روزنامه خراسان
1400/09/09
طارمی نامزد پوشکاش و درس فداکاری در کلاس آقا معلم
گل قیچیبرگردان «طارمی» نامزد جایزه پوشکاش شد
گل «مهدی طارمی» در جریان دیدار پورتو و چلسی انگلیس در لیگ قهرمانان اروپا، نامزد دریافت جایزه بهترین گل سال فدراسیون بینالمللی فوتبال (فیفا) موسوم به پوشکاش شد. ستاره ایرانی تیم فوتبال پورتو در دیدار این تیم مقابل چلسی در بازی برگشت مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان سال ۲۰۲۰ موفق شد تکگل تیمش را با یک قیچی برگردان تماشایی به ثمر برساند. سایت فیفا دیروز فهرست نامزدهای جایزه پوشکاش را که هر سال از سوی این نهاد به زننده بهترین گل سال اهدا میشود، اعلام کرد که در آن نام طارمی به چشم میخورد. درس فداکاری در کلاس آقای کُردی گفتوگو با معلم بروجردی که عکسش از تدریس با کمر شکسته و خوابیده جلوی کلاس خبرساز شد مصطفی میرجانیان | روزنامهنگار وقتی بهخاطر کرونا دست بچهها از مدرسه کوتاه شد و خیلیهایمان در قرنطینه نشستیم، معلمان، کارشان را تعطیل نکردند و خانه را به کلاس مجازی برای شاگردهایشان تبدیل کردند. یکی یخچال خانهاش را تخته سیاه کرد و دیگری که به کرونا مبتلا بود روی تخت بیمارستان هم کارش را انجام داد. در این یکی دوسال، روایتهای زیادی از عشق و ایثار معلمان شنیدیم اما عکس تدریس معلم بروجردی با کمر شکسته و خوابیده کف کلاس، درس ایثار و فداکاری را دوباره یادمان انداخت که تمامی ندارد. به سراغ محمد کردی، معلم دبستان روستای شاهویران بروجرد رفتیم که تصویرش در حالتی که جلوی کلاس دراز کشیده برای همیشه جلوی چشممان است.
روزهای اول مهر از روی دیوار پرت شدم
محمد کردی، معلم روستای شاهویران بروجرد بر اثر شکستگی مهرههای کمرش مجبور به استراحت در رختخواب شده اما عشق و علاقه به تعلیم و تربیت، او را از کلاس درس دور نکرده است. کردی درباره تصویر خبرساز درس دادنش در حالت خوابیده کف کلاس میگوید: « اوایل مهرماه کلیدم را داخل خانه جا گذاشته بودم و هیچ کسی هم آن جا نبود. مجبور شدم از دیوار بالا بروم تا بتوانم در خانه را باز کنم اما از بالای دیوار افتادم و مهرههای کمرم شکست. 10روز بیمارستان بودم و پزشکم گفت باید بین دو تا سه ماه استراحت مطلق باشی. من هم چندروزی استراحت کردم و با درخواست خودم به مدرسه برگشتم. چون دو سال، مدرسهها تعطیل بودند و دیگر طاقت نداشتم که بچههایم را نبینم. به مدرسه رفتم و عکس درس دادنم در حالتی که روی زمین خوابیده بودم همه جا پخش شد. آن عکس را یکی از همکاران از من گرفت و در گروه فضای مجازی همکاران گذاشت تا همکارانم ببینند و انگیزه بگیرند که بعد از دوسال به مدرسه بیایند و به صورت حضوری تدریس کنند اما نمی دانم چه کسی آن را در خبرگزاری ها و فضای مجازی پخش کرد».
از آموزش مجازیراضی نبودم و میخواستم حضوری درس بدهم
این معلم بروجردی از علت تصمیمش برای حضور در مدرسه می گوید: «من معلم کلاس اول و سوم ابتدایی هستم. میبینم که دانش آموزانم در این دوسال آموزش مجازی خیلی ضرر کردهاند و خیلی از درس هایشان را متوجه نمیشوند. بعد از شکستگی مهره های کمرم، ما میتوانستیم آموزش مجازی را ادامه بدهیم اما خودم از این شرایط راضی نبودم. حتی میتوانستیم یک معلم دیگر را هماهنگ کنیم که 2-3 ماه به جای من در کلاس حاضر شود اما بچههای کم سن و سال ابتدایی به معلمشان عادت میکنند و چندماه بعد که دوباره خودم برگردم، دچار دوگانگی در آموزش و درسشان میشوند. وقتی تصمیم گرفتم به مدرسه بروم خانوادهام راضی نبودند اما همکارانم کمکم کردند. آنها هرروز دنبالم میآیند و من را به صورت درازکشیده عقب ماشین میگذارند و به مدرسه میبرند و من هم جلوی کلاس همانطور خوابیده درسم را میدهم. آن اوایل بچهها تعجب میکردند که چرا معلممان روی زمین خوابیده است! ولی بعد از مدتی همه به این شرایط عادت کردیم. والدین هم خیلی لطف دارند. وقتی آن عکس منتشر شد خانوادهها به مدرسه آمدند و میگفتند که لازم نیست به مدرسه بیایی ولی خودم قبول نکردم».
به جای کمک به من به مدرسه روستایمان کمک کنید
محمد کردی از عشق و علاقه به شغل معلمی میگوید: «من 12سال است که در آموزش و پرورش خدمت میکنم. وقتی میخواستم در آموزش و پرورش استخدام شوم دو تا پیشنهاد کاری داشتم که یکی شغل معلمی و یکی هم شرکت نفت بود که مطمئنا مزایای خیلی بیشتری داشت ولی من آموزش و پرورش را انتخاب کردم تا شغل خانوادگیام را ادامه بدهم. خانواده ما از مادر، پدر، عمو و... همگی معلم هستند و من هم بعد از شکسته شدن مهرههای کمرم برای این که روحیه بگیرم به مدرسه آمدم.» آقای کردی برای مصاحبه با ما یک شرط جالب هم داشت: «بعد از انتشار عکسهایم همهجا از من به عنوان یک معلم فداکار یاد کردند اما این فداکاری نیست. این وظیفه من است که سر کلاس حاضر شوم و هوای دانشآموزانم را داشته باشم. در این مدت خیلی از همکاران پیشنهاد دادند که به شهر بروم و در اداره آموزشوپرورش، کار کارمندی داشته باشم ولی خودم خواستم که وظیفه ام را انجام بدهم. ایثار و فداکاری مال من نیست. مال آن کسانی است که در زمان جنگ از زندگی خودشان گذشتند تا ناموس و خاکمان به دست غریبه نیفتد. در مصاحبه این را حتما بنویسید و در مطلب تان به آن اشاره کنید.» آقای کردی ادامه میدهد: «بعد از انتشار عکس ها از آموزش و پرورش و همچنین نمایندگان و مسئولان استانی تماس گرفتند و گفتند چه کمکی میخواهی که برایت انجام بدهیم؟ مشکل مهرههای کمرم فقط با استراحت یا عمل برطرف میشود. من هم به مسئولان گفتم به جای کمک به من به مدرسه کمک کنید چون بچههای روستا هیچ امکانات آموزشی ندارند.»
سایر اخبار این روزنامه
توزیع اینترنتی کالاهای اساسی در خراسان رضوی و ۵ استان
چرا شعر «آمدم ای شاه پناهم بده» جاودانه شد؟
مردمی کردن و طراوت بخشیدن به مراسم دینی و انقلابی
صوتهای ملکوتی و خاطرهانگیز
افزایش ورود زائران عراقی؛ فرصتی که باید درست مدیریت شود
3 گام تکمیلی برای توزیع اینترنتی کالاهای اساسی
سیگنال های مثبت در روز نخست
گمانه ها از ارقام کلیدی بودجه
طارمی نامزد پوشکاش و درس فداکاری در کلاس آقا معلم
40 دقیقه چالش با سرپرست اداره رقابت ساترا
بیمه 400 هزار کارگر ساختمانی در انتظار تصمیم مجلس
ماجرای خفاش های خون ریز !
6 توصیه به یک میلیون دختر دهه شصتی