روزنامه آفتاب یزد
1400/08/18
فیاضی رای اعتماد میگیرد؟
آفتاب یزد: حسین باغگلی، گزینه پیشنهادی دولت سیزدهم برای وزارت آموزش و پرورش بود که البته نتوانست در مجلس شورای اسلامی رای اعتماد بگیرد؛ حالا اما پس از کش و قوسهای فراوان و با نزدیک شدن به روزهای آخر دوره سرپرستی وزارت آموزش و پرورش، رئیس جمهور روز گذشته گزینه پیشنهادی دیگری برای این وزارتخانه به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد.مسعود فیاضی گزینه معرفی شده به مجلس است که هنوز نیامده حواشی بسیاری به همراه داشته است. شنیدهها حاکی از آن است که فیاضی برادر داماد علیرضا زاکانی،شهردار پر حاشیه تهران است که در دوره حضور زاکانی در مرکز پژوهشهای مجلس به عنوان معاون او معرفی شده بود. با این حال این وزیر پیشنهادی سابقه چشمگیری در حوزه آموزش و پرورش نداشته و به همین دلیل هم کارشناسان حوزه آموزش امیدوارند حضور او در این وزارتخانه اوضاع وزارت آموزش و پرورش را از چیزی که هست بدتر نکند!>مصائب وزارت آموزش و پرورش
وزارت آموزش و پرورش طی سالهای گذشته یکی از
کم برخوردارترین وزارتخانههای دولت بوده است که چالشهای بسیاری در مورد اختصاص بودجه به این وزارتخانه و مشکلات ریز و درشت آن وجود دارد، اما به نظر میرسید با روی کار آمدن دولت سیزدهم ورق بر میگردد و این وزارتخانه شرایط بهتری را طی خواهد کرد تا اینکه ابراهیم رئیسی حسین باغگلی را به عنوان وزیر پیشنهادی به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد و موجبات تعجب همگان را برانگیخت چرا که باغگلی کمترین تجربه عملی را در حوزه آموزش و پرورش داشت و همین امر نگرانیها را در خصوص آینده این وزارتخانه مغفول مانده که به آینده میلیونها دانشآموز گره خورده، بیشتر میکرد، اما خوشبتانه این وزیر پیشنهادی نتوانست از مجلس یازدهم رای اعتماد بگیرد و بار دیگر کورسوی امیدی برای آینده وزارتخانه آموزش و پرورش روشن شد.
با این همه طی دو ماه گذشته گمانه زنیهای زیادی درباره وزیر پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش اتفاق افتاد اما در نهایت قرعه به نام مسعود فیاضی افتاد و روز گذشته او به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به مجلس شورای اسلامی معرفی شد. فیاضی که نیامده حواشی بسیاری را رقم زد برادر داماد علیرضا زاکانی، شهردار کنونی تهران است که در دوره حضور زاکانی در مرکز پژوهشهای مجلس به عنوان معاون او معرفی شده بود. این در شرایطی است که همین چند وقت ماجرای انتصاب داماد زاکانی به عنوان دستیار ویژه شهردار تهران حواشی را در پی داشت که در نهایت به لغو این انتصاب منجر شد.
>سوابق وزیر پیشنهادی پرحاشیه
مسعود فیاضی در فضای سیاسی- اجتماعی کشور بیش از حسین باغگلی وزیر پیشنهادی پیشین دولت سیزدهم شناخته شده است، اما چهره بودن فیاضی تا اینجا به دلیل هیاهوهایی بوده که بیش از نفع برای او ضرر داشته است.
مسعود فیاضی کارشناسی خود را در رشته مهندسی عمران دانشگاه فنی تهران گذراند و بعد از آن و با گذشت ۲۵سال، به مقام استادیاری در رشته فقه و اصول تحلیلی و اجتهادی رسید. از مهندسی تا فقه را میشود شروع یک تحول درونی در او نامید، اما فیاضی در همان سالهای فراگیری فقه و اصول با ورود به سطوح گوناگون مجموعه سازمان پژوهش و برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش، خود را در قامت یک پژوهشگر نشان داد و در همان زمان پیشوندهای زیادی در جلوی نام او با پیوست وزارت آموزش و پرورش آمد که از جمله مهمترین آنها مدیر کل انتشارات و فناوری آموزشی وزارت آموزش و پرورش، مدیر مسئول مجلات رشد وزارت آموزش و پرورش، مسئول کلان بنیاد ای سی دی ال و رئیس هیئت مدیره انتشارات مدرسه هستند که البته حضور فیاضی در هر کدام از این مسئولیتها با سر و صدا همراه بود.هنگامی که در سال ۱۳۹۵ مدیر مسئول مجله رشد آموزش و پرورش بود، سید امیر موسوی سردبیر مجله رشد استعفا میدهد، استعفایی که به یک نامه ختم نشد و به رشته توییتهایی که شخص فیاضی و سیاستهای او را در مجله رشد نشانه گرفته بود، منتهی شد. موسوی در یکی از توییتهای خود آورده بود: زمانیکه فیاضی به حکم حجتالاسلام و المسلمین علی ذوعلم به مدیرمسئولی مجلات رشد منصوب شده بود، کمکم کلمهی«موسیقی» تبدیل به یک کلمهی ممنوعه شد. رمانها هم همه با بهانههایی از قبیل «این عاشقانه است»،« این تخیلیست»،« این جنگ را منفی نشان داده» رد میشدند.
البته پس از استعفای موسوی جمعی دیگر از اعضای تحریریه مجله رشد با بیانیهای و در انتقاد به فیاضی، استعفا دادند. نکته مهم این داستان که در زمان خود یک حاشیهی بزرگتر از مجله رشد تبدیل شده بود، عدم واکنش فیاضی نسبت به موضوع بود، او هیچ وقت در این خصوص اظهار نظر نکرد.
یک بار دیگر در سال ۱۳۹۸ نام فیاضی به عنوان یک حاشیهی بزرگتر از متن دیده شد، وقتی که علی زاکانی رئیس وقت مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با برکناری سینا کلهر او را به عنوان معاون فرهنگی اجتماعی مرکز پژوهشهای مجلس منصوب کرد، برخی به نسبت فامیلی زاکانی با فیاضی و تاثیر داشتن در این انتصاب، اشاره کردند، اما عموم انتقادها به عدم تخصص مسعود فیاضی برای این مسئولیت بود که از یک عقبگرد در مرکز پژوهشها خبر میداد. فیاضی در این موضوع نیز به سکوت خود ادامه داد.
>کارشناسان چه میگویند؟
با این همه باید دید نظر کارشناسان آموزشی در خصوص وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش چیست؟ محمدرضا نیک نژاد، کارشناس آموزشی در این باره به آفتاب یزد گفت:« متاسفانه این طور که مشخص است آقای فیاضی هم مانند آقای باغگلی چندان تجربهای در حوزه آموزش و پروش ندارد و تنها موضوعی که در رزومه ایشان به چشم میخورد این است که زمانی که آقای زاکانی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس بودهاند ایشان هم به عنوان معاون آقای زاکانی در این مرکز حضور داشتند. به غیر از آن سابقهای در حوزه آموزش و پرورش در سابقه ایشان وجود ندارد. مدارک تحصیلی ایشان هم مرتبط با حوزه آموزش و پرورش نیست. واقعیت این است که هیچ امیدی هم برای اینکه مجلس به او رای اعتماد ندهد وجود ندارد چون باغگلی هم به دلیل اعتراضاتی که صورت گرفت از مجلس رای اعتماد نیاورد اما با کش و قوسهایی که در ماههای اخیر به وجود آمد به نظر میرسد این اتفاق شامل حال آقای فیاضی نخواهد شد.»
وی تصریح کرد:«همسر آقای رئیسی جزو شورای عالی آموزش و پرورش است به همین دلیل به نظر میرسید ایشان دغدغههای آموزشی بیشتری داشته باشند اما در عمل چیزی که شاهدش هستیم این است که کسانی که به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش معرفی کردند اصلا سر رشتهای از مشکلات حوزه آموزش کشور ندارند و این موضوع جای تعجب دارد!»
این کارشناس آموزشی افزود:« من و همه معلمان و دیگر کارشناسان حوزه آموزش با وضع موجود انتظار بهبود برای اوضاع آموزش کشور نداریم و تنها امیدواریم با مدیریت آقای فیاضی وضع از این بدتر نشود. چون واقعیت این است که با تحصیلات آقای فیاضی و سن و سالی که دارند بعید به نظر میرسد بتوانند گرهای از مشکلات بیشمار حوزه آموزش و پرورش کشور باز کنند. بنابراین ما فقط امیدواریم مدیریت آقای فیاضی آسیب جدیتری به حوزه آموزش کشور وارد نسازد.»
سایر اخبار این روزنامه
شروط ایران برای بازگشت آمریکا به برجام
سوء قصدی واقعی یا فتنهای نمایشی؟!
عدالت آموزشی به محاق رفته است
بیاخلاقی و بیانصافی بهاره رهنما
رابطه دولتها و ملتها
مرثیهای برای بحران آب وخاک
کیش متفاوتتر از فرهنگ غالب ما!
برجام و ایالات متحده آمریکا
زیبایی در دالان خشونت!
خانه سیاه نیست!
فیاضی رای اعتماد میگیرد؟
فریاد مورچه ها!
تبعیض حقوقی
تکذیب تذکر رئیسجمهور به وزیر اقتصاد