندگان صورت گرفت
ارسال پرونده تخلف روحانی به قوه قضائیه
ایران تخم مرغهایش را از سبد برجام برداشته است؟
شتباهات اردوغان ترکیه را چگونه به نقطه شکست میکشاند؟