قطع دست دلالان با توزیع مستقیم کالا‌های اساسی

وزارت جهاد کشاورزی با همکاری وزارت صمت طرح نظارت و پایش تولید و عرضه کالا‌های اساسی را در کشور آغاز کرد تا با کنترل بازار محصولات کشاورزی با گشت‌های روزانه و سیستم‌های هوشمند ضمن رصد روزانه قیمت کالا‌ها در سطح بازار دست دلالان کوتاه شود و کالا‌های اساسی با قیمت مناسب به دست مصرف‌کنندگان برسد.
بیش از دو سال است که کنترل بازار و قیمت‌ها از دست دولت خارج شده و دلالان در تمامی بازار‌ها از تولید تا توزیع رخنه کرده و سود‌های کلانی به جیب زده‌اند. از آغاز دولت سیزدهم، معاون اول رئیس‌جمهور تلاش کرد با بازرسی‌های سرزده از میادین و کارخانجات تولیدی ایرادات بخش تولید و توزیع را آسیب‌شناسی و مسئولیت‌های ویژه‌ای را به وزرای صمت و جهاد واگذار کند. نسخه دولت برای جلوگیری از گرانی‌ها و دپوی کالا رصد و اعلام روزانه قیمت کالا‌های اساسی و مصرفی مردم بود. در گام دوم فروش اینترنتی مرغ، تخم‌مرغ و روغن بود که با همکاری شرکت پست کلید خورد تا کالا‌ها بدون واسطه با قیمت واقعی و مناسب به دست مصرف‌کنندگان برسد. در ادامه طرح‌های تنظیم بازار دولت، روزگذشته طرح نظارت و پایش تولید و عرضه کالا‌های اساسی نیز آغاز شد. براساس این طرح، وزارت صمت ۶۲۸ بازرس خود را به وزارت جهاد کشاورزی واگذار کرد که متشکل از نیرو‌های بسیجی و وزارت صمت است و تیم‌های گشت نظارت‌های لازم بر گرانفروشی را انجام می‌دهند. مانور سراسری کنترل و نظارت بر بازار محصولات کشاورزی دیروز آغاز شد و گشت‌های روزانه با همکاری نیرو‌های بسیج در قالب چندین خودرو و در حضور وزیر جهاد کشاورزی از بازار حکیمیه تهران به سطح شهر اعزام شوند. در دولت گذشته از این دست پایش‌ها و بازرسی‌ها در بازار مرغ و گوشت و حتی تخم‌مرغ به راه افتاد، اما در حد مانور باقی ماند و پس از مدت کوتاهی به فراموشی سپرده شد. به گزارش تسنیم، سیدجواد ساداتی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی در مراسم افتتاحیه طرح نظارت و پایش تولید و عرضه کالا‌های اساسی استان تهران اظهار داشت: با احیای قانون انتزاع در دولت قبل در عمل تغییراتی در اعطای ابزار توزیع محصولات کشاورزی صورت نگرفت تا این مهم در دولت سیزدهم محقق و کل زنجیره تولید محصولات کشاورزی از مزرعه تا سفره به مردم سپرده شد.
روزانه ۳۵۰ تن کالای اساسی در تهران توزیع می‌شود
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه روزانه ۳۵۰ تن کالای اساسی در کشور توزیع می‌شود، گفت: توزیع هوشمند تمامی کالا‌های اساسی در کنار مرغ و تخم‌مرغ از پایان هفته آغاز می‌شود و در میادین نیز به اندازه کفایت توزیع خواهد شد.


ساداتی‌نژاد با اشاره به روند توزیع هوشمند کالا‌های اساسی ادامه داد: بازرسی هوشمند در تهران و شهر‌های مختلف کشور آغاز شده است و کالا‌های اساسی را رایگان به در منزل مردم می‌رساند، همچنین از طریق روستا بازار و سایر اپلکیشن‌ها کالا‌های اساسی را به صورت مستقیم از محل تولید و مزرعه به دست مصرف‌کننده می‌رسانیم.
وی تصریح کرد: در تأمین نهاده‌های دامی هیچ مشکلی نداریم و بانک مرکزی برای تأمین ارز و وزارت راه برای حمل‌و‌نقل همکاری خوبی داشته‌اند و جلسات قرارگاه امنیت غذایی همه روزه در همه استان‌های کشور از ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه تا هشت صبح در جهاد کشاورزی استان‌ها برگزار می‌شود و مسائل بازار محصولات کشاورزی را رصد و برنامه‌ریزی می‌کند.
وی گفت: از فردا توزیع اینترنتی مرغ، تخم‌مرغ و برخی کالا‌های اساسی دیگر در شهر‌های مشهد، شیراز و یزد نیز آغاز می‌شود و باید به دنبال افزایش بهره‌وری در تولید و هوشمندسازی در توزیع باشیم. ساداتی‌نژاد افزود: مرغداری‌های غیرمجاز باید ظرف دو ماه تعیین تکلیف شوند، به این ترتیب یا به زنجیره‌های تولید بپیوندند یا اصلاحات موردنظر را انجام داده و مجوز بگیرند. در خصوص مکانیزه‌کردن مرغداری‌ها نیز موضوع به بانک کشاورزی اعلام شده و برای ارائه تسهیلات به این واحد‌ها مشکلی وجود ندارد.
اصناف: فاصله تولید تا مصرف کم شود
رئیس اتاق اصناف تهران در این مراسم گفت: برای اینکه مصرف‌کنندگان بتوانند کالا‌های اساسی را با قیمت مناسب دریافت کنند، فاصله تولید و مصرف باید کوتاه شود. قاسم نوده‌فراهانی اظهار داشت: اصل بر عرضه و تقاضاست و بازار باید با عرضه و تقاضا تنظیم شود، ولی در این میان حذف واسطه‌های مختلف نباید از چشم دور بماند.
وی افزود: به عنوان مثال مرغ چند دست می‌گردد تا به واحد صنفی برسد و از آنجا در اختیار مصرف‌کنندگان قرار گیرد که باید این موارد اصلاح شود. واحد‌های بازرسی و نظارت باید طوری عمل کنند که موجب آزردگی خاطر واحد‌های صنفی نشوند، البته باید با متخلفان برخورد شود و موارد قانونی به طور کامل مدنظر قرار گیرد.