روزنامه آفتاب یزد
1400/08/16
شخصیت درونگرا کیست؟
فاطمه فرحمند- افراد درونگرا دنبال توجه و یا تعاملات اجتماعی نیستند، در حقیقت این تعاملات فرد درونگرا را خسته، ناراحت و حتی در مواردی عصبی میکند. افراد درونگرا نقطه مقابل برونگراها هستند. افراد برون گرا غالباً به دنبال تعامل و گفتگو هستند، آنها دورهمیها را از دست نمیدهند و به محیطهای شلوغ علاقه دارند. کارل یونگ اولین روانشناسی بود که در دهه ۱۹۶۰ این دو بعد شخصیتی را توصیف کرد. او بیان داشت درونگرایی و برونگرایی نوع برخورد و ارتباط هر شخص با اجتماع و اطرافیان است. با این وجود امروزه میدانیم که افراد درونگرا میتوانند عناصر برون گرایی را در شخصیت خود داشته باشند. آنها ممکن است به حضور در مهمانیها علاقه داشته باشند یابرون گراها ممکن است هر از گاهی ترجیح بدهند که تنها باشند و از دیگران فاصله بگیرند.
> ویژگیهای شخصیت یک فرد درونگرا
تنهایی را ترجیح میدهند. ایده تنها بودن در خانه هیجانانگیز است و در سلامتی و خوشحالی یک فرد درونگرا اهمیت زیادی دارد. خلوت برای این افراد آرامش بخش است مهم نیست که افراد در تنهایی به استراحت بپردازند یا به فعالیتی مشغول شوند.
از تعاملات اجتماعی خسته میشوند. در حالی که افراد برون گرا نمیتوانند جمعه شب با دوستان خود را از دست بدهند، افراد درون گرا میدانند که باید به میزان مشخصی در جمع قرار بگیرند.
این بدان معنا نیست که تمام افراد درونگرا از مهمانی فرار میکنند، آنها میتوانند مانند هر شخص برونگرایی از آن لذت ببرند، اما در پایان یک شب طولانی افراد درونگرا نیاز دارند که از جمع فاصله بگیرند تا انرژی خود را بدست آورند.
> کار فردی را ترجیح میدهند
اگر از پروژههای گروهی فاصله میگیرید و به کار فردی علاقه دارید، احتمال دارد که درونگرا باشید. افراد درونگرا اغلب هنگامی که به تنهایی کار میکنند بهترین عملکرد را دارند.
انزوا به افراد درونگرا این فرصت را میدهد تا بر روی کار خود تمرکز کنند و کارهایی با کیفیت بالا تولید کنند، البته این بدان معنا نیست که درونگراها با دیگران خوب کار نمیکنند، آنها فقط ترجیح میدهند که بر روی وظایف خود تمرکز کنند.
> یک حلقه دوستی کوچک دارند
در واقع افراد درونگرا از گفتگو با مردم و شناختن آنها لذت میبرند و دوست دارند این کار را انجام دهند اما آنها معمولا بودن در کنار دوستان صمیمی خود را ترجیح میدهند و یک حلقه دوستی کوچک دارند.
> افراد درونگرا کنجکاو هستند
افراد درون گرا تفکر درونی بسیار فعالی دارند و این امر آنها را به سمت خوداندیشی و تحقیق سوق میدهد برای همین این افراد ممکن است کنجکاو و دقیق به نظر برسند.
> به بیتوجهی محکوم میشوند
افراد درونگرا زمانی که در موقعیتی که دوست ندارند قرار میگیرند در فکر فرو میروند. در حقیقت این اتفاق یک نوع و سازو کار بقا است ولی دیگران ممکن است فکر کنند این افراد بیخیال یا بیحوصله هستند.
> نوشتن را به حرف زدن ترجیح میدهند
افراد درون گرا برخلاف برونگرا ترجیح میدهند کمتر حرف بزنند یا قبل از حرف زدن به خوبی فکر کنند، همین باعث میشود که نوشتن را به حرف زدن و برقراری ارتباط کلامی ترجیح دهند.
> حساستر هستند
تحقیقات نشان میدهد که افراد درون گرا بیشتر به افسردگی مبتلا میشوند. این میتواندبه این دلیل باشد که افراد درون گرا به اندازه افراد برون گرا احساس خوشبختی نمیکنند.
البته مشخص نیست که چرا افراد درونگراها بیشتر احساس شادی نمیکنند، شاید احساس شادی در این افراد متفاوت است. افراد درونگرا به کیفیت دوستی و روابط عاطفی اهمیت زیادی میدهند و دستیابی به این سطح از رضایت ممکن است دشوار باشد.
سایر اخبار این روزنامه
اینها روزنامه هستند نه روزنامه دیواری دوران دبیرستان
کیفیت جمعیت مهم است نه میزان آن
چه رابطهای بین شرکتهای بازار یابی شبکهای با کلاهبرداران رمزارز است؟
رخت عزا بر تن هنرکاریکاتور
ادامه پارادوکس انتصاب مدیران ناکارآمد
شخصیت درونگرا کیست؟
به رسمیت شناختن «طالبان» امری گریزناپذیر است
مسئولان: طبیعی است / مردم: گریهآور است
راه همتی را نروید
اینها روزنامه هستند نه روزنامه دیواری دوران دبیرستان