روزنامه آرمان ملی
1400/08/25
امكان بازگشت جهانگيري به شوراي مركزي
آرمان ملی - ظاهرا حواشی تغییرات در حزب کارگزاران سازندگی هنوز ادامه دارد. سه شنبه هفته گذشته بود که اعضای شورای مرکزی حزب کارگزران رای به تغییر دبیرکل دادند و حسین مرعشی جایگزین غلامحسین کرباسچی شد. دیروز خبر دیگری از حزب کارگزاران شنیده شد که درباره اسحاق جهانگیری بود. او از موسسان حزب کارگزاران است که در هشت سال دولت روحانی در جایگاه معاون اول حضور داشت. دیروز اما محمد عطریانفر عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران از استعفای جهانگیری از عضویت در شورای مرکزی این حزب خبر داد، خبری که پیشتر هم مطرح شده بود. محمد عطریانفر، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در پاسخ به این سوال که آیا «اسحاق جهانگیری» از حزب کنارهگیری کرده است؟ تصریح کرد: جهانگیری از ریاست شورای مرکزی استعفا داد و عضویت خود در شورای مرکزی را به شرایط بعدی موکول کرد، اما همچنان به وابستگی حزبی خود قائل است. در کنگره بعدی که احتمالا ابتدای سال آینده برگزار خواهد شد، از افرادی مثل جهانگیری هم دعوت میکنیم تا اگر تمایل داشت به شورای مرکزی برگردد. عطریانفر همچنین درباره انتقادات اخیر نسبت به کاهش فعالیتهای جبهه اصلاحات بعد از انتخابات ۱۴۰۰، گفت: این نقد از جهاتی وارد است و از جهاتی وارد نیست؛ از این جهت وارد است که بیشتر احزاب در ایران انتخاباتمحور هستند و در مقاطعی که بازار انتخابات رونق پیدا میکند این احزاب هم فعال میشوند اما در شرایط عادی تحرک جدی ندارند. وی افزود حتی احزاب اصولگرا که به قدرت رسیدند، مثل احزاب اصلاحطلب که در انتخابات شکست خوردند دچار یک خواب زمستانی شدند و سرو صدایی ندارند. عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در پاسخ به این پرسش که آیا در انتخابات بعدی مجلس هم با این سازوکار همکاری خواهید کرد؟ اظهار کرد: قطعا همکاری خواهیم کرد. تا زمانی که تابع نظام هستیم، نظام را قبول داریم و منافع مردم را بر پایه دیدگاههای سیاسی خودمان مدیریت کنیم؛ علی القاعده باید در هر انتخاباتی فعال باشیم. عطریانفر با بیان اینکه اگر در انتخابات فعال نباشیم به این معناست که دچار انفعال شدهایم، اظهار داشت: درحالیکه انفعال در تفکر سیاسی ما جایی ندارد. در انتخابات بعدی نیز بنا به شرایط، نقشآفرین فعال خواهیم بود، البته یک رکن مهم این است که شورای نگهبان از سیاستهای انقباضی خود دست بردارد تا رونق انتخابات بیشتر شود و این برمیگردد به اینکه مسئولان ارشد نظام از موضع خیرخواهی، شورای نگهبان را توصیه کنند که با استدلال کافی مسئولیت خود را اجرایی کنند. وی گفت: گفت: همچنان حسین مرعشی سخنگوی حزب است، البته در اولین فرصت بعد از انتخاب دبیرکل، طبعا سخنگوی جدید نیز انتخاب خواهد شد.دلیل غیبت جهانگیری
البته باید در نظر داشت که نمیتوان استعفای جهانگیری را تصمیمی دانست که او بهتازگی گرفته باشد. او مسئولیتهای زیادی در دولت داشت و بهطور طبیعی فرصت حضور در جلسات شورای مرکزی حزب کارگزاران را از او سلب میکرد به همین دلیل غیبتهایش بارها شایعه جداییاش از کارگزاران را مطرح کرد مانند روزی که چالشی میان حزب اعتدال و توسعه با کارگزاران ایجاد شد و بیانیههایی صادر کردند. در آن مقطع غلامحسین کرباسچی که دبیرکل بود، در پاسخ به این سوال که چندی پیش در خبرها آمده بود که اسحاقجهانگیری از عضویت در کارگزاران استعفا داده است. آیا این خبر صحت دارد؟ اظهار داشت:« خبر استعفای آقای جهانگیری از کارگزاران دروغ است. ایشان پیش از این رئیس شورای مرکزی حزب بودند که به دلیل گرفتاریهای کاری از این سمت استعفا کردند .»
دلواپسان شادی میکنند
نکته قابل تامل شادی دلواپسان از تغییرات در حزب کارگزاران است و تصور میکنند اصلاحطلبان دچار مشکل شدهاند مانند خبرگزاری فارس که گزارشی با تیتر خداحافظی پلهای یاران هاشمی؛ از نجفی تا جهانگیری منتشر کرد و در آن چنین آورد:« شهریورماه 97 پس از حضور روحانی در صحن علنی مجلس و قانعنشدن نمایندگان مجلس از توضیحات وی، حزب کارگزاران سازندگی بیانیهای صادر کرد و ضمن اینکه لزوم اصلاحات در دو سطح سیاستگذاری و اجرا را مورد تأکید قرار داد، به صراحت بر ضرورت تغییر رئیس سازمان برنامه و بودجه که همزمان دبیرکل حزب اعتدال و توسعه نیز هست، تأکید کرد. بیانیه کارگزارانیها، کمتر از چندساعت بعد، پاسخ تندی از سوی حزب متبوع «محمدباقر نوبخت» دریافت کرد. آنها به کارگزاران توصیه کردند که عملکرد همحزبیهای خودشان که مناصب اصلی اقتصادی دولت را در دست دارند را نیز مورد ارزیابی قرار دهند. اشاره این بیانیه به «اسحاق جهانگیری» بود که به کارگزارانی بودن شناخته میشود. در پی این ماجرا، اسحاق جهانگیری ترجیح داد سکوت پیشه نکند و به شکل غیرمستقیم به ماجرا ورود کند. از همین رو بود که یک منبع نزدیک به معاون اول رئیسجمهور گفت که «اسحاق جهانگیری بیش از سه سال است که از حزب کارگزاران خارج شده و هیچ ارتباطی با این حزب ندارد و در جلسات آن نیز شرکت نمیکند». این خبر اما پربیراه نبود چون تمام شواهد حاکی از این است که جهانگیری در سالهای پس از تصدی معاون اولی در دولت یازدهم و دوازدهم، حتی یک بار هم ارتباط تشکیلاتی با حزب کارگزاران نداشته و برخلاف نوبخت که هم دبیرکل حزبش بود و هم در جلسات آن حضور مییافت، سعی میکرد برچسب حزب کارگزاران را از خود دور کند. این مسأله را البته علی محمد نمازی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران نیز تایید کرد. نمازی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا حزب کارگزان پاسخگوی عملکرد اسحاق جهانگیری بوده است؟ گفته بود: «جهانگیری در انتخابات پست نگرفت، بلکه او معاون اول رئیس جمهوری نظیر آقای روحانی بود که او هم در نتیجه کارکرد حزبی روی کار نیامده بود و وقتی روی کار آمد، اعلام کرد که من عضو هیچ حزب و گروهی نیستم... آقای جهانگیری منتخب حزب کارگزاران نبود، زیرا اصلا منتخب نبود».
سایر اخبار این روزنامه
ورود دادستاني؛ محاكمه آقاي مازوت!
حل مشكلات تجاری با اروپا؛ يک گام به سوی توافق
پولهای بلوكه شده ايران درحال آزادسازي است
امكان بازگشت جهانگيري به شوراي مركزي
توسعه روابط تجاری با تركيه - ثبات در افغانستان
مبارزه با قاچاق به كارهاي پوپوليستي نياز ندارد
بازار انحصاری با سیاست تفسیر به رأی
قمار براي زندان
يارانه از بنزين حذف شدني است؛ نيست...
اشتغال مولد؛ مسئله این است
100 روز بدون اقدام ملموس !
٣ مساله اصلی ايران برای وين
اندکی تامل؛ اندکی تفکر!
روند هشدارآمیز واکسیناسیون!