روزنامه جوان
1400/08/26
ارائه خدمات پزشکی و دندانپزشکی در مناطق محروم خوزستان به همت جهادگران «راه خدا»
شعلههای کرونا کمکم فروکش میکند، اما چقدر خوب است فراموش نکنیم جهادگران و بسیجیانی که طی دو سال اخیر و در بحرانیترین شرایط دست از جان شستند و در روزهای سختی که نزدیکترین افراد خانواده هم جرئت نمیکردند به بیماران خود نزدیک شوند، آنها به ارائه خدمت پرداختند. در میان گروههای جهادی، گروههای متخصص پزشکی روزهای مشقتباری را تحمل کردند، اما وقتی خستگی تمام وجودشان را فراگرفته بود نه تنها دست از خدماترسانی برنداشتند، بلکه حوزه کاری خود را افزایش دادند تا مبادا شهروندی در منطقهای محروم و کمبرخوردار، بدون درمانگر بماند. همه خوب به یاد میآورند وقتی که کرونا وارد کشور شد در آن زمان، ترس و دلهره عجیبی مردم را فرا گرفته بود. در روزهای اول حتی نزدیکترین افراد خانواده هم سعی میکردند از هم فاصله بگیرند و همین امر کمکرسانیها را مشکل میکرد، اما اتفاق مثبتی که در کشور افتاد این بود، گروههای جهادی و تشکلهای مردم نهاد به شکلی پررنگتر نمایان شدند و یکبار دیگر همه بسیجیان و جهادیها، برای مقابله با انواع و اقسام پیامدهای کرونا مردانه به میدان آمدند.کرونا صدمات و آسیبهای فراوانی داشت و زندگی خانوادههای زیادی را تحتالشعاع قرار داد، اما در همین مدت دو سال گذشته شاهد افزایش نذر، انفاق، بخشش و خدمترسانی به نیازمندان و اهالی مناطق محروم بودیم.
نورانیترین بخش این کمکها در حوزه خدمات پزشکی است. جایی که جوانان تحصیلکرده و متخصص در آن نقشآفرینی کرده و در مناطق محروم کشور بدون چشمداشتی به ارائه خدمات پرداختند.
مؤسسه همیاران کویشیرین و گروههای جهادی در مدتی که کرونا در استانها بیداد میکرد، دست از خدمت نکشیدند و فقط طی چند ماه اخیر شش اردوی جهادی را در نقاط مختلف و حتی خارج از کشور برگزار کردند.
مدیر مؤسسه همیاران کوی شیرین درباره اقدامات این گروه جهادی میگوید: «قبل از هر چیز باید بگویم که اغلب افراد این گروه از خانوادههای ایثارگران، شهدا هستند و گروه از جوانان تحصیلکرده و نخبه در حوزه پزشکی تشکیل شده است. از عید غدیر که به صورت رسمی تصمیم گرفتیم کارها و خدماتمان برنامهریزی شده باشد، نزدیک به ۷۰ نفر در حوزه پزشکی و پیراپزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، رشتههای تربیتی و مدیریتی که بیشتر آنها دکترای تخصصی دارند ما را در این گروه همراهی کردند.»
مریم فتحیفر با بیان اینکه شش اردوی جهادی تاکنون در سراسر کشور تشکیل شده، ادامه میدهد: «در نقاط محروم و کمبرخوردار نظیر پلائین، رباطکریم، شهریار و ... اردوهای جهادی با هدف رفع نیازهای درمانی افراد کمبرخوردار برگزار شد و در جریان راهپیمایی اربعین امسال نیز گروهی به کشور عراق عزیمت کردند و برای زائران ایرانی و عراقی خدمات رایگان ارائه دادند و بلافاصله پس از برگشت راهی شرق کشور برای خدماترسانی به زائرین پیاده، مجاورین و خادمین حرم علی بن موسی الرضا (ع) در ایام پایانی ماه صفر شدند.»
وی به نحوه جذب و حضور داوطلبانه جهادگران در این گروه گریزی زد و تأکید میکند: «ریزش و رویش از خواص تیمهای جهادی است، چون جهادی ماندن بسیار سخت شده، اما آنچه تاکنون رقم خورده میزان علاقه و اشتیاق افرادی است که در این گروه حضور دارند.»
برای خدمت به نیازمندان، از جیب هزینه میکنیم
جهادگران مؤسسه همیاران کوی شیرین به خاطر اینکه همه در رشتههای پزشکی متخصص هستند و خدماتشان هم ویژه و چشمگیر است، به نحوی که این گروه خدمات تخصصی از قبیل مغز و اعصاب، زنان و مامایی، داخلی، دندانپزشکی، چشمپزشکی و بیناییسنجی، تغذیه و رژیم درمانی، ارزیابی ساختار قامتی و اسکن کف پا، حقوقی، روانشناسی، نمونهگیری کرونا، تزریقات، پرستاری و خود مراقبتی، تربیتی و فرهنگی به خانوادههای نیازمند، کمبرخوردار، خانوادههای شهدای مدافع حرم لشکر فاطمیون و اتباع ارائه میکنند و داروهای تجویزی نیز به صورت رایگان به این بیماران تحویل داده میشود.
مدیر مؤسسه همیاران کوی شیرین درباره تأمین هزینههای گروه میگوید: «هزینهها از سوی خودمان تأمین میشود. حمایتهای اندکی از سوی مجموعههایی داشتیم که البته نسبت به هزینههای بالای ایاب و ذهاب، اسکان، تغذیه، تهیه دارو، وسایل تزریقات، تجهیزات و مواد دندانپزشکی، اقلام بهداشتی و ... ناچیز است. بیشتر هزینهها از سوی خود مدیران جهادی گروه تأمین میشود.»
فتحیفر ادامه میدهد: «خدمات پزشکی در حوزههای جهادی در حال افزایش است. گروههای جهادی اغلب در حوزه تأمین نیازهای غذایی و مایحتاج پوشاک و ... فعالیت میکنند، اما ورود به حوزه پزشکی و خدمات درمانی بهویژه در این سالها که ویروس کرونا همهگیر شده، رو به افزایش است.»
یکی از مهمترین بخش کارهای گروههای جهادی رصد و شناسایی افراد کم برخوردار جامعه است. کاری که به گفته مدیر مؤسسه همیاران کوی شیرین، ابتدا تیم شناسایی با همکاری معتمدین محلی مناطق محروم و کم برخوردار، بسیج جامعه پزشکی و ائمه جماعات افراد را شناسایی میکنند و پس از اینکه نیازسنجی در این مناطق صورت گرفت، تیمهای پزشکی و فرهنگی به این مناطق اعزام میشوند.
فتحیفر تأکید میکند: «تمرکز این گروه، روی خانوادههای محرومی که تحت پوشش نهادهای حمایتی نیستند، خانوادههای کمبرخوردار و خانوادههای معظم شهدا میباشد.»
خدمات متخصصان دندانپزشک به روستاییان
وقتی از کارهای خیر و خداپسندانه صحبت به میان میآید، حتماً گروهی نیازمند و شهروندان مظلومی وجود دارند که به خاطر مشکلات و فشارهای زندگی قدرت تأمین مایحتاج اولیه و رفع نیازها و درمان دردهایشان را ندارند.
گروههای جهادی که این روزها تخصصیتر شده و با توجه به نیازهای و کمبودهای هر منطقه، اردوهایشان را برپا میکنند، یکبار دیگر وارد میدان شده و در خدمت هموطنان کمبرخوردار خود هستند.
چند روز پیش بود که در استان خوزستان و شهر اهواز، جهادگران «گروه جهادی راه خدا» به سمت روستای کتک بخش چلو شهرستان اندیکا رفتند و با برگزاری اردوی چهار روزه با محوریت ویزیت و درمان دندانپزشکی به ارائه خدمات رایگان به اهالی این منطقه پرداختند.
این اردو با هدف خدمترسانی به مردم آسیبدیده این منطقه برپا شد که در این مدت ویزیت و درمان رایگان دندانپزشکی در دستور کار قرار گرفت.
اینها بخشی از حرفهای مدیر گروه جهادی راه خداست و با بیان اینکه در این اردو پنج پزشک و هفت دانشجو بهعنوان دستیار دندانپزشک، ۴۲۰مورد درمان دندانپزشکی شامل کشیدن، عصبکشی و ترمیم انجام شد، ادامه میدهد: «ضمن اینکه با حضور پزشک عمومی ۱۵۰بیمار روستایی ویزیت شده و داروی خود را به صورت رایگان دریافت کردند.»
علیرضا مزرعه میگوید: «در کنار این فعالیتها و با توجه به سرمای فزاینده هوا و نبود سرپناه مناسب و سوخت کافی، اهدای لباس گرم نیز به اهالی این منطقه در دستور کار قرار گرفت.»
وی تأکید میکند: «برنامههایی برای ایجاد شور و نشاط بین دانشآموزان از طریق آموزش بهداشت دهان و دندان و فعالیتهای فرهنگی در سطح روستاها، اهدای جوایزی از قبیل مسواک، خمیر دندان و نوشت افزار، برگزاری جشن تکلیف برای دختران و جشنهای دیگر با حضور دانشجویان جهادگر و فعال فرهنگی در این منطقه اجرا شد.»
در مورد گروه جهادی راه خدا خوب است بدانیم این گروه، فعالیت جهادی خود را از اسفند سال ۱۳۹۸ آغاز و در زمانی که کرونا وضعیت سختی را در استانها به وجود آورده بود، در کنار فعالیتهایی در زمینه مبارزه با کرونا و کمکهای مؤمنانه، تولید روزانه ۴۰ هزار بطری نیم لیتری را در دستور کار داشت. همچنین این گروه با حضور جهادی در آزمایشگاه (vtm محیط انتقال ویروس) در گروه ویروس شناسی دانشگاه علومپزشکی اهواز خدمات شایانی را به مجموعه کادر درمان ارائه داده است.
بدون جهادگران کار پیش نمیرفت
شاید بهترین حرف در مورد نحوه کنترل و جلوگیری از ادامه شیوع کرونا در استانهای مختلف را باید در صحبتهای پیمان نامدار، رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی قزوین ببینیم وقتی که گفت: «اگر انسجام و کمک مردم و گروههای جهادی، دستگاههای مختلف، خیرین، اصناف و صنعت نبود، عبور از این بحران بسیار سخت بود. در این ایام سهم زیادی از انرژی و توان خود را برای مبارزه با کرونا گذاشتیم تا در کنار مدیریت این بیماری، اقدامات مناسبی برای زیرساختهای مستهلک حوزه سلامت و بهداشت انجام دهیم. اگر چه حوزه بهداشت در طرح موفق شهید سلیمانی و طرح واکسیناسیون تلاشهای زیادی کرد، اما در واحدهای دیگر نیز از توسعه زیرساختها عقب نماندیم و اقدامات مؤثر و مثبتی داشتیم.»
سایر اخبار این روزنامه
از ذهنهای کلیشهای تا نقدهای منصفانه
مأموریتهای جدید قرارگاه فرهنگی کشور
دوباره تجدید
رفوزگی تعلیم و تربیت در دولت و مجلس
صفآرایی پاییزی روسیه و ناتو پشت مرز اوکراین
ایران در مذاکرات کاملاً جدی خواهد بود
پراید ۱۹۵میلیونی با لغو افزایش قیمتها هم ارزان نشد!
آثار برگزیده «سردار آسمانی» به فجر و مقاومت میروند
ارائه خدمات پزشکی و دندانپزشکی در مناطق محروم خوزستان به همت جهادگران «راه خدا»
رسیدیم پشت دروازههای جام جهانی