روزنامه ایران
1400/08/18
ارز 4200 تومانی دارو حذف نمی شود
فریبا خاناحمدیخبرنگار
با گذشت نزدیک به 3 ماه از روی کار آمدن دولت سیزدهم، دولت آیتالله ابراهیم رئیسی توانست با واردات نزدیک به 150 میلیون دوز واکسن کرونا و واکسیناسیون گسترده، به صفهای طولانی پایان دهد و از بروز خیز پیک پنجم کرونا که به تعبیر وزیر بهداشت فاجعه ملی بود، جلوگیری کند.
عزم رئیس جمهوری برای تأمین واکسن کرونا به حدی جدی بود که بلافاصله پس از نشستن بر کرسی ریاست دولت سیزدهم وزرای بهداشت، خارجه، رئیس هلال احمر و بانک مرکزی را برای تأمین واکسن حداکثری در کشور به خط کرد که نتیجه آن طبق اعلام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تزریق نزدیک به 95 میلیون دوز واکسن کرونا از 150 میلیون دوز واکسن وارداتی است که البته 55 میلیون دوز واکسن ذخیره نیز بین استانها توزیع شده است. این در حالی است که بنا به گفته بهرام عیناللهی در هفته اول تحویل وزارتخانه هیچ واکسنی در اختیار وزارت بهداشت نبود و تعداد واکسیناسیون از دی 99 تا تیر 1400 تنها 5 میلیون واکسن تزریق شده بود. در همین حال وزیر بهداشت وعده داد تا اواخر آبان یا اوایل آذر ماه واکسیناسیون تمام شود و تا پایان آبان ماه و قبل از دهه فجرامسال، 80 درصد دوز کامل واکسن را تزریق کنیم. این در حالی است که پس از مجوز مصرف اضطراری به 5 شرکت داخلی برکت، فخرا، رازی، سیناژن و پاستور قرار است برای دوز سوم از واکسنهای تولید داخل استفاده شود هم اینک حدود 13 میلیون دوز واکسن تولید داخل تحویل وزارت بهداشت داده شده و ۱۲ میلیون هم از واکسنهای نام برده شده جدید آماده تحویل داریم. طبق اعلام وزیر بهداشت، ایران رکورددار میزان واکسیناسیون در روز است و حدود یک میلیون و ۶۵۰ هزار دوز در روز تزریق میشود با این وجود؛ نگرانیها به دلیل شروع موج ششم کرونا در کشورهای همسایه افزایش یافته و مراکز درمان کشور در آماده باش کامل هستند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز گذشته در نخستین نشست خبری خود با اصحاب رسانه از صرف ارز زیاد برای خرید واکسن خبر داد. عیناللهی در پاسخ به سؤال «ایران» درباره ابهامات تعیین تکلیف یک میلیارد یورو که قرار بود طبق دستور رهبری برای مقابله با کرونا در اختیار وزارت بهداشت قرار گیرد، گفت: با مقدار زیاد واکسنی که وارد کردیم میزان زیاد ارزمان رفته است از گذشته خبر ندارم اما در حال حاضر 100 میلیون دلار پول ارزی بیشتر نداریم.
وزیر بهداشت در پاسخ به سؤال دیگر «ایران» مبنی بر بحث حذف ارز 4200 تومانی دارو به دلیل قاچاق معکوس دارو از کشور عنوان کرد: در ارتباط با اجرای ارز ۴۲۰۰ تومانی به دلیل وضعیت اقتصادی مردم چارهای نداریم همین ارز را نگهداریم و اگر الان آن را لغو کنیم از فردای آن روز، دارو گران میشود و فشار مضاعفی به مردم و بیماران وارد میشود. گاهی فکر منطقی داریم ولی در عمل نمیتوانیم آن را اجرایی کنیم. لازم است برای آن کار شود تا در آینده روی آن فعالیت کنیم؛ الان این کار امکانپذیر نیست و بخصوص برای کسانی که بیماری مزمن دارند فشار زیادی خواهد داشت. این موضوع برای کسی که به طور مزمن دارو مصرف میکند سنگین و فلاکت بار است و باید تمام زندگیاش را بفروشد که بتواند دارو بخرد. در این شرایط الان نمیتوانیم این ارز را برداریم و باید شرایط را حفظ کنیم مگر اینکه منابع از سوی بیمهها و... تأمین شود تا به مردم فشار نیاید. ارز دارو درست مثل قضیه بنزین است و همانطور که نمیتوان بنزین را آزاد کرد حذف ارز دارو نیز امکانپذیر نیست.
وی افزود: ارز دارو، بیتالمال است و هر خلافی در آنجا خط قرمز ماست. در چند هفته آینده افرادی که ارز دولتی گرفته و به صورت آزاد کار کرده اند، قطعاً به مردم معرفی میشوند. در چند هفته آینده خواهید دید که افرادی که ارز دولتی گرفته و به صورت آزاد کار کردند، قطعاً به مردم معرفی میشوند. ارزی که به دارو داده میشود را به عنوان بیتالمال دانسته و حق مردم میدانیم و هر خلافی در آنجا خط قرمز ماست.
اجرای قرنطینه هوشمند بر عهده وزارت کشور است
وزیر بهداشت همچنین درباره زیر ساختهای لازم برای اجرای قرنطینه هوشمند در کشور و چگونگی نظارت و کنترل افراد واکسن نزده نیز به «ایران» گفت: وزارت کشور مجری مدیریت هوشمند کرونا و طرح شهید سلیمانی است و ستادی برای این کار پیشبینی شده است. الان همه جای دنیا به این سمت میروند که خیلی مردم را محدود نکنند و تصمیماتی را که پیشتر برای ممنوعیت سفر، ظرفیت ۶۰ درصد پروازها، تعطیلی مدارس و... گرفتند الان با این سامانه هوشمند بر میدارند و میگویند مدارس باز میشوند به شرط اینکه واکسیناسیون انجام شود یا سفرها شکل میگیرد به شرط انجام واکسیناسیون.
وی همچنین درپاسخ به سؤالی درباره بازگشایی مدارس، مشاغل و دانشگاهها و نظر تخصصی وزارت بهداشت در این زمینه، گفت: بازگشایی در اولین زمان ممکن از نظر علمی، هر زمان میسر باشد باید انجام شود. درباره بازگشایی، ستاد کرونا بر اساس اطلاعاتی که به آنجا ارائه میشود، تصمیم میگیرد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه بستری هر بیمار کرونا حدود 40 میلیون تومان هزینه دارد در عین حال عنوان کرد: درآمد اختصاصی بیمارستانها حدود 40 درصد کاهش یافته است. همچنین در بحث هزینههای درمان قرار بود پرداخت از جیب مردم به ۲۵ درصد برسد. حداکثر کاری که انجام شد، این بود که در برههای به ۳۲ درصد رسیدیم، اما اکنون نزدیک ۴۵ درصد پرداخت از جیب داریم و حدود ۲۰ درصد از هدفمان دور هستیم که این به مردم فشار وارد میکند.
وزیر بهداشت در پاسخ به سؤالی درباره واکسن اسپوتنیکوی نیز بیان کرد: اسپوتنیک با ما ۶۰ میلیون دوز قرارداد داشت ولی متأسفانه فقط دو میلیون تحویل داد. فعلاً واکسنها کفایت میکند و اسپوتنیک هم سابقه خوبی نداشته و به تعهداتش عمل نکرده است. درمورد خط تولید داخلی اسپوتنیک هم فعلاً خیلی به قولها عمل نشده است.
ماجرای نامه افزایش 21 برابری حقوق اعضای هیأت علمی علوم پزشکی
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: به منظور بهبود وضعیت معیشتی دستیاران پزشکی دو مسیر پرداخت کارانهها از منابع دانشگاههای علوم پزشکی و تغییر حقالزحمه به حقوق در دستور کار وزارت بهداشت است.
ابوالفضل باقریفرد در ادامه این نشست خبری درباره نامه وزیر بهداشت به معاون اقتصادی رئیس جمهوری درباره حقوق اعضای هیأت علمی علوم پزشکی گفت: در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ در بند الف تبصره ۱۲ آمده است که حقوق اعضای هیأت علمی از حداقل ۲۱ برابر به حداقل ۱۵ برابر کاهش یابد که وزیر بهداشت خواسته است این موضوع به همان حداقل ۲۱ برابر برگردد. در فضای مجازی و رسانهها عنوان شده است که این به معنایی این است که مبلغ دریافتی از ۴۰ میلیون به ۸۰ میلیون میرسد که این موضوع صحت ندارد. وی گفت: در مجموع ۲۰ هزار و ۵۰۰ عضو هیأت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی داریم که از این تعداد تنها ۲ هزار و ۸۰۰ نفر استاد تمام هستند که اگر این مبلغ هم اعمال شود بازهم هیچکس بالای ۴۰ میلیون تومان حقوق نمیگیرد ضمن اینکه این استادان شامل افرادی هستند که پایه ۲۰ دارند و در اواخر خدمت خود بهسر میبرند و این جنجال و هجمهای که ایجاد شده است درست نیست.
باقریفرد درباره افزایش ظرفیت پزشکی نیز افزود: افزایش ظرفیت رشته پزشکی حتماً باید با برنامهریزی و هوشمندانه باشد و در غیر این صورت کیفیت درمان و آموزش شدیداً دچار مخاطره میشود. ما به کمبود دسترسی به پزشک اذعان داریم و دلیل آن هم نبود سیستم ارجاع به طور کامل است که نیاز به لزوم اصلاح فرایند پرداخت و اصلاح درآمد پزشکان دارد. سیاست وزارت بهداشت عاقلانه و با استفاده از خرد جمعی است. نمیتوانیم تعدادی روپوش سفید بدون کیفیت بیرون دهیم. هماکنون ۵۰ هزار دانشجوی پزشکی در حال آموزش هستند که به تدریج به سیستم اضافه میشوند.
سایر اخبار این روزنامه
وداع با مادر درختان
آغاز بهکار کنسرتها و تئاترها از اول آذر
تأکید قاآنی بر پیگیری درخواست معترضان عراقی
ارز 4200 تومانی دارو حذف نمی شود
عزم دولت برای رفع مشکلات فوقالعاده است
بازار پول و سرمایه یکصدا شد
فیاضی به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش معرفی شد
تأکید مخبر بر ساماندهی مشکلات سازمان اموال تملیکی
رکورد شکنی در تأمین اقلام ضروری مردم
صدای مردم سیستان و بلوچستان هستم
تصویب وام ۴۵۰ میلیون تومانی نهضت ملی مسکن
تأکید قاآنی بر پیگیری درخواست معترضان عراقی
رهنمودهای مراجع چراغ راه مردم و دولتمردان است
اقتصاد مقاومتی اقتصاد کارآفرینی است
سلام ایران