روزنامه جوان
1400/08/20
اصلاحطلبان کشور آرام را دوست ندارند!
استوری اینستاگرام مسعود پزشکیان، نماینده اصلاحطلب مجلس در مورد تکرار وقایع دی ۹۶ و آبان ۹۸ قابل تأمل است. او در این استوری نوشته: «با این سبک مدیریت که به نظر من غلط است، وضعیت از این هم بدتر خواهد شد؛ مگر اینکه مسیر تغییر پیدا کند. وقتی مشکل مردم حل نشود و ادامه پیدا کند، امکان هر اتفاقی است.»پزشکیان در حالی از «امکان هر اتفاقی» میگوید که مردم در جریان حمله سایبری اخیر و مشکل چند روزه در زمینه دریافت سوخت، صبوری کردند و مسیر اعتراض خیابانی و بهانه دست آشوبطلبان دادن را نرفتند. همان زمان حمله سایبری به زیرساختهای ارائه سوخت به مردم، این نکته گفته شد که دشمن در آستانه سالروز وقایع آبان ۹۸ به دنبال ایجاد آشوب در کشور است، اما با صبوری و البته تیزبینی مردم، ناکام ماندند. حال آیا جریانی در کشور از این آرامش ناراحت است؟
پزشکیان از لزوم تغییر میگوید و وقایعی را مثال میزند که مربوط به زمانی است که دولت در دست اصلاحطلبان بوده است. از قضا مردم به رئیسی رأی دادند تا همین تغییری که پزشکیان شعارش را میدهد، اتفاق بیفتد. اما طی سه ماهی که از دولت رئیسی گذشته، انتظار چه حجمی از تغییر را پزشکیان دارد وقتی طی هشت سال که دولت را در دست داشتند، نه تنها نتوانستند تغییر مثبت انجام دهند، بلکه نتیجه اقداماتشان آشوبهای ۹۶ و ۹۸ بود.
البته دولت و اغلب اصلاح طلبان اعتقاد داشتند وقایع دی ۹۶ را مخالفان دولت روحانی و مخالفان اصلاح طلبان علیه دولت رقم زدهاند، اما در اوج تناقض هموارهای که دارند، همزمان که آن را به مخالفان خود برای تخریب دولت نسبت میدادند، از آشوبها در برابر نظام دفاع میکردند!
گرچه سه ماه برای تغییر زمان کمی است، اما نوع مواجهه دولت رئیسی با حمله سایبری اوایل آبان و اختلال در سوخت رسانی به مردم، و عدم کتمان موضوع و پذیرش مشکل و اظهار بی اطلاعی نکردن با کلیدواژه «صبح جمعه فهمیدم»، باعث شد تا مردم با صبوری در کنار دولت بایستند و نشان داد که از قضا تغییری که پزشکیان حرفش را میزند، همانطور که مردم میخواستند، اتفاق افتاده است و آن مردی که تازه صبح جمعه متوجه وقایع کشورش میشد، رفته است!
البته همه اصلاحطلبان همچون پزشکیان یا کسانی، چون مصطفی تاجزاده و سعید حجاریان به دنبال تشویق مردم به اعتراض خیابانی نیستند. احسان شریعتی، فرزند مرحوم دکتر شریعتی و پژوهشگر فلسفه، به تازگی در بخشی از یک مصاحبه با سایت اصلاحطلب جماران درباره شرایط سیاسی کشور گفته است: «در غیاب تنوع (سیاسی)، حضور عمومی کمرنگ میشود و افسار قدرت به دست یک جناح میافتد و انحصارطلبی و یکدستی در حاکمیت، شفافیت را ازبین میبرد و این وضعیت به علت آنکه نظارت و کنترلی وجود ندارد به رفتارهای دیکتاتورمآبانه میانجامد و خطر عدم پاسخگویی و خودرأیی در چنین وضعیتی بیشتر میشود. اما راهکار مقابله با چنین شرایطی متشکلشدن جامعه مدنی و مطرح ساختن جدیتر مطالبات روشن و ممکن، علمی و عملی در کشور است. ضمن اینکه باید آگاه بود که طرف حاکم قوه قهریه را در اختیار دارد و مطرحساختن مطالبات باید از طریق روشهای خشونت پرهیز و مسالمتآمیز صورت گیرد.»
گرچه سخنان شریعتی نشان میدهد که او هم همچون همفکران اصلاحطلب خود، نتوانسته با تغییر دولت کنار بیاید، اما حداقل آنکه او به قدر شعارهای اصلاحطلبانه، به دنبال راههای مدنی و پرهیز از خشونت است؛ راهی که طبعاً تندروهای اصلاحطلب نمیپسندند. آذر سال ۹۹ بود که مصطفی تاجزاده در بخشی از یک مصاحبه در مورد وقایع آبان ۹۸ گفت: «من پیشبینی میکردم که دیر یا زود اتفاق میافتد و الان هم باز پیشبینی میکنم که دیر یا زود باز هم اتفاق میافتد. همچنان که آبان ۹۸ از دیماه ۹۶ گستردهتر، خشنتر و غارتیتر بود، بعدی هم گستردهتر، خشنتر و غارتیتر خواهد بود.»
سایر اخبار این روزنامه
تجلیل از سیلیزنندگان به هیمنه پوشالی امریکا
چشمانداز مبهم مذاکرات برجامی
اصلاحطلبان کشور آرام را دوست ندارند!
موضوع وین تعهدات امریکاست نه مذاکره هستهای
عادیسازی امارات و دمشق به نفع ایران است
از توپخانه تا موشکی ابتکارهای سردار حسن تمامی نداشت
دم خروس ویلموتسگیت بیرون زد
یوزهای ایران به دنبال پایان خوش دور رفت
نسخه دستنویس پزشک آزاد حساب میشود!
اقلیم ایران قربانی چمنکاری و فضای سبز!
صف دولتهای عربی پشت دفتر اسد
صحت اشیاء منسوب به پیامبر (ص) در موزه توپقاپو قابل بررسی است
خودروها در جاده گرانی رها شدند!
«ارز ترجیحی»، در نشست رئیسی با اقتصاددانان