روزنامه جوان
1400/08/19
ترخیص خودرو به رغم گزارش خیلی محرمانه!
سرویس جامعه جوان آنلاین: سازمان توسعه و تجارت ایران در گزارشی خیلی محرمانه نسبت به ترخیص تعداد زیادی از خودروهای یک شرکت واردکننده هشدار میدهد؛ معاون سازمان گمرک هم در نامهای محرمانه، این واردکننده را جهت اقدامات حقوقی و قضایی به مرکز مبارزه با جرائم سازمانیافته ارجاع میدهد، اما این شرکت واردکننده در همین فاصله خودروها را ترخیص کردهبود! این موارد در جلسه روز گذشته پرونده موسوم به ثبت سفارش خودرو رسانهای شد. چهارمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۹۹ متهم پرونده موسوم به ثبتسفارش خودرو با موضوع قاچاق سازمانیافته، دیروز به ریاست قاضی صلواتی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب برگزار شد.در ابتدا قاضی صلواتی ضمن اعلام رسمیت جلسه دادگاه از نماینده دادستان خواست تا ادامه کیفرخواست را قرائت کند.
ترخیص خودروها در بین ناهماهنگی دستگاهها
نماینده دادستان با قرار گرفتن در جایگاه به قرائت ادامه کیفرخواست ۲۵۰ صفحهای پرونده حاضر پرداخت و گفت: شکوائیهای در سال ٩٧ صورت گرفت مبنی بر آن که در مورد شش دستگاه خودرو مجوزهای لازم صادر شده، اما با توجه به استعلامهای صورت گرفته، وزارت صمت اعلام کرد که ثبت سفارشها مورد تأیید نیست و این سفارشها برای شرکت اطلس خودرو آرشین بودهاست.
یزدانیفر ادامه داد: شکوائیهای دیگر نیز علیه شرکت اطلس خودرو آرشین اعلام شدهاست. سازمان توسعه و تجارت ایران بر طبق گزارشی خیلی محرمانه به گمرک جمهوری اسلامی ایران اعلام میکند که تعداد ٢٧٤ ثبتسفارش خودروهای سواری در زمان محدودیت یا در زمان صدور ثبتسفارش غیرقانونی و نامتعارف صادر شدهاست. وی افزود: بدین ترتیب معاون امور گمرکی جمهوری اسلامی ایران هم گزارش سازمان مزبور را طی نامهای محرمانه جهت اقدامات حقوقی و قضایی به مرکز مبارزه با جرائم سازمانیافته ارجاع میدهد.
نماینده دادستان گفت: براساس بررسیهای به عمل آمده مشخص میشود که گمرک مرزی، ثبتسفارش صادره را به عنوان ثبت سفارش معتبر تلقی کردهاست. یعنی از نظر گمرک بارگذاری ثبتسفارش، در دسترس بودن اطلاعات آنها در سامانه جامع گمرکی و مکانیزم تبادل اطلاعات به سامانه جامع امور گمرکی کاملاً درست بودهاست. در نتیجه گمرک مرزی پس از مطابقت مشخصات کالا با ثبتسفارش و احراز هویت نمایندگی رسمی و ضوابط فنی خودرو و رعایت سایر مقررات نسبت به ترخیص خودروها اقدام میکند. همچنین هیچگونه اعمال محدودیتی در خصوص مجوزهای مذکور از سازمان توسعه و تجارت و اداره مقررات صادرات و واردات وزارت صمت به گمرک جمهوری اسلامی ایران نشدهاست!
مجوزهایی که صادر میشد، اما تأیید نمیشد
وی ادامه داد: متهمین پرونده و افراد دخیل آن، با اعمال نظر به اینکه حق و حقوق و عایدات دولت را پرداخت نکنند با سوءاستفاده و رعایت نکردن تشریفات گمرکی نسبت به ساختن سند مجعو ل اقدام کرده و موجبات تضییع حقوق دولت را فراهم آوردهاند. برخورد جدی مراجع قضایی با این افراد سودجو و فرصتطلب و صدور حکم شایسته در این خصوص جنبه بازدارندگی سایر اخلالکنندگان را در پی خواهد داشت.
در ادامه دادگاه، یزدانیفر ضمن قرائت شکوائیههای متعدد از سوی دستگاههای مربوطه نسبت به متهمان این پرونده گفت: مستندات موجود در مورد تعدادی خودرو نشان میدهد که طی ثبتسفارش، مجوز لازم از سوی وزارت صمت در مورد واردات و ترخیص این خودروها صادر شدهاست. جالب اینکه وقتی از وزارت صمت به عنوان دستگاه مرجع، استعلام گرفته، مشخص شده که مجوزهای صادره مورد تأیید نیست!
ترخیص ۸ خودرو فقط با یک ثبتسفارش جعلی
نماینده دادستان در خصوص تخلف یکی دیگر از واردکنندهها هم گفت: شرکت بازرگانی مهرفروزان، پس از اخذ یک فقره مجوز ثبتسفارش از سازمان توسعه و تجارت، اقدام به واردات هشت دستگاه خودروی سواری میکند! پس از رؤیت و تأیید مجوز ثبتسفارش در سامانه تشریفات گمرکی و پس از پرداخت حقوق ورودی، تمام هشت خودرو هم ترخیص میشود؛ منتها پس از ترخیص، مشخص میشود همان یک مجوز ثبتسفارش از سامانه توسط سازمان صمت هم قابلرؤیت نیست!
وی گفت: از تاریخ ۱۳/۱۰/۹۵ از صدور ثبتسفارش جهت خودروهای واراداتی توسط غیر از نمایندگیهای مجاز خودرو جلوگیری میشود. حال آنکه ۱۸/۱۰/۹۶ از سوی سازمان صمت این قانون اعمال میشود، ولی گمرکات کشور پیش از آن در راستای وظایف محوله به انجام تشریفات گمرکی، ثبتسفارشهای صادر شده را به عنوان ثبتسفارش معتبر در سامانه ثبت خودرو رؤیت و نسبت به ترخیص خودروها اقدام کردهاست.
پس از قرائت کیفرخواست قاضی از تعدادی از شاکیان پرونده خواست در جایگاه قرار گیرند و توضیحاتشان را بیان کنند.
همه زندگیمان از دسترفته
یکی از شاکیان پرونده در جایگاه قرار گرفت و گفت: من ٣٠ دستگاه خودرو هیوندا در سال ٩٦ خریداری و اقدام به واردات خودرو کردم، این در حالی است که تمام مجوزهای لازم و تأییدیه اصالت را نیز اخذ کردیم. ما در زمان خروج کالاها متوجه شدیم که ثبتها نامتعارف بوده و سفارشهای ما از سوی شرکتهای واردکننده، جعلی ثبت شدهاست. از این تعداد خودروی خریداری شده ١٧ دستگاه آن را فروختهام، بنابراین خواهشمندم نسبت به رفع خودرو اقدام کنید.
میثم نوبختی از شکات دیگر پرونده عنوان داشت: من چندین سال در کار واردات خودرو فعالیت داشتم و به تمام مراتب آن آگاه بودم، اما گمان نمیکردیم به این مشکلات برخورد کنیم. من ٢١ دستگاه خودرو وارد کردم که اکنون در گمرک ماندهاست. از کجا باید میدانستم که مشکلی در ثبتسفارش به وجود آمدهاست؟ اگر آگاه بودم اصلاً اقدام به واردات خودرو نمیکردم.
حجبریان از شکات دیگر این پرونده هم در جایگاه قرار گرفت و بیان داشت: من از سال ٨٨ در بوشهر ماشین وارد میکردم و ماهانه یک الی دو دستگاه خودرو به همراه برادرهایم وارد میکردیم، اما اکنون همه زندگیمان از دست رفتهاست. چه کسی باید پاسخگوی ما باشد؟ ترخیصکنندهها و واردکنندهها به راحتی سر ما کلاه گذاشتند و از دستگاه قضایی درخواست کمک داریم.
فریب رئیس گمرک را خوردیم
محمود اکبری از دیگر شکات پرونده گفت: چهار دستگاه خودروی بی. ام. دبلیو وارد کردم که در گمرک ماندهاست و مبالغ خرید ماشین را پرداخت کردیم و در این چهارساله کل زندگیمان از بین رفتهاست.
سید محمد سعادت هم به عنوان شاکی پرونده از قاضی خواست به شکایت آنها رسیدگی کنند.
وی بیان داشت: من میخواستم منزلم را بفروشم تا ماشینها را خریداری کنم، بنابراین از رئیس گمرک استعلام گرفتم و به من اعلام کردند که مشکلی در این زمینه وجود ندارد، اما متأسفانه با این معضل مواجه شدیم.
در نهایت قاضی صلواتی هم ختم جلسه را اعلام کرد و گفت: جلسه بعدی روز شنبه ٢٢ آبان ماه با حضور پنج متهم ردیف اول برگزار خواهد شد.
سایر اخبار این روزنامه
نقطه هدف استراتژی وارونهنمایی مطالبات
ماهی چقدر حقوق میگیری؟
تخلیه فرارگونه امریکا از منطقه اتفاق افتاد
داستان بابک زنجانیها با عرضه نفت و فرآوردهها دربورس پایان یافت
هشدار پلیس درباره افزایش سلاح در پایتخت
جهاد خدمت در روستاهای کهگیلویه و بویراحمد برای مهاجرت معکوس
یک انحراف در جوانگرایی
«درج هشدار سنی» همچنان دچار چالش
آغاز رسمی تزریق دوز سوم
ترخیص خودرو به رغم گزارش خیلی محرمانه!
اعلام روزانه قیمت خوراکیها از رسانهها
سجادی از فوتبالزدگی سلطانیفر درس بگیرد
تعیین شرایط ایران پیش از وین
موفقیت دیپلماسی میدان با توافق گروههای عراقی