روزنامه آرمان ملی
1400/08/25
قمار براي زندان
آرمان ملی: آرزوی پولدار شدن یک شبه، صدها یا شاید میلیونها جوان را در کشور به سمت سایتهای قمار مجازی و آنلاین میکشاند و در این آرزوی محال، بسیاری از چهرههای مشهور نقش مهمی دارد. طبق آماری که منتشر شده، گردش مالی سایتهای قمار و شرطبندی آنلاین در کشور ما، سالانه بیش از 9 هزار میلیارد تومان است. این رقم در شرایطی از جیب مردم خالی میشود که بسیاری از جوانان میخواهند، یکشبه ره صد ساله را بروند و حتی یک درصد از این مبلغ نصیبشان شود، اما بهغیر از خالی شدن جیبشان و افزایش پروندههای قضائی ثمره دیگری ندارد. در این شرایط و با رشد سریع سایتهای شرطبندی که بیش از 80 درصد آنها از کشور همسایه ایران (ترکیه) به عنوان بهشت شرطبندی و قمار ایرانیان، یاد میشود، قوانین بازدارندهای نداریم. در قانون مجازات اسلامی، موضوع قمار به روشهای سنتی جرمانگاری شده است، اما موضوع قمار آنلاین و سایتهای شرطبندی و مسائلی از این دست، در این قانون مورد توجه قرار نگرفتهاند.تعیین مجازات شرطبندی
همین امر موجب شد که نمایندگان مجلس در جلسه روز یکشنبه (23 آبان) مجلس به بررسی جزئیات طرح اصلاح قانون و تعیین مجازات برای شرطبندیهای مجازی بپردازند. براساس مصوبه نمایندگان «ارائهدهندگان خدمات ارتباطی مطلع از قمار در فضای مجازی باید اطلاعات را به قوه قضائیه ارائه دهند در غیراین صورت به جزای نقدی حبس محکوم خواهند شد.»، «هر شخص به هر نحوی در فضای حقیقی یا مجازی مرتکب قماربازی یا شرطبندی شود یا در بختآزمایی شرکت کند، علاوه بر ضبط اموال و عواید حاصل از جرم، به جزای نقدی درجه 6 یا به جزای نقدی معادل ارزش یک تا 3 برابر مجموع اموال و عواید ناشی از جرم هرکدام بیشتر باشد، محکوم میشود.»، «اعمال مجرمانه قمار با بیش از یک میلیارد تومان مشمول حبس درجه ۴(حبس بین 5تا10سال) و جزای نقدی خواهد شد» در بخشی از این اصلاح قانون به موضوع شرطبندی روی نتیجه مسابقه بین اشخاص شرکتکننده اشاره شده است، به این ترتیب شرط بندی بین شرکتکننده در مسابقات سوارکاری، تیراندازی و شمشیربازی و هر مسابقهای که موجب تقویت بنیه دفاعی و نظامی جمهوری اسلامی است و مسابقه با تانک و هواپیما و سایر ادوات جنگی که کاربرد نظامی و دفاعی دارد، مشمول مجازات ماده 705نیست.
مخالفان چه میگویند؟
در زمان بررسی کلیات این طرح، نمایندگان در قامت موافق و مخالف به بیان نظرات خود پرداختند. حسننوروزی ، موسی غضنفرآبادی و کاظم دلخــوش بهعنوان نمایندگانی که در کمیسیون حقوقی و قضایی مسئولیت بررسی این موضوع را برعهده داشتند، «حفظ اموال مردم»، «واردشدن زیــان و ضرر به کل جامعه به واسطه قمــار» و «تأثیر این نوع قمار بر متلاشیشدن خانوادهها» را بهعنوان دلایل اصلی پیگیری و موافقتشان با این طرح ذکر کردند. کلیات این طرح مخالفانی نیز داشت و محمدرضا صباغیانبافقی، عضو کمیسیــون امور داخلی کشور در مخالفت با کلیات طرح، قمار را اصطلاحی قدیمی دانست که در فضای حقیقی با ابزارآلات مشخصی به آن پرداخته میشود. این نماینده معتقد بود که با وجود فضای مجازی، تعاریف قمار و شرطبندی در این فضا باید بازتعریف شوند: «با توجه به نبود زیرساختهای مناسب در فضای مجازی از این فضا سوءاستفادههای فراوانی صورت میگیرد، لذا باید ابتدا زیرساختهای مناسب ایجاد شده و قانون متناسب با شرایط و امکانات موجود تصویب شود.» افزایش آمار زندانیان به واسطه نحوه جرمانگاری و افزودن حبس یکی از دلایلی بود که از جانب جلیل رحیمیجهانآبادی بهعنوان دیگر مخالف کلیات طرح مطرح شد و از سوی دیگر ابهاماتی همچون مسابقات و تبلیغات در صدا و سیما جزو مواردی بودند که در جریان بررسی این طرح بسیار مورد توجه قرار گرفتند تا جایی که مالک شریعتی، نماینده مجلس در این رابطه توضیح داده بود: «در برخی از مسابقات و تبلیغات آنها شائبه قمار و مظاهر آن وجود دارد، لذا لازم است این مسائل مورد توجه قرار گرفته و برطرف شود.» در نهایت کلیات این طرح با رأی اکثریت نمایندگان تصویب شد تا شرایط برای مقابله با شرطبندی در فضای مجازی مهیا شود و مجلس به مرحله بررسی جزئیات طرح برسد.
سایر اخبار این روزنامه
ورود دادستاني؛ محاكمه آقاي مازوت!
حل مشكلات تجاری با اروپا؛ يک گام به سوی توافق
پولهای بلوكه شده ايران درحال آزادسازي است
امكان بازگشت جهانگيري به شوراي مركزي
توسعه روابط تجاری با تركيه - ثبات در افغانستان
مبارزه با قاچاق به كارهاي پوپوليستي نياز ندارد
بازار انحصاری با سیاست تفسیر به رأی
قمار براي زندان
يارانه از بنزين حذف شدني است؛ نيست...
اشتغال مولد؛ مسئله این است
100 روز بدون اقدام ملموس !
٣ مساله اصلی ايران برای وين
اندکی تامل؛ اندکی تفکر!
روند هشدارآمیز واکسیناسیون!